Widok
TEKA a WHIRLPOOL?
Witajcie dziewczyny!
Jako, że jesteśmy na etapie wyboru sprzętów do kuchni i już mamy mętlik w głowie- pytam Was o zdanie. Używacie lub znacie opinie od znajomych odnośnie sprzętów kuchennych firm TEKA lub WHIRLPOOL? Chodzi mi o piekarniki, płyty indukcyjne, kuchenki mikrofalowe i lodówki side by side ww. firm - jak się sprawują? cenowo wyglądają dość podobnie, a jak z ich działaniem? I jeszcze zlewozmywak TEKA len albo mikrotekstura - macie? Polecacie?
Będę wdzięczna za opinie;-)
Jako, że jesteśmy na etapie wyboru sprzętów do kuchni i już mamy mętlik w głowie- pytam Was o zdanie. Używacie lub znacie opinie od znajomych odnośnie sprzętów kuchennych firm TEKA lub WHIRLPOOL? Chodzi mi o piekarniki, płyty indukcyjne, kuchenki mikrofalowe i lodówki side by side ww. firm - jak się sprawują? cenowo wyglądają dość podobnie, a jak z ich działaniem? I jeszcze zlewozmywak TEKA len albo mikrotekstura - macie? Polecacie?
Będę wdzięczna za opinie;-)
TEKA a WHIRLPOOL?
Teka - chińszczyzna hahaha,
wiadomo, że większość produktów, które znajdują się na rynku pakują małe chińskie rączki;)
a whirpoola i boscha składają w polsce, chyba,
POLECAM zdecydowanie TEKĘ, mają bardzo ciekawe wzornictwo, ceny przystępne,
osobiście posiadam płytę ceramiczną, piekarnik i mikrofalówkę, korzystam już 4 rok i nie ma żadnych problemów.
wiadomo, że większość produktów, które znajdują się na rynku pakują małe chińskie rączki;)
a whirpoola i boscha składają w polsce, chyba,
POLECAM zdecydowanie TEKĘ, mają bardzo ciekawe wzornictwo, ceny przystępne,
osobiście posiadam płytę ceramiczną, piekarnik i mikrofalówkę, korzystam już 4 rok i nie ma żadnych problemów.
Niestety komentarzom tego typu nie warto ufac, bo 90% pisza producenci, przynajmniej w Polsce. Tzn. producenci rekami wynajetych osob. Wiem to z pierwszej reki, wiec trudno mi opierac sie na tego typu informacjach.
Warto przejrzec najwieksze zagraniczne portale z opiniami szczegolnie amerykanskie, iles tam tysiecy komentarzy nie napisza sobie sami.
4 lata to malo, po 10 latach bezproblemowego dzialania wiem czy cos jest dobre czy nie. Narazie najmniej zawiodly mnie Ariston i AEG, czasem trafi sie dobry Bosch czy Elektrolux, a takze chwalona juz przeze mnie Amica, ale akurat jej nie mialam okazji sprawdzic przez dluzszy czas.
Warto przejrzec najwieksze zagraniczne portale z opiniami szczegolnie amerykanskie, iles tam tysiecy komentarzy nie napisza sobie sami.
4 lata to malo, po 10 latach bezproblemowego dzialania wiem czy cos jest dobre czy nie. Narazie najmniej zawiodly mnie Ariston i AEG, czasem trafi sie dobry Bosch czy Elektrolux, a takze chwalona juz przeze mnie Amica, ale akurat jej nie mialam okazji sprawdzic przez dluzszy czas.
My teraz w wynajmowanym mieszkaniu mamy Boscha i jest to najgorsza zmywarka jaka mialam w zyciu, nie domywa, tabletka czasem w polowie zostaje w srodku, no masakra po prostu. Ale niestety razem z mieszkaniem sprzedalismy nasza wspaniala Amike :( . W poprzednim mieszkaniu mialam Elektroluxa, ale ze sredniej a nie najwyzszej polki cenowej, tez porazka. Amike mielismy z najwyzszej i warto bylo, bo to i tak tania firma.
Wlasnie szukamy sprzetu do mieszkania, i tez mam dylematy, slucham w miare uwaznie osob pracujacych w lepszych sklepach z bateriami, armaturami, kaflami czy sprzetem. Ale tylko zaufanych znajomych, bo wiem ze chca dobrze dla mnie nie dla producenta. Najchetniej kupilabym same Aristony, ale cenowo to juz mniej mi sie podoba, bo mam jakies wymagania co do funkcji i same inoxy, no i zobacze co sie uda ;) .
Wlasnie szukamy sprzetu do mieszkania, i tez mam dylematy, slucham w miare uwaznie osob pracujacych w lepszych sklepach z bateriami, armaturami, kaflami czy sprzetem. Ale tylko zaufanych znajomych, bo wiem ze chca dobrze dla mnie nie dla producenta. Najchetniej kupilabym same Aristony, ale cenowo to juz mniej mi sie podoba, bo mam jakies wymagania co do funkcji i same inoxy, no i zobacze co sie uda ;) .
Ja mam lodówkę, płyte indukcyjną, pralkę i zmywarkę Whirlpoola - bardzo polecam, mam fajne modele które nie kosztowały fortuny, mam okap Teka, ale jeszcze nie podłączony, w mojej rodzinie mają sprzęty Teki i chwalili :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Plyta Teki ok,nic zlego sie nie dzieje,jestem zadowolona ale tak jak pisalam mamy ja dopiero 4 miesiace.Wczsniej gotowalam na kuchence gazowej wiec balam sie indukcji,ale szybko sie przestawiłam,myslałam ze bedzie mi sie rysowac ta płyta,ze jak mi cos wykipi to trudno bedzie to z czyscic,ale nie,puki co rys zero,a myje ludwikiem i wszystko schodzi.Szybciutko grzeje,rachunek na prad niewiele nam wzrosł,mamy tez piekarnik Teki,z ktorego tez jestem zadowolona i okap,ktory wydaje mi sie głosny,ale nie mam porównania.
Mamo Hano, po tym masakrycznym Boschu w aktualnym miejscu zamieszkania, bylaby to ostatnia zmywarka jaka bym kupila, no tragedia po prostu. Okienko na tabletke otwiera albo i nie, i to w momencie kiedy mu sie chce... Efekt? Niedomyte naczynia, czesc pomazana tabletka do mycia, ogolnie polowe trzeba zawsze myc drugi raz. To sprzet ok 10-letni (bo tyle ma wynajmowane mieszkanie), ale np. plyta i piekarnik, okap a nawet pralka i lodowka dzialaja. A ten jedyny w mieszkaniu Bosch nie dziala jak powinien.
Wszystko to też kwestia modelu który się wybierze. Nie można uogólniać, że np. TEKA jest dobra a Bosch zły. Moi znajomi handlują przeróżnymi sprzętami AGD. Teki żaden nie poleca, jedynie zlewozmywaki stalowe z mikroteksturą są dobre w tej marce.
Co do zlewozmywaków jak dla mnie najlepsze są z silgranitu konkretnie Blanco, dają nawet na nie dożywotnią gwarancję.
Okapy FALMECA, ciekawy wygląd, w miare rozsądne ceny, nie słyszałam, żeby ktoś miał i był niezadowolony.
Piekarniki, płyty indukcyjne kwestia modeli. Nie mam faworytów.
Chłodziarko-zamrażarki Electrolux- atrakcyjna cena, niezawodne, służą długie lata.
Zmywarka w większości znajomi chwalą sobie Boscha, mają długie lata i im się nie psują. Electrolux tez jest lubiany.
Jeśli komuś to pomoże mogę podać na emeila modele sprzętów które miałam, bądź te które mi polecono jako jedne z lepszych.
Co do zlewozmywaków jak dla mnie najlepsze są z silgranitu konkretnie Blanco, dają nawet na nie dożywotnią gwarancję.
Okapy FALMECA, ciekawy wygląd, w miare rozsądne ceny, nie słyszałam, żeby ktoś miał i był niezadowolony.
Piekarniki, płyty indukcyjne kwestia modeli. Nie mam faworytów.
Chłodziarko-zamrażarki Electrolux- atrakcyjna cena, niezawodne, służą długie lata.
Zmywarka w większości znajomi chwalą sobie Boscha, mają długie lata i im się nie psują. Electrolux tez jest lubiany.
Jeśli komuś to pomoże mogę podać na emeila modele sprzętów które miałam, bądź te które mi polecono jako jedne z lepszych.
Bylam w sobote w Castoramie i przyznam, ze mi ulzylo, ze nie mam omamow wzrokowych i ogolnie wszystko ze mna ok ;) .
TEKA JEST W CASTORAMIE JEDNA Z NAJSZERZEJ REPREZENTOWANYCH MAREK.
I uprzejmie prosze nie wmawiac mi wiecej, ze jest dostepna wylacznie w wyselekcjonowanych sklepach AGD ;))) . No coz musze zmartwic tych, ktorym najwyrazniej ktos to wmowil. Polki zawalone Teka tansza i drozsza, aczkolwiek musze przyznac, ze nawet Franke bylo drozsze, a ekskluzywna firma to nie jest.
Czyli Teka to firma ze sredniej polki dostepna nawet w marketach budowlanych i to tych najtanszych.
A wypowiedz kieruje do tych, ktorzy zarzucili mi kompletna nieznajomosc tematu i wrecz mnie (niektorzy ) probowali obrazic. Wazne, ze prawda zatriumfowala, jestem w pelni usatysfakcjonowana :) .
TEKA JEST W CASTORAMIE JEDNA Z NAJSZERZEJ REPREZENTOWANYCH MAREK.
I uprzejmie prosze nie wmawiac mi wiecej, ze jest dostepna wylacznie w wyselekcjonowanych sklepach AGD ;))) . No coz musze zmartwic tych, ktorym najwyrazniej ktos to wmowil. Polki zawalone Teka tansza i drozsza, aczkolwiek musze przyznac, ze nawet Franke bylo drozsze, a ekskluzywna firma to nie jest.
Czyli Teka to firma ze sredniej polki dostepna nawet w marketach budowlanych i to tych najtanszych.
A wypowiedz kieruje do tych, ktorzy zarzucili mi kompletna nieznajomosc tematu i wrecz mnie (niektorzy ) probowali obrazic. Wazne, ze prawda zatriumfowala, jestem w pelni usatysfakcjonowana :) .
white rabbit!
ja miała być tą obrażającą?? jeśli tak - przepraszam, nie miałam takiego zamiaru;-) teka - zlewozmywaki są owszem w castoramie - wiem:) bo oglądałam;) ale miałam na myśli sprzęty typu okapy, płyty, lodówki, piekarniki, itp.:) bo zlewozmywak metalowy to w porównaniu z pozostałymi sprzetami - "grosze":)
pozdrawiam:)
ja miała być tą obrażającą?? jeśli tak - przepraszam, nie miałam takiego zamiaru;-) teka - zlewozmywaki są owszem w castoramie - wiem:) bo oglądałam;) ale miałam na myśli sprzęty typu okapy, płyty, lodówki, piekarniki, itp.:) bo zlewozmywak metalowy to w porównaniu z pozostałymi sprzetami - "grosze":)
pozdrawiam:)
Jasne, ze nie Ty mamo hano :) .
Okapy tez widzialam :) .
Tak przy okazji pochwale sie, ze wreszcie wybralismy kibelek i jutro maz jedzie zamowic :)))).
A do Castoramy pojechalismy wybrac kolory farb na sciany i prawdopodobnie taki tynk "kamien w plynie" do lazienki. Ale obejrzelismy wszystko ;)).
Kibel to nasz najdluzej wybierany "sprzet". lodowke wybralismy chyba w pol godziny ;) .
Okapy tez widzialam :) .
Tak przy okazji pochwale sie, ze wreszcie wybralismy kibelek i jutro maz jedzie zamowic :)))).
A do Castoramy pojechalismy wybrac kolory farb na sciany i prawdopodobnie taki tynk "kamien w plynie" do lazienki. Ale obejrzelismy wszystko ;)).
Kibel to nasz najdluzej wybierany "sprzet". lodowke wybralismy chyba w pol godziny ;) .
