Widok

***TERMIN N A WRZESIEŃ I PAŹDZIERNIK 54***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czas bym i ja rozpoczęła wątek :-))
dziewczyny jak tak czytam te wasze przygotowania to jestem w szoku bo ja nie mam jeszcze doslownie nic!! dopiero w ten weekend zaczynamy malować pokoik dla dziecka i wtedy dopiero zaczne mysleć o kupowaniu i urządzaniu wszystkiego

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to super Rybka - zdrowie małego najważniejsze, a Ty dalej trzymaj sie diety i bedzie Ok.
Mój Nikodem przy Twoim Jaśku to mały koksik :) hihi 2086 g... Ło Matko - no, ale też najważniejsze, że zdrowy i prawidłowo się rozwija.

Ja juz po wizycie. Jasie zdrowy, położenie główkowe, waży 1320g. Kruszynka przy Waszych dzieciaczkach:))
Schudłam kilogram. W sumie jakby policzyć to od początku ciąży przytyłam 4 kg (ale zawsze byłam puszysta). 2kg na minusie, bo przez tę dietę cukrzycową chudnę zamiast tyć!!! To wychodzi na to,że przytyłam całe 2 kg!!!Grunt,że Jasiek rośnie zdrowo.Poziomami glukozy mam sie nie martwić, tylko dalej dietę trzymać i będzie dobrze:))

A co powiecie na moje 90 kg? przed ciąża ważyłam 73kg ale to tez przyszło stopniowo po leczeniu hormonalnym trzeba było sie poświęcić ale mam nadzieję zrzucić.Buty wkładam ale obrączki to juz od paru miesięcy nie noszę.Nogi ogolone,p[ogoda taka ciężka ze niechce mi sie dzisiaj gimnastykować na frenczem zajmę sie tym jutro,o 16.30 wizyta u gina.
własnie leci odyseja życia na polsat zdrowie i uroda!

Tak, tak Altea - lekarz bez zmian.
Bejbik naparwdę duzy sie szykuje, ale lekarka uspokaja, że nie ma się czemu dziwić skoro ja i mąż jesteśmy wysocy - po kims musi być taki duży :)
Mało tego - wczoraj dowiedzialam sie, że mój teściu jak się urodził to ważyl 6 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Dzisiaj zapisałam sie do SR na Zaspie. Wykłady zaczynam 25.08, a ćwiczenia dopiero 17.09 :( trochę późno :(
A co dokładnie robi się na tych ćwiczeniach? Czy to są ćwiczenia już pod kontem porodu - jak oddychać itp? Czy może ćwiczenia jak obsługiwać "dziecko" :) jak trzymać, kąpąć itp?

Poszlismy też na mały spacerek nad morze, ale deszczyk zaczął padać i nas przegonić... kurczaki - ale się zmęczyłam, a wiele tak naprawdę nie chodziliśmy :( kondycja już nie ta... echhh

Ja póki co przytyłam 8 kg, w brzuchu mam 101 cm, ciekawa ile będzie na finiszu? :)

wiper-jestem przerazona....Piszesz ze masz 11 kg na plusie a w brzuszku 108cm.to skoro ja przytylam narazie jakies 4 kg to czemu mam w brzuszku az 101cm:/... Cholipcia....W 9 miesiacu to bede miala z 200cm:]
A co do golenia,to faktycznie niezly to wyczyn jest gdy kurcze nic nie widac.ja juz mam problem a co bedzie później....:]

ja w dniu porodu miałam 81kg hehe. SŁOŃ.

jest to trochę pocieszające Aga :)

ja mam w tym brzucholu 108 cm i na plusie 11 kilosów, waże 76...brrrr
buty na szczęście jeszcze zakładam, nawet sandałki o dziwo ;)

ja nie używam lusterka,robię to na wyczucie bo tak mi jest wygodniej,i jak do tej pory wychodzi całkiem dobrze:) a ja mam 105 bo akurat centymetr koło mnie leżał:) i wczoraj pozytywnie mnie moja waga zaskoczyła u lekarza bo jednak moja domowa zawyża albo schudłam..bo ważyłam w gabinecie 75 czyli przez 3 tyg przytyłam kg a od początku 10,mam nadzieję że nie przytytam się na samej końcówce:))

woda zejdzie - nie martwcie się. ja ostatnie 3 tygodnie przed porodem wyglądałam jak hipcio. nogi jak kolumny - no masakra. jeszcze tak gorąco było, to stopy mi puchły masakrycznie. Kupiłam sobie takie fajne skórkowe japonki, to tak się rozciągnęły, że muszę je teraz zanieść do szewca do zmniejszenia. A dodam, że w ostatnim tygodniu przed porodem nie mogłam już w nie wsunąć moich pięknych stópek... były za małe...
a teraz mam już tylko 3 kg na plusie. nie mogę jeszcze założyć obrączki na palec (hehe) no i nie mieszczę się we wszystkie ciuchy, ale myślę, że jeszcze dwa trzy tygodnie i będzie git

Ja mam w brzuszku 115cm a mała waży 2800 śmiesznie taki wielki bęben a taka mała kruszynka:)
Ja z goleniem tez mam problem bo nic przeciez nie widać i trzeba z lusterkiem się trzeba powyginać:))

ja musiałabym zmyć swój w końcu i zrobić nowy..ale mi się nie chce
moze jutro

moje uda to tragedia,ale to woda i po porodzie zniknie,ja uzywam maszynek do depilacji więc robie to teraz co 3 -4 dni żeby być gotowa,jakos french mi sie na pazurach nie trzyma..

w ogóle to w życiu nie miałam takich grubych nóg :(
łydki i kostki mam 2 razy takie jak jeszcze miesiąc temu...mam nadzieję, ze to zejdzie

No własnie nogi przypomniałaś mi wiper! A propo ostatnoi pytałam was o veet do bikini i zastosowałam ale szczerze mówiąc na gładko nie wyszło,wyszło tak jak 3 dni po uzyciu maszynki do golenia,za krótko trzymałam czy co?nogi idą na depilator,i jeszce pazurki mnie czekają.

no Gabi...to owocny dzień dzisiaj :)

ja własnie po kąpieli...kuźwa, golenie nóg i bikini zajęło mi całą wieczność ;)
i teraz mam brzuchol napięty jak bęben

Dziewczyny pojechały,plotkom nie było końca,przywiozły mi kilka pluszaków dla małej.a propo łozeczka to ja jeszcze czekam az kuzynka je przywiezie,pościel jeszcze nie przeyszła zamawiałam na allegro przesyłka dawno wysłana a poczta szwankuje,nawet nie wiem kiedy będę je ścieliła myslałam ze moze zostawie to mężowi jak juz bedziemy wracały do domu ze szpitala.

Asienka to Ty duzego bejbisia bedziesz miec :) a nadal chodzisz do Frankowskiej?

po 5 tyg leżenie jakieś siły we mnie dzisiaj wstąpiły,mieszkanie wysprzątne,pranie zrobione,zaraz poukładam w szafie,żeby dla babci troche miejsca zrobić bo przyjeżdża pomóc i na koniec prasowanie,jak to dobrze móc sie ruszać..jutro planuje spacer z ukochanym futrzakiem po polach:) jutro planuje też małe ciuszkowe zakupki w ramach pocieszenia za przegrana aukcję..a co do zzo to miałam wczoraj lekarza zapytać bo on coś tam kiedyś wspominał,że to nie jest takie fajne bo II faza porodu się przedłuża i dzidzia sie męczy bardziej i że czasem robi się to niebezpieczne ale nie znam się ..za to położna mówiła żeby brać no ale wtedy chodzić nie można i poród sie przedłuża..sama nie wiem,nie wiem nawet w której fazie porodu podaje się zzo..ale dobrze czuje się z tym że w razie co mi podadzą,mam też nadzieje że skorzystam z wanny,wczoraj położna mówiła że przetrzymała w nocy dziewczyne w wannie 50 min i to przyniosło jej dużą ulgę..

ok, zbieram się. Jadę do Wejherowa do szpitala porozmawiać w sprawie ZZO. Zastanawiam sie nad tym ...

mi tez tak odpowiadają :) więc coś w tym musi być...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry