Widok

Szpital Redłowo

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytanie do dziewczyn, które niedawno rodziły w Redłowie. Jak to jest tam z kosmetykami dla malucha ? Trzeba mieć swoje czy szpital zapewnia?
Zamierzam pakowac torbe i tak się właśnie zastanawiam czy to tez pakowac czy sobie odpuscic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
samego momentu porodu niema w wodzie,można siedzieć w wannie wcześniej wymagania są proceduralne że przy porodzie w wodzie musi być dostęp do wanny z kazdej strony a w redłowie sa wanny przy ścianach czyli jeden bok odpada.
Pytanko? czy któraś , rodzila w redlowie w wodzie , bo zastanawiam sie nad takim rozwiązaniem. Jak to załatwić. ?
My chodziliśmy do Iwony. Zajęcia super, wesoło, dużo informacji, ale i zdarza się, że dużo ludzi. W tygodniu najczęsciej dwa razy są te same zajęcia (i wt i czw), więc wybierasz jeden z nich (jak Ci wygodniej w danym tygodniu). Na te zajęcia nie potrzebujesz nic. No, chyba że chcesz coś notować. Zajęcia zaczynają się od ćwiczeń oddechowych, a potem jest teoria. W soboty są ćwiczenia (bardzo fajne, polecam). Wówczas potrzebujesz wygodny strój do ćwiczeń oraz buty na zmianę. Jak była ładna pogoda (myśmy chodzili styczeń-marzec), zajęcia odbywały się na świeżym powietrzu. Dowiedzieliśmy się wszystkiego (o połogu, o pielęgnacji dziecka, o diecie - nie potrzebowałam dodatkowych informacji).
Także ja jak najbardziej szkołę polecam.

Agusia! ja chodziłam do szkoły rodzenia, ale do p. Basi do Cisowej (BOBAS) i byliśmy i do dziś jesteśmy bardzo zadowoleni - polecam tam zajęcia i p. Basię z całą odpowiedzialnością!!! A jeśli chodzi o zajęcia w szkole, o którą pytasz - moim zdaniem marnie przygotowuje... rodziłam w redłowie moje obie córeczki i zarówno za pierwszym jak i drugim razem były ze mną na sali dziewczyny, które chodziły tam na zajęcia i nie miały bladego pojęcia o wielu rzeczach dotyczących połogu, pielęgnacji maluszka, o diecie mamy karmiącej nie wspominając... ja robiłam za centrum informacji, a one były zdziwione skąd ja to wszystko wiem:):):)
pozdrawiam i życzę powodzenia!!! w razie pytań pisz: haniak@poczta.fm

A podkłady poporodowe dają!!!
Czesc dziewczyny.
Ja tez zamierzam rodzic w Redlowie.Napisalyscie duzo przydatnych rzeczy,ale mam jedno pytanko.Wiem ze ktoras z was chodzila do szkoly rodzenia czy moze to p.Iwony Guc? Jak tak to bardzo bym prosila o opinie na temat tej szkoly,czy bylyscie zadowolone,jak sa prowadzone zajecia i co najlepiej jest na nie zabrac ze soba 9chodzi mi tu o stroj).Z tego co wyczytalam na stronce to zapisac sie moge w kazdej chwili i place po kazdych zajeciach.
Z gory dzienkuje za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
a podkłady popordowe trzeba mieć swoje? bo niewiem a powoli będę się pakować;)
moj porod ostatecznie skonczyl sie cc (nie bylo planowane). poki bylismy na porodowce, maz byl ze mna. na sale operacyjna nie ma wstepu. Ty zobaczysz Malenstwo juz na sali, jak go wyjma (wowczas lekarz pokazal mi, ze chlopak ;)), a potem juz opatulonego na chwilke przyniesli mi go do buzki, zebym mogla jego buzinke zobaczyc. Potem przewiezli mnie na sale pooperacyjna, tam pojawil sie na chwilke moj maz i polozne przyniosly synka. Od razu przystawily mi go do piersi. Maz mogl zostac tylko chwileczke, bo na sali pooperacyjnej nie ma odwiedzin (to sala dwuosobowa, miesci sie na patologii ciazy). Maluszek byl ze mna tak dlugo jak chcialam, po czym jak chcialam sie zdrzemnac, to zabraly go na noworodki. A pozniej znow przyniosly. Wstalam po 12 godzinach (Maly urodzil sie po 10 rano), kazaly mi zrobic kilka krokow (pochodzic po pokoju). Na noc Maluszek tez byl na noworodkach. Nastepnego dnia poszlam pod prysznic, a potem juz z Maluszkiem pojechalismy na poloznictwo i dopiero wowczas sie nim sama zajmowalam. Tam maz (lub ktokolwiek inny) moze odwiedzac tylko w pokoju odwiedzin (tym korytarzyku kolo dyzurki), a dziecko zostaje na terenie oddzialu, czyli za szybka. No i 4 doby w szpitalu trzeba wylezec :) Ale da sie przezyc, opieka naprawde dobra i pomocna. Jakbys miala jeszcze jakies pytania, w razie czego pisz na mejla (slimac.slimac@gmail.com), bo nie zawsze mam czas tu zajrzec.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy ktoras z Was rodzila tam przez cesarskie ciecie? Mi sie zapowiada taki porod i jestem bardzo ciekawa jak to tam wyglada, zwlaszcza chodzi mi obecnosc meza, mozliwosc karmienia maluszka zaraz po narodzinach, zajmowanie sie nim itp. Jak szybko wstalyscie i moglyscie zajmowac sie dzieckiem? Z gory dzieki :)
nie trzeba. przyjezdzasz po prostu na izbe przyjec z mezem. pinezka - tez rodzilam tam w kwietniu ;)
a czy jesli chcemu mieć poró rodzinny czy trzeba iść wcześniej do szpitala ich poinformować wybrac połozna itp?
ja rodziłam w kwietniu:)
to szpital ustala jaka ważna jest data na książeczce ubez., w redłowie to było 3 mies. ale coś słyszałam, że teraz jest ważna tylko miesięc, najlepiej zadzwoń na izbę przyjęć i się dopytaj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
legitymacje mam z tym, że każde źródło podaje inaczej ile jest wazna od ostatniej pieczatki.
mi kazali wyrobić ligitymacje, romua było dla nich niewystarczające
obojetnie. byleby byl dowod, ze jestes ubezpieczona.
tak aktualna książeczka ubezpieczeniowa jest konieczna, koszulę trzeba mieć własną.
Ubezpieczenia w sensie co? legitymacje ubezpieczeniowa czy ostatni druk rmua z zakładu pracy_
musisz miec dowod ubezpieczenia tez ze soba. ja mialam do porodu swoja koszulke.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A z papierkowych rzeczy to co potrzebne tylko ksiazeczka RUM, dowod osobisty czy moze legitymacja ubezpieczeniowa tez jest potrzebna? Aha no i wszystkie aktualne wyniki.
Koszule do porodu warto miec swoją czy szpital daje?
Ja rodziłam w Redłowie w czerwcu, jeśli poprosisz pielęgniarki to przyniosą ci maść pośladkową dla maleństwa, ja tak miałam. Jeśli chodzi o zwolnienie to mi nie wypisał, mąż poszedł do mojej ginki i tam dostał bez problemu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry