Widok

TEKA a WHIRLPOOL?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie dziewczyny!
Jako, że jesteśmy na etapie wyboru sprzętów do kuchni i już mamy mętlik w głowie- pytam Was o zdanie. Używacie lub znacie opinie od znajomych odnośnie sprzętów kuchennych firm TEKA lub WHIRLPOOL? Chodzi mi o piekarniki, płyty indukcyjne, kuchenki mikrofalowe i lodówki side by side ww. firm - jak się sprawują? cenowo wyglądają dość podobnie, a jak z ich działaniem? I jeszcze zlewozmywak TEKA len albo mikrotekstura - macie? Polecacie?
Będę wdzięczna za opinie;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moze nieslusznie ale Teka to mi sie z chinszczyzna kojarzy. Na pewno wybralabym Whirpool. Najlepsza w zyciu zmywarke mialam Amiki, wszystkie Boshy i Elektroluxy mogly sie schowac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
ooo! właśnie, o zmywarce jeszcze zapomniałam:) nigdy nie mieliśmy, więc doświadczenia nie mam - wie, że musze patrzeć na klasę (AAA:)), funkcję pół wsadu i składany kosz- żeby weszły większe rzeczy. czy coś jeszcze? no i jakiej firmy najlepsza??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam płyte indukcyjna teki i jest rewelacyjna

image
podbijam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

TEKA a WHIRLPOOL?

Teka - chińszczyzna hahaha,
wiadomo, że większość produktów, które znajdują się na rynku pakują małe chińskie rączki;)
a whirpoola i boscha składają w polsce, chyba,

POLECAM zdecydowanie TEKĘ, mają bardzo ciekawe wzornictwo, ceny przystępne,
osobiście posiadam płytę ceramiczną, piekarnik i mikrofalówkę, korzystam już 4 rok i nie ma żadnych problemów.
ufam jedynie Boschom i Siemensom :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja korzystam z indukcyjnej TEKI od 2 lat i jestem bardzo zadowolona :-)
ja też mam płytę indukcyjną Teki i jest ok za przystępną cenę , zwróć uwagę na komentarze choćby na Ceneo
Niestety komentarzom tego typu nie warto ufac, bo 90% pisza producenci, przynajmniej w Polsce. Tzn. producenci rekami wynajetych osob. Wiem to z pierwszej reki, wiec trudno mi opierac sie na tego typu informacjach.
Warto przejrzec najwieksze zagraniczne portale z opiniami szczegolnie amerykanskie, iles tam tysiecy komentarzy nie napisza sobie sami.
4 lata to malo, po 10 latach bezproblemowego dzialania wiem czy cos jest dobre czy nie. Narazie najmniej zawiodly mnie Ariston i AEG, czasem trafi sie dobry Bosch czy Elektrolux, a takze chwalona juz przeze mnie Amica, ale akurat jej nie mialam okazji sprawdzic przez dluzszy czas.
Teka to bardzo dobra i ceniona firma. Ja mam zlewozmywak z baterią i są suuuper. Moja teściowa ma cały sprzęt w domu teki i o.k ale zmywarka do niczego. Nie domywa i nie ustawna w środku. Mamy porównanie bo używamy od dawna zmywarek i ta jest do bani. Zmywarkę polecam Electrolux.
image
image
My teraz w wynajmowanym mieszkaniu mamy Boscha i jest to najgorsza zmywarka jaka mialam w zyciu, nie domywa, tabletka czasem w polowie zostaje w srodku, no masakra po prostu. Ale niestety razem z mieszkaniem sprzedalismy nasza wspaniala Amike :( . W poprzednim mieszkaniu mialam Elektroluxa, ale ze sredniej a nie najwyzszej polki cenowej, tez porazka. Amike mielismy z najwyzszej i warto bylo, bo to i tak tania firma.
Wlasnie szukamy sprzetu do mieszkania, i tez mam dylematy, slucham w miare uwaznie osob pracujacych w lepszych sklepach z bateriami, armaturami, kaflami czy sprzetem. Ale tylko zaufanych znajomych, bo wiem ze chca dobrze dla mnie nie dla producenta. Najchetniej kupilabym same Aristony, ale cenowo to juz mniej mi sie podoba, bo mam jakies wymagania co do funkcji i same inoxy, no i zobacze co sie uda ;) .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziewczyny , a jakie konkretnie modele teki posiadacie, jeśli chodzi o płyty indukcyjne??
Mam zlewozmywak z bateria,okap oraz plyte indukcyjna i piekarnik Teki,jestem zadowolona najbardziej z piekarnika,ale reszta tez jest ok,urzywam dopiero 4 miesiace.
płyta IR 641 .
Maz mi powiedzial, ze Teka jest ok :). Mi sie jakos tak kojarzy z marketami typu Castorama, moze z czyms myle po prostu, jak bede to sie rozejrze co oni tam sprzedaja.
Nie polecam plyt Candy, psuja sie jeszcze na gwarancji...
Sasza - a jaki masz dokłądnie zlewozmywak z Teki?

White rabbit - zdecydowanie Teka to nie w Castoramie:) tylko wybrane sklepy AGD, nie ma tego sprzętu nawet w sieciówkach:)

a jak whirlpool się Wam sprawuje??
Whirlpoola mialam pralke przez jakies 7 lat i dzialala idealnie, az sie zepsula i ja wyrzucilismy ;) .
Moi rodzice maja Whirlpoola (tez pralke) juz chyba z 10 lat i bez zarzutu.
dziękuję za odpowiedzi:)
zastanawiamy się nad porównaniem właśnie TEKI i WHIRLPOOL'A - ale w dwóch sklepach powiedziano nam, że lepsza TEKA. zastanawiam się na ile to prawda, a na ile chęć zysku ze strony sprzedawcy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam płytę indu. Teka -polecam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pierwsza randka (16 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

jak nauczyć dziecko pływać (3 odpowiedzi)

Hej Zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym, żeby zapisać dziecko na pływanie i trochę się...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (67 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry