Widok

Szukam imienia dla synka :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny.Jakie macie ciekawe pomysły na imiona dla chłopaków?Mój pierwszy synek ma na imię Norbert a teraz szukam dla drugiego dziecka imienia.tak szczerze to ładnych męskich imion jest mało,albo brzmią dosć dziwnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hejoj pierwszy syn to Samuel
Z drugim mialam problem az do końca.Nic mi sie nie podobalo padlo z 50 propozycji kazdego dnia inna.
Bardzo chcialam Bruno maz sie nie zgodzil wiec na porodowce byl jeszcze Tymoteusz albo Tobiasz ale jak sie urodzil i zobaczyłam nadałam Mikołaj:)pasuje jak ulal:)

Eligiusz, Euzebiusz, Kubuś,
Olgierd
najlepsze

jakie dziesięć lat temu madki były głupie
Mój pierwszy synek ma na imię Kamil, jest to imię według mnie bardzo ładne Mój mąż z kolei nazywa się Daniel, też bardzo ładne imię i gdyby nie mąż brałabym też je pod uwagę Teraz jestem w drugiej ciąży w 8 miesiącu, teraz będzie też synek i będzie Teraz Hubert pomimo tego że kuzyn się tak nazywa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aga daj znać na jakie imię się zdecydowaliście albo między jakimi wybieracie :D
panna, a co Ty kochana masz do Marcelka:)
Jan
Tymon
Paweł
Tobiasz
Szymon
Sebastian
My od zawsze chcielismy Kacperka, ale mieszkamy za granica i kazdy smial sie i dziwil dlaczego chcemy wlasie tym imieniem skrzywdzic maluszka. Mowili : duszek Kacperek :(. No i nazwalismy Go Oscar (drugie imie po Kacperku, ktore nam sie podobalo).
No i to jest problem z takimi rzadkimi imionami - mi imię Sonia będzie się zawsze kojarzyło z jamnikiem mojej sąsiadki ;)
o nasz pies sie nazywa Hawa, a tak w ogole to jest nasza Ewa
A ja ostatnio choruję na Władysława i/albo Bronisława :))) (Bronisław nie po obecnym prezydencie, żeby nie było). Po prostu lubię porządne, przedwojenne imiona :) I nie tylko polskie, bo dla dziewczynki to mi się marzy żydowskie - Chawa ;) ale wiem, że mogłabym nim skrzywdzić dziecko, więc odpada. Zresztą - każdym imieniem możemy skrzywdzić dziecko. Nazwiemy np. Karol a po latach powie, że to takie zwykłe imię i wolałby np. Nikosia czy Marcelka ;)
Moja znajoma urodziła ostatnio dwóch chłopaków-bliźniaków i nazwała ich Stachu i Ździchu, rodzina się do niej przez tydzień nie odzywała za to, że tak skrzywdziła dzieci ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mnie sie podoba Wiktor
U nas za pierwszym razem miał być Nikodem, a urodziła się Laura, ale mam nadzieję że za drugim razem będzie Nikodem ;]
do aga87
ale nie przedszkolaczki
Mnie się podoba Oskar bo tak ma na imię mój synek ale też fajne jest Wiktor i Milanek
Krzysztof i Konstanty :)
Bartoszek lub Tomasz :) z oczywistych powodów:)
U nas jest Kacper (potwierdzam ,łobuziak:)) na drugie Krzyś, jak byłam w ciąży to miał być Oskar (jest Amelia) ,ale podoba mi się Patryk,Tomek,Maciek.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry