Widok

***TERMIN N A WRZESIEŃ I PAŹDZIERNIK 54***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czas bym i ja rozpoczęła wątek :-))
dziewczyny jak tak czytam te wasze przygotowania to jestem w szoku bo ja nie mam jeszcze doslownie nic!! dopiero w ten weekend zaczynamy malować pokoik dla dziecka i wtedy dopiero zaczne mysleć o kupowaniu i urządzaniu wszystkiego

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale masz jeszcze 2 miechy do porodu!! a ja 12 dni to jest różnica :)

Wrzesień:
wiper ----------- > termin na 2.09.2008,dziewczynka-Michalinka, Gliwice
emilka79 -------- > termin na 09.09.2008, ANTOŚ - Wejherowo
RoDka ----------- > termin na 12.09.2008 synek. Wejherowo
zuzka85--------- >termin na 15.09., dziewczynka, Puck
beatka7 -------- > termin na 16.09.2008
@gnieszka ------ > termin na 17.09.2008, dziewczynka-Zuzia, Zaspa
Jolkagda ------- > termin na 17.09.2008, dziewczynka, kliniczna
gabi25 ----------- > termin na 18.09-2008 Zuzia - swissmed/zaspa
AGATA82R--------- >termin na 20.09.2008, dziewczynka-Wiktoria
wiktoria----------- > termin na 22 września, dziewczynka -Wiktoria ,Redłowo
kanka ------------ > termin na 26.09.2008, dziewczynka- Marysia
Mała Misia ------ > termin na 28.09.2008, dziewczynka, swissmed
gusia1------------- >termin na 28.09.2008, chłopiec

październik:
olcia*------------ > termin na 01.10.2008, dziewczynka-Sandra, Zaspa (chyba)
Altea ------------ > termin na 6.10.2008, synek Jaś, Zaspa
Szapika---------- > termin na 7.10.2008, dziewczynka Kamila, Redłowo
lola -------------- > termin na 12.10.2008, dziewczynka, Matylda
Korolka----------- > termin na 12.10.2008
gosik14----------- > termin na 14.10.2008, dziewczynka-Marysia
moni1983 ------ > termin na 19.10.2008, Wejherowo, dziewczynka
tysiola ---------- > termin na 20.10.2008 Zaspa/Wejherowo
Martynka1987---- > termin na 22.10.2008
dorota ---------- > termin na 25.10.2008 (chłopak )- Filipek
lusia31----------- >26.10.2008
kamila-t----------- >termin na 28.10.2008, bliźniaki!, Wejherowo
asienka--------- > termin na 31.10.2008, synek - Nikodem
rybkagd--------- > termin na 31.10.2008, na Klinicznej, synek- Jaś
Ania 1979---------------- > termin na 31.10.2008 chłopiec-Jasiu:)
aniaq ------------- > termin na 31.10.2008 dziewczynka

no tak z tym że na swoim przykładzie wiem że warto juz mieć wcześniej wszystko przygotowane bo ja od 31 tyg leżałam,czego Ci nie życzę:)
dziewczyny jak te skurcze mają boleć?czytałyście coś o tym? i kiedy sie jedzie do szpitala jak są co 4 min czy wcześniej?

Pewnie,że różnica:)) Ja tez nic nie mam (oprócz ciuszków i innych pierdółek). Remoncik i większe zakupy zaplanowałm na wrzesień.

no to tak,
ja znajac siebie kupię wszystko za jednym razem (no wszystko może nie ale znaczna część)

lepiej tak nie planuj :) kasy na te pierdoły idzie ze hej...lepiej sobie rozłożyć te zakupy

i jeszcze jedno pytanie,możę któraś wie -jak odejda wody a nie ma skurczy to się oksytocynę podaje czy jak..?

nie mam pojęcia...

ludzieeeeee....jak ta drożdżówa pachnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie doczekam sie

Podają ale nie od razu. Zbyt długie odpływanie wód płodowych może spowodowac stan zapalny u matki i u dziecka, często tez profilaktycznie podaje się antybiotyk.

dzięki,tak jakoś mi się nasuneło jak przeczytałam że perełka na patologii leży bo jej wody odeszły i tak się zastanawiam czy zawsze po odejściu wód leży się na patologii czy u niej cos jeszcze się dzieje..

Witam pogoda pod psem ,mój pies śpi jaj suseł chociaż w nocy wymiotował imusiałam wstawać.Byłam juz w przychodni mocz do badania zanieść myślałam że taka pogoda to będzie pusto a naczekałam sie godzinę.Ciasteczka kupione teraz czekam na koleżanki a popołudnie jest moje na spanie,w nocy się męczyłam bo znowu dopadła mnie rwa kulszowa,wytrzymałam z nią os poczatku do 5 miesiąca teraz znowu.Ja mam jutro wizyte i tez jestem ciekawa co mi gin powie.

http://wiadomosci.onet.pl/1810187,11,item.html

Jak ja leżałam w szpitalu, to przyjechała właśnie babeczka, której odeszły wody, a skurczy nie było. (tylko, ze ona byla chyba w 32 tygodniu). Podawali jej coś dożylnie na płucka dla maluszka i właśnie oksytocynę. Tak przez dwa dni. Trzeciego pojechała na cesarkę.

a ja mam wizyte dopiero w srode, ale juz nie moge sie doczekac, noc minela nadzwyczaj spokojnie, a Ty Gabi cos o skurczach piszesz czyzby Cie bolalo?

syndrom odstawienie fenoterolu:) stwierdziłam nagle że wiem że nic nie wiem hehe ani kiedy jechać ani jak ma boleć ani nic a że noc upłynęła mi na bólu brzucha i od rana też mnie pobolewa to tak się zastanawiam czy to efekt mcdonalda czy to jakies przepowiadające:))

Cześć dziewczyny. W końcu poszłam na zwolnienie ;))) i dołączam do grona "leni" przedporodowych ;))) Od soboty walczę z pakowaniem torby, jeszcze troche i wyjdą trzy torby a nie jedna. Ile zaboieracie pieluszek dla malucha bo nie mam zielonego pojęcia???

ja biorę 10, później Małż dowiezie

Ja też wzięłam 10 szt, reszte się dowiezie, rzecz dużooo do zapakowania wiec trzeba kombinować. Byłam na usg-moja mała znowu sie przekręciła i jest miednicowo, masakra jakaś. Wasze są główkowo ułożone??

moj chyba sobie upodobal pozycje glowkowa, bo lezy w niej co wizyta :)

taaaa...juz od jakiegoś czasu

z****iaszcza ta drożdżówa :)

moja na każdym usg miała głowę na dole a teraz to ma już w kanale:)

a z czym wiper robiłaś?

wlnęłam na nia trochę dżemu z owoców lesnych, na to płatki migdałowe i na koniec podwójna porcja kruszonki

juz cały pasek zjadłam na goraco :)

Mniam ale pychotki...smaka robcie.No ja się zmertwiłam troszkę tym położeniem ale mam nadzieje, że jeszcze fiknie.

dziewczyny wrześniowe...a Wy macie już pościelone w łóżeczkach??
ja jeszcze materaca z folii nie wyjełam...może by tak go wyjąć żeby się przewietrzył...

tez o tym myslałam..z pościelą to zaczekam bo po co ma się kurzyć,mąż to zrobi jak będę w szpitalu ale materac chyba warto juz przewietrzyć

ja pościeli to nie bedę wyciągać nawet, tyko chciałam prześcieradełko na materacyk na poczatek

ja mam klin do lóżeczka a kołderkę wyciagnę jak będzie bardzo zimno,na początku chyba w rożku będę ją kładła

ja planuje pod kocykiem albo w rozku, zobaczymy, u nas jest bardzo ciepło jak na razie

mi sie zdaje, ze kocyk lub rozek beda wystarczajace na poczatku

no to cyk...wyciagam materac z folii :)

albo nie...najpierw poprasuję

ja póki co nie moge sie dostac do materaca bo mam łóżeczko zawalone ciuszkami do prasowania i nawet nie widać że gdzieś pod tym bałaganem jest materac:)

poprasowane :) teraz trzeba to poukładac :/

miałam iść po większe zakupy ale mi sie nie chce
jak będe wracać od gina to zahaczę o jakiś sklepik

dziewczyny, czy pamietacie ile wasze maleństwa ważyły w 30 tygodniu ciązy?

Mój Nikodem waży już 2086 g - duży z niego chlopak, będę miała co rodzić :)

chyba w 33 tc pomiedzy 2600 a 2800

no no to ja myslałam ze mam spore dziecko jestem w 30 tyg i 4 dniu a mały wazy 1725 g

odebralam dziś dwie paczuszki z ciuszkami z allegro

nie ma co chodzić po sklepach :)

boskie :)

No właśnie :) lekarka mi powiedziała, że wymiarami to on na 33 tc się kwalifikuje :)

Wiper, ja tez troche na allegro kupowałam i wiem jak to cieszy rozpakować taką paczuszkę :))

Wiper a ile twoja kruszynka już waży??Moja 2800-świeże wiadomości z dzisiaj.

przed dwoma tyg. niby 3000-3200

ide dziś na wizytę to zobaczymy

Mój w 31tyg ważył 1620g - jakaś chudzinka przy waszych pociechach :)
szybciej się wykluje :)

nie martw się jeszcze zdąży nadrobic ;)

gabi, wiesz co jest najsmieszniejsze: ja się cały czas zastanawiam czy na pewno się kapnę, że to "już", i że to sa te skurcze porodowe - na to wszystkie babki mi odpowiadają, że NAPEWNO się zorientuję. Ciekawe czemu ??? Pewnie bedzie bardziej bolało

mi tez tak odpowiadają :) więc coś w tym musi być...

ok, zbieram się. Jadę do Wejherowa do szpitala porozmawiać w sprawie ZZO. Zastanawiam sie nad tym ...

po 5 tyg leżenie jakieś siły we mnie dzisiaj wstąpiły,mieszkanie wysprzątne,pranie zrobione,zaraz poukładam w szafie,żeby dla babci troche miejsca zrobić bo przyjeżdża pomóc i na koniec prasowanie,jak to dobrze móc sie ruszać..jutro planuje spacer z ukochanym futrzakiem po polach:) jutro planuje też małe ciuszkowe zakupki w ramach pocieszenia za przegrana aukcję..a co do zzo to miałam wczoraj lekarza zapytać bo on coś tam kiedyś wspominał,że to nie jest takie fajne bo II faza porodu się przedłuża i dzidzia sie męczy bardziej i że czasem robi się to niebezpieczne ale nie znam się ..za to położna mówiła żeby brać no ale wtedy chodzić nie można i poród sie przedłuża..sama nie wiem,nie wiem nawet w której fazie porodu podaje się zzo..ale dobrze czuje się z tym że w razie co mi podadzą,mam też nadzieje że skorzystam z wanny,wczoraj położna mówiła że przetrzymała w nocy dziewczyne w wannie 50 min i to przyniosło jej dużą ulgę..

Asienka to Ty duzego bejbisia bedziesz miec :) a nadal chodzisz do Frankowskiej?

Dziewczyny pojechały,plotkom nie było końca,przywiozły mi kilka pluszaków dla małej.a propo łozeczka to ja jeszcze czekam az kuzynka je przywiezie,pościel jeszcze nie przeyszła zamawiałam na allegro przesyłka dawno wysłana a poczta szwankuje,nawet nie wiem kiedy będę je ścieliła myslałam ze moze zostawie to mężowi jak juz bedziemy wracały do domu ze szpitala.

no Gabi...to owocny dzień dzisiaj :)

ja własnie po kąpieli...kuźwa, golenie nóg i bikini zajęło mi całą wieczność ;)
i teraz mam brzuchol napięty jak bęben

