Widok

***TERMIN NA WRZESIEŃ I PAŹDZIERNIK 64***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy cukrzyca ciężarnych rzeczywiści zanika zaraz po porodzie?
Tak. Nadmiar cukru (glukozy) we krwi oraz chorobowe zaburzenia gospodarki węglowodanowej, objawy niedocukrzenia, itp. - zanikają po porodzie u kobiet z tym rodzajem cukrzycy. Wówczas można zrezygnować z podawania wstrzyknięć insuliny. Matki te karmią dzieci już bez obciążeń cukrzycowych.
ehhh...nie mam w domu ;) a wyłazić mi się nie chce
miałam iść do Tesco ale sobie odpuściłam...lenistwo mnie ogarnęło

ja po 75 glukozy bo tylko taka miałam 50 nie miałam 139 a granica to 139 ;-). Więc lekarz kazał mi sobie sprawdzać no i okazało się że faktycznie czasami po niektórych posiłkach mam troche za wysokie cukry choć nigdy nie miałam jakiś do 180 czy coś. No i wysłał mnie do diabetologa i tam się zaczęło. mierzenie 4 razy dziennie i kontrole co jakiś czas. dziś miałam ostatnią wizytę w ciąży i jest ok. i teraz dopiero w listopadzie to już taka sprawdzająca czy po ciąży przeszło.

wiper proponuje zapałki,na Palle podziałały..

mam nadzieje, ze mnie ominie to wywoływanie...

Dzięki. Tak pytam, bo sama jestem na diecie cukrzycowej. Mi test obciążenia wyszedł nie za dobrze. Trzymam dietkę, mierzę cukry 4 razy dziennie i na razie ok. Byleby do porodu:))

a do mnie własnie dzwonił kolega że jego żonce zaraz będą wywoływali,termin miała na 27 sieprnia,szybko chyba..

hej wam, od 2 dni mam tak, że jak zaspyiam ok 22 to budzę się dopiero ok 8 i to z chrapaniem:D (jak nigdy wcześniej niechrapałam). Czyżby organizm przygotowywał się do .... ;). Na początku ciąży niemiałam problemów z zasypianiem od początku trzeciego trymestru zaczęły mi się problemy a teraz znowu śpię jak suseł.
ja nie będe jeść :) znowu nie mam apetytu na mięsko
zjem tylko makaron z sosem

do diabetologa chodzę do ośrodka tam gdzie kiedyś był szpital chyba kolejowy ulica w prawo od kartuskiej. Ja nie mam stwierdzonej cukrzycy wiec nie mam insuliny. Miałam poprostu czasami troche podwyzszone cukry i musze mierzyc je i chodzic na kontrole. teoretycznie powinnam przestrzegac diety tzn uwazac na to co jem bo konkretnej diety nie mam. Ale ja to tak raczej nie stosuje się do nieczego a i tak te cukry to mam tak różne że w zasadzie to nie wiem od czego mi czasami skaczą.

tylko uważaj żeby Misia Ci w brzuszku nie "zdziczała", bo będzie kiepska noc :-)

ide dzis do fryzjera na 17.00 i chyba troche skrócę włosy, bo po urodzeniu ponoć bardzo będą wypadać.

ja dziś mam dziczyznę na obiadek :D tylko sosik zrobię jakiś

do mnie tez wszyscy dzwonią i zaczynają od pytania "jak sie czujesz?" fajnie ... chociaż czasami to denerwujące. Każdy prognozuje mi inną datę porodu i to mnie wkurza chwilami, np. moja mama ma urodziny 16 wrzesnia i uważa, że mały może i przyjdzie na świat tego własnie dnia.

dzis robie lajtowy obiadek, czyli makaron z twarogiem.

emilka, mam nadzieje...

u mnie nadal nic :(

dzisiaj dzwoniły koleżanki z pracy pytać czy już są ciociami ;) a Misia ciągle w brzuchu

rodzice i babcia, teściowie to juz 2 razy dziennie dzwonią i pytaja się czy to już :D

ok, to dokładnie dowiem się z tym zwolnieniem.

wiperku, a jak Ty się czujesz? żadnych objaw ?
mi sie wydaje, że u Ciebie wszystko się rozegra jednego dnia, wieczoru.
o 20.00 bedziesz jeszcze pisała co będziesz piekła następnego dnia a rano dowiemy sie już już urodziłaś.
zobaczysz kochana - tak to będzie.

ja truskawki obowiązkowo z lodami śmietankowymi jem :) albo po prostu same

możesz zrobić ciacho, takie biszkoptowe z galaretką z tymi owocami

własnie pożarłam pysznego weselnego torta, swojskiej roboty, czekoladowy-pyyychaaa

kupiłam jeżyny i truskawki ale nie mam pomysłu na to jak i z czym je zjeść -macie jakis pomysł??

emilka, ja mam cały czas zwolnienie...na razie do 5 wrzesnia a jak nie urodzę to będe miała dalej
przecież daty porodu nie można przewidzieć dokładnie co do dnia, no chyba że masz cesarke ;)

wiem, ze niektórzy ginekolodzy nie chcą dalej wypisywać zwolnień, agu_pe chyba o tym pisała, ze jest jakiś przepis że kobieta w 40 tyg ciąży ma już ciążę niezagrożoną i teoretycznie moze wracać do pracy :D
aga, wzięła chyba zwolnienie od zwykłego lekarza wtedy

natomiast mój bez problemu wypisuje
nikt nie moze Cię zmusić, żebyś poszła na macierzyński jeszcze przed porodem

Oczywiście że można dalej wypisać,chyba że przeroczyłaś 182 dni zwolnienia.

to i ja witam sie po ciezkiej nieprzespanej nocy
milego dnia życze pomimo tego

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry