Widok

Szwy rozpuszczalne - jak długo?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, przy porodzie byłam nacinana. Mam szwy rozpuszczalne. W niedzielę mijają 4 tygodnie a one nadal są + supełek :) Mam do Was pytanie, jak długo Wam się rozpuszczały?
Z góry dziękuję za odp i pozdrawiam,
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi zeszły po 4 tygodniach mniej więcej, zaczeły odpadać podczas kąpieli... A w środku po ok 5-6 tygodniach... Jak dla mnie strasznie kiepsko, bo szwy zaczeły wydzielać nieprzyjemny zapach....na szczęście mam już to za sobą ;)
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
niby one są rozpuszczalne ale czasem bardzo ciężko się rozpuszczają nestety, pamiętam w pierwszej ciąży to z 6 tyg. Teraz miałam malutki szew i dopiero niedawno mi się rozpuścił
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
bylam w szpitalu 10 dni i po tygodniu sciagneli mi szwy te zewnetrzne a powiedzialy ze tamte sie rozpuszcza... wrocilam do domu tak mnie ciagnely te szwy i bolaly ze szok..po jakims tygodniu przyszla do nas polozna i ona mi je sciagnela do konca byl
y takie wielkie sluply ze w szoku bylam i powiedziala mi ze to napewno nie byly szwy rozpuszczlne.. na 2 dzien juz nic nie bolalo...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi sie długo rozpuszczały, miałam dwa, jeden zniknął po niecałych 2 miesiącach, a ten drugi tydzień później. W sumie to nie pamiętam dokładnie, ale myślałam że sie nigdy nie rozpuszczą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo niektóre szwy rozpuszczalne są "rozpuszczalne" tylko z nazwy - tak naprawdę - rozpuszczają się tylko w jakiejś tam części, a potem wysuwają się, kruszą i odpadają.
Pamiętam, że bardzo się zdziwiłam, kiedy znajdywałam to nitkę, to supełek. Ale moja lekarka twierdziła, że to normalne.
No i też strasznie długo miałam te szwy - chyba do końca połogu.
Ja po CC nawet po kilku tygodniach znajdowałam kawałki "żyłki" wystające ze skóry :/
image
image
ja mam jeden zewnętrzny i supełek ale nadal jest. Nie przeszkadza mi to, ale tak się zastanawiam. Wewnątrz też mam, ale nie wiem co tam się dzieje :) Wizytę kontrolną mam dopiero w styczniu, więc jeśli mi nie rozpuszczą same, to pewnie wtedy mi zdejmie :) Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

do góry