No własnie nogi przypomniałaś mi wiper! A propo ostatnoi pytałam was o veet do bikini i zastosowałam ale szczerze mówiąc na gładko nie wyszło,wyszło tak jak 3 dni po uzyciu maszynki do golenia,za krótko trzymałam czy co?nogi idą na depilator,i jeszce pazurki mnie czekają.

w ogóle to w życiu nie miałam takich grubych nóg :(
łydki i kostki mam 2 razy takie jak jeszcze miesiąc temu...mam nadzieję, ze to zejdzie

moje uda to tragedia,ale to woda i po porodzie zniknie,ja uzywam maszynek do depilacji więc robie to teraz co 3 -4 dni żeby być gotowa,jakos french mi sie na pazurach nie trzyma..

ja musiałabym zmyć swój w końcu i zrobić nowy..ale mi się nie chce
moze jutro

Ja mam w brzuszku 115cm a mała waży 2800 śmiesznie taki wielki bęben a taka mała kruszynka:)
Ja z goleniem tez mam problem bo nic przeciez nie widać i trzeba z lusterkiem się trzeba powyginać:))

woda zejdzie - nie martwcie się. ja ostatnie 3 tygodnie przed porodem wyglądałam jak hipcio. nogi jak kolumny - no masakra. jeszcze tak gorąco było, to stopy mi puchły masakrycznie. Kupiłam sobie takie fajne skórkowe japonki, to tak się rozciągnęły, że muszę je teraz zanieść do szewca do zmniejszenia. A dodam, że w ostatnim tygodniu przed porodem nie mogłam już w nie wsunąć moich pięknych stópek... były za małe...
a teraz mam już tylko 3 kg na plusie. nie mogę jeszcze założyć obrączki na palec (hehe) no i nie mieszczę się we wszystkie ciuchy, ale myślę, że jeszcze dwa trzy tygodnie i będzie git

ja nie używam lusterka,robię to na wyczucie bo tak mi jest wygodniej,i jak do tej pory wychodzi całkiem dobrze:) a ja mam 105 bo akurat centymetr koło mnie leżał:) i wczoraj pozytywnie mnie moja waga zaskoczyła u lekarza bo jednak moja domowa zawyża albo schudłam..bo ważyłam w gabinecie 75 czyli przez 3 tyg przytyłam kg a od początku 10,mam nadzieję że nie przytytam się na samej końcówce:))

jest to trochę pocieszające Aga :)

ja mam w tym brzucholu 108 cm i na plusie 11 kilosów, waże 76...brrrr
buty na szczęście jeszcze zakładam, nawet sandałki o dziwo ;)

ja w dniu porodu miałam 81kg hehe. SŁOŃ.

wiper-jestem przerazona....Piszesz ze masz 11 kg na plusie a w brzuszku 108cm.to skoro ja przytylam narazie jakies 4 kg to czemu mam w brzuszku az 101cm:/... Cholipcia....W 9 miesiacu to bede miala z 200cm:]
A co do golenia,to faktycznie niezly to wyczyn jest gdy kurcze nic nie widac.ja juz mam problem a co bedzie później....:]

Tak, tak Altea - lekarz bez zmian.
Bejbik naparwdę duzy sie szykuje, ale lekarka uspokaja, że nie ma się czemu dziwić skoro ja i mąż jesteśmy wysocy - po kims musi być taki duży :)
Mało tego - wczoraj dowiedzialam sie, że mój teściu jak się urodził to ważyl 6 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Dzisiaj zapisałam sie do SR na Zaspie. Wykłady zaczynam 25.08, a ćwiczenia dopiero 17.09 :( trochę późno :(
A co dokładnie robi się na tych ćwiczeniach? Czy to są ćwiczenia już pod kontem porodu - jak oddychać itp? Czy może ćwiczenia jak obsługiwać "dziecko" :) jak trzymać, kąpąć itp?

Poszlismy też na mały spacerek nad morze, ale deszczyk zaczął padać i nas przegonić... kurczaki - ale się zmęczyłam, a wiele tak naprawdę nie chodziliśmy :( kondycja już nie ta... echhh

Ja póki co przytyłam 8 kg, w brzuchu mam 101 cm, ciekawa ile będzie na finiszu? :)

A co powiecie na moje 90 kg? przed ciąża ważyłam 73kg ale to tez przyszło stopniowo po leczeniu hormonalnym trzeba było sie poświęcić ale mam nadzieję zrzucić.Buty wkładam ale obrączki to juz od paru miesięcy nie noszę.Nogi ogolone,p[ogoda taka ciężka ze niechce mi sie dzisiaj gimnastykować na frenczem zajmę sie tym jutro,o 16.30 wizyta u gina.
własnie leci odyseja życia na polsat zdrowie i uroda!

Ja juz po wizycie. Jasie zdrowy, położenie główkowe, waży 1320g. Kruszynka przy Waszych dzieciaczkach:))
Schudłam kilogram. W sumie jakby policzyć to od początku ciąży przytyłam 4 kg (ale zawsze byłam puszysta). 2kg na minusie, bo przez tę dietę cukrzycową chudnę zamiast tyć!!! To wychodzi na to,że przytyłam całe 2 kg!!!Grunt,że Jasiek rośnie zdrowo.Poziomami glukozy mam sie nie martwić, tylko dalej dietę trzymać i będzie dobrze:))

No to super Rybka - zdrowie małego najważniejsze, a Ty dalej trzymaj sie diety i bedzie Ok.
Mój Nikodem przy Twoim Jaśku to mały koksik :) hihi 2086 g... Ło Matko - no, ale też najważniejsze, że zdrowy i prawidłowo się rozwija.

asienka, na sr uczysz się wszystkiego

oddychania i parcia a także pielęgnacji, kąpieli i ubierania maluszka

ja też wróciłam własnie od gina...
szyjkę mam, miękką ale mam jeszcze ;) łożysko ma II stopień dojrzałości, wód płodowych spora ilość a Misia waży 3500 g

mam się zgłosić w piątek za tydzień jak nie urodze ;) a raczej się nie zapowiada

Asienka, to sie spotkamy na wykladzie w poniedzialek. Na cwiczeniach bedzie troche opieki i troche cwivczen pod katem porodu :) Ja mam niby skonczyc cw 1 pazdziernika ciekawa jestem czy sie rozpakuje do tego czasu czy uda mi sie wszystkie zajecia zaliczyc.

Altea a jakie są Twoje wrażenia z wykładów? Chodzisz z mężem?
Czy trzeba wziąć coś do notowania? :)

Wiem, że na ćwiczenia trzeba się wygodnie ubrać? Ale czy mozna w dresie przyjechać? Czy jest tam mozliwość przebrania się?

kurcze, zmierzyłam mój brzuszek, mam 112 i ważę ok.74 kg.
ale ostatnio mam straszną ochotę na słodycze: głównie zajadam się lodami, goframi i ciastem od Sowy.

Rybka wage jeszcze nadgoni albo do porodu albo na piersi mamy.Wiper no waga pokaźna! ciekawe co mi gin jutro powie ja to mam przeczucie ze rozwiąże sie wcześniej niz w terminie.

To ja mam 116 w pasie ale objadałam sie słodkim jak wstaje w nocy siku to później zasiadam przed ciasteczkami i wypijam do tego pół litra mleka.

ja też się objadam słodkim...co będę sobie żałować :)

Ale Ty wiper wazysz tyle ile ja przed ciążą,a wszystko poszło mi w uda taki celulit szok,a moze to woda za to jakos rozstępy mnie ominęły.

ojojoj...a moze się wzrostem po prostu różnimy?? :)
a może Ty po porodzie szybciutko schudniesz a ja będe się męczyć??