Dlugo trwalo, bo mielismy kilka typow i nie moglismy sie zdecydowac ;) . Gdy juz zdecydowalismy sie na Roca Hall, to znajomy polecil nam ten kibelek, bardzo dobra firma, tylko cena wyzsza. No i sie zastanawialismy, i wreszcie maz dzis go zamowi w sklepie.
Podam link z Allegro, ale kupujemy stacjonarnie:
http://www.allegro.pl/item870382927_globo_space_stone_wc_45_deska_woln_orginalna.html
A sprzety AGD u nas sprawnie w miare poszly, bo jak nam wyszlo, ze beda czarne, to wybor prawie zaden ;) . Nie bylo nad czym sie dlugo zastanawiac ;)) .
Podam link z Allegro, ale kupujemy stacjonarnie:
http://www.allegro.pl/item870382927_globo_space_stone_wc_45_deska_woln_orginalna.html
A sprzety AGD u nas sprawnie w miare poszly, bo jak nam wyszlo, ze beda czarne, to wybor prawie zaden ;) . Nie bylo nad czym sie dlugo zastanawiac ;)) .
Zastanow sie jakie funkcje Cie interesuja, jaki rozmiar sprzetu i czy do zabudowy czy wolnostojacy. Potem kolor: inox, czy wystarczy srebrny (czyli plastik nie stal szlachetna, czy np. bialy lub czerwony). I na koniec cena ;) . I wtedy mozesz poszukac w necie konkretnych modeli. A na koncu okazuje sie czesto (u nas tak wyszlo), ze albo najtaniej albo z niewielka doplata za tyle co w najtanszym sklepie w necie jest ten sprzet w Euro Agd. Czasem taniej kupic w internetowym a odbior w najblizszym stacjonarnym. Zanim cokolwiek kupisz w necie obejrzyj na zywo. Dla mnie np. niezbedne w zmywarce sa wszystkie skladane poleczki, a prawie zadna zmywarka w wybranym zakresie cenowym tego nie miala. Znalezlismy w Euro idealnego Aristona, ale zmywarke akurat kupimy w necie, bo w Euro w promocji wychodzi ok 300zl drozej.
Anita
Ta wypowiedz mnie rozśmieszyła::))będąc w Castoramie pewnie zauważyłaś że jest tam pełno firmowych sprzętów takich jak: Amika ,Samsung itp w śród nich także Teka .Nierozumiem wypowiedzi typu że jak już jest sprzęt mniej znany czy tańszy to musi być on gorszy ( w wiekszości płacimy za logo). Ja ze swojego doświadczenia wiem bo kupiłam zmywarkę teka DW7 57 FI do zabudowy jakieś 5 miesięcy temu(może nie dawno) i jestem bardzo zadowolona mam porównanie ,sąsiadka kupiła samsunga po miesiącu odleciała jej rączka przy otwieraniu i tak 3 miesiące czekała na części strasznie jest z niej niezadowolona .Teka to firma niemiecka. Ale są osoby które które lubią przepłacać i mieć coś drogiego żeby się tym chwalić, dlatego dla nich jeżeli jest coś tańsze to musi być do niczego ....ja bym w tym temacie polemizowała::)))))
5 lat temu zakupiłem płytę TEKA GKST 60 I4B. Niestety po roku odmówiło posłuszeństwa jedno pole grzejne.
Zostało wymienione na gwarancji (bez gwarancji koszt około 500-600zł).
Po kolejnych latach uszkodzeniu samoistnemu uległ układ scalony łączący pola grzejne.
Symptomy: płyta co jakiś czas się zawiesza i "pika".
Koszt wymiany conajmniej 600zł. Koszt zakupu płyty 5 lat temu to około 2500zł.
Teraz już nigdy więcej nie postawiłbym na produkty firmy TEKA. Nie polecam.
Zostało wymienione na gwarancji (bez gwarancji koszt około 500-600zł).
Po kolejnych latach uszkodzeniu samoistnemu uległ układ scalony łączący pola grzejne.
Symptomy: płyta co jakiś czas się zawiesza i "pika".
Koszt wymiany conajmniej 600zł. Koszt zakupu płyty 5 lat temu to około 2500zł.
Teraz już nigdy więcej nie postawiłbym na produkty firmy TEKA. Nie polecam.