wszystko zalezy od organizmu...ja mam tendencje do tycia i cienko widze moje chudnięcie :(

rybka to rzeczywiście kruszyna podobna do mojej,no ale najwazniejsze że systematycznie na tej wadze przybiera no i przez tę diete to Ty laska ciężarówkowa będziesz:) Wiper a Twoja Miska nie jest az takim klopsikiem jak się zapowiadało bo to chyba taka średnia waga..A co do przeczucia o wcześniejszym rozsypaniu się to chyba ma je połowa z nas hehe jeszcze będziemy to wspominały jak będziemy męczyły sie po terminie:))a ja posprzątałam szafe i jest miejsce na babcine rzeczy,drugie pranie zrobiłam brzuch jak kamień i ciągnie w dół jak cholera,mała spokojna dziś,zaraz kisielek sobie ugotuje i biore się za prasowanko

ufff !!! mąż własnie pojechał do Tesco na zakupy, mecz Polaków go wkurzył i pojechał przed zakończeniem :-) zrobiłam mu listę.

Bylismy w W-wie i w powrotną drogę zajechaliśmy do Redy na kebaby :-) mniam ... a w lodówce rosołek, ale nic się nie zmarnuje, bedzie na jutro.

waga średnia ale błąd pomiaru +/- 500g na tym etapie ciąży :D

niech już nie rośnie :)

ogladałyście na polsacie o cesarkach, p Kopacz daży do ograniczenia ich ilości w szpitalach a metodą ma byc m.in,jeszcze wieksza kontrola odsetek cesarek oraz bezpłatne zzo,terefere teraz tez niby jest dostępne a anestezjologów nie ma...zdanie lekarzy podzielone,jedni że to niepotrzebna operacja a drudzy że tak mówia tylko Ci którzy na codzień cesarek nie wykonują i ostatni raz robili je na praktykach i że nawet kobitki - ginekolożki-położniczki decydują się na cc ze strachu przed bólem,ja to tak się zastanawiam czy to jest troska ministerstwa o zdrowie pacjentek czy o koszta cesarek..

od rana ma goryczkę w buzi. Cokolwiek zjem, za chwilę sama gorycz, nawet po wodzie. Mam nadzieję,że przejdzie do jutra.

jaki mam ustawić rozmiar zdjęcia żeby było "małe" ???

ktoś mi podpowiedział, że 640x ... ale to nie podziałało

320 na 240 czyli ta pierwsza opcja w imageshack

320 będzie malutkie, 640 będzie większe

Wróclilismy-zadowolona na maxa!!!!!
Ale z tego co czytam, nasz maluch ma 1450wagi, to malutki chyba jest przy Waszych pociechach..hm...pewnie podrosnie do tego czasu wyklucia się..Ja myslałam ze taki sporawy a tu malenki sie okazuje...
Niby ciążą moja wzorcowa-tak twierdzi p >olszewska, pocieszylo mnie to*a mąż jakis dumny siedział jak nasz Jasiek pokazał klejnociki !:)

już cos z tego wychodzi, tylko mój net bardzo wolno działa i szlag mnie trafia

kurcze... to z mojej Małej będzie wielkolud chyba... nie pamiętam dokladnie, ale w 28 tygodniu ważyła coś ok. 2 kg :|

Co??No przestańcie! Jak czytam w księgach mądrości, maluch jest w normie akurat..a tu kurcze jakis mały sie okazuje;/;/....

udało mi wkleic parę zdjęć z pokoiku. Jeszcze posciel nie ubrana, ale narazie chyba nie bedę tego robić, bo mały bedzie spał w rożku. Chyba póki co wystarczy prześcieradełko.

no wiem że 320 będą małe ale mysłałam że o to Emilce chodzi..pokoik bardzo fajny,super koszyczek!a ja uprasowłąm 20 szt zostało jakieś 40..idę koktajl bananowy zrobić i wracam do prasowania,pewnie jak Wy będziecie wstawały rano to ja się będę kładła z odciskiem po żelazku hehe

ja mam już dla Antosia wszystko poprasowane, zostały tylko bieżące rzeczy moje i męża. A posciel i pieluchy dałam dzis do magla.

ale mam zgagę ... po tym kebabie w Redzie i sosie czosnkowym ... nie mogę normalnie ... buuuuuu

no ja nawet bieżące dziś poprasowałam ;)

emilka-chyba wiem gdzie dokladnie pochłonęłaś tego kebaba hehe.to fakt,dobre mają :)

warto było, bo był naprawdę pycha :-)mniam ...

mąż wrócił z Tesco i kupił wszystko co było na liście. Mamy juz spore zapasy chemii, np. 7 płynów pod prysznic, 4 pasty do zębów, sporo papieru toaletowego itp. 10 sosów Napoli - to tak na w razie czego jakby nie było czasu przez pierwsze tygodnie żeby jeździć po sklepach.

Tez robicie jakies zapasy?

raczej nie, bo sklepy mam pod blokiem

zastanawiam sie tylko czy nie zrobić Małżowi jakiegoś mięska np roladek albo kotlecików i nie zamrozić
więcej kupię tylko warzywek mrożonych Hortexu, przydadzą się na zupki dla mnie, a w zamrażarce zawsze mam zapas mięska

Asienka, mi sie podobaja wyklady, ciekawe sa. Chodze na nie z mezem i jemu tez sie podobaja, nie ma gadania bez sensu tylko konkrety. Notatki robie, bo np podawala wyprawke dla noworodka i troche tych rzeczy bylo.
Cwiczenia dzis mialam pierwsze i byl film takze na 1 mozesz sie ubrac normalnie. Na kolejne trzeba miec jakies spodenki dresowe i koniecznie skarpetki i jest szatnia gdzie mozna sie przebrac. W piatek mam kolejne cwiczenia, to napisze jak bylo :) bo film jak film, zabawny o 3 trymestrze i porodzie :)
Dziewczyny cicho z tym kebabem, smaka mi robicie, a Ty Gabi szalejesz. Prasowanie, sprzatanie, zakupy :)

ja nie robię żadnych zapasów bo mama u nas będzie więc zawsze ktoś do sklepu wyskoczy a gotowaniem i sprzątniem zajmie sie mamcia:) nie skończyłam jeszcze prasować ale odpuszczam do jutra..spróbuję zasnąć chociaż brzuch mnie znowu boli

pamiętam ten film Kasia. ech, aż mnie sentymenty biorą.

hello!

znowu słoneczny, gorący dzień nam się szykuje :)

a u nas chyba chłodnawo za oknem..muszę sie doprowadzić do porządku z lecimy do mothercare i innych dzieciowych sklepów a po powrocie czeka mnie prasowanie:)

uhhh...też bym pobuszowała po dzieciowych sklepach ale nici z tego :(
nie mam dziś samochodu a autobusem tłuc się nie bede

no ja też już bym się na autobus nie skusiła ale małż wolne mam więc musze to wykorzystać:) w nocy bolał mnie brzuch tak jakby coś mi zaszkodziło i nie mogłam zasnać bom si,ę zastanawiałam czy to jakiś znaczący ból hehe i zasnęłam chyba po 1..

Pogoda beee,jakoś tak bez planów na przed południe jestem,po południu wizyta u gina trzeba wszystko obgadac ciekawe czy umówi sie ze mna jeszcze na wizytę.Teraz wypiję kawke i wezmę się na nożny frencz.

no Marta, 3 trymestr w tym filmie na SR, to nic przyjemnego :) no i faktycznie tak jest :) jak tam nocka, u nas kiszka, co 2 godziny wstawanko

Dzieki Altea za wyczerpującą odpowiedź :)
ja już nie mogę doczekać się tych wykładów, a w szczególności listy z wyprawką - ciekawe czego jeszcze nie mam, a co mam ponadprogramowe?

Ja mam mase nadprogramowych rzeczy, tak jak ona mowi, ze szalenstwo zakupowe ogarnia w 1 ciazy :)

Ja miałam wyjątkowo spokojną noc.ylko teraz jakoś mnie nosi, nie moge miejsca znaleźć.Po tej wczorajszej wizycie u gina i usg jestem poddenerwowana, bo mała jest miednicowo ułożona kurcze a powinna już być głową w dół...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry