Widok

***TERMIN NA WRZESIEŃ I PAŹDZIERNIK 64***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcze...mi się nic takiego nie śni...

Hej, ja już po kawce,mielone posmażone,posprzatane,ale jakos burczy mi w brzuchu więc cos zaraz przegryze ,później wybieram się na zakupy na ryneczek.Nocka się udała wstawałam raptem 3 razy,poduszka miedzy nogami chyba pomogła na ból pleców,całkiem pozytywnie.Myślę czy kupować ciasto czy może cos upiec na srode bo mamy z mężem 3 rocznice slubu,ale nie mam pomysłu,podrzućcie coś!

a ja byłam rano na ktg,chyba nie będę brała małża bo tylko mnie wkurza,siedzi - a ja nie widzę monitora i nagle mówi- Boże jak rośnie - 156,177,185,192 a teraz 88 ooo i ...nic nie pokazuje a ja oczywiście zaraz cała w nerwach i krzyczę do niego żeby sobie zachował spostrzeżenia dla siebie i się nie podniecał bo przez to tylko moje tętno skacze:) dopóki położna mówi że jest ok to nie chce sie jego odczytami stresować:)
byliśmy tez na zakupach a teraz pojechał do pracy ,moja siostra dzisiaj przyjeżdża i muszę chatkę ogarnąć! aaa i wiecie co w miejscu pępka i naokoło niego takie płaskie mi się zrobiło..a pępka nie widac nawet tzn wklęsły nawet jest..dobrze że jutro lekarz bo na koniec sie filmuję niepotrzebnie..

Wróciłam od Ginki i jestem zła, wściekła i smutna. Ja tu licze na to że ona mi powie że to już niedługo, a ona mi wypala że głowka jest nisko ale szyjka jeszcze nie otwarta ble ble ble i na dodatek mówi do mnie o jakimś dziwnym terminie z I USG na ....21 września. Q....wa skad ona wzieła ten termin, pierwszy raz go słyszę buuuuuuuu

Czesc mamusie. A ja dopiero wstałam bo w nocy nie spałam i nadrabiałam teraz. Brzuszek boli, wczoraj miałam 2 skurcze i na tym się skończyło. Ja mam wogle dziwne sny, jakieś kosmiczne i nierealne ale cóż..

Rodka to tak jak ja myslałam że mi gin powie że juz niedługo a on sie ze mna umówił na wizyte na 15 września.!

hej

ja wstałam aż o 10.00 , ale mamy z Antkiem melodie do spania. To może po tej poprzedniej nieprzespanej nocy. No i chodzimy spac tak ok.1.00 , bo nim sie wykapie, nasmaruje tymi wszystkimi balsamami i kremami, pójdę na kibelek z 2 razy, poczytam ksiązke i nagle robi sie dość późno.

wiperku, do kiedy masz teraz zwolnienie ??? ja mam do dnia porodu wyznaczonego przez ginke, czyli do 9 września. Ponoc na dłużej nie mozna wypisać. I co dalej robić jeżeli do tej pory nie urodzę ? chyba sie idzie na macierzyński, tak? wiesz coś więcej???

odebrałam ciuszki od Elizki -kombinezon i ogrodniczki,sliczne,a kombinezonik no po prostu idealny do moich potrzeb:))nie za gruby ,nie za cienki,super po prostu!
ja jutro idę do gina,ciekawe co mi powie..ale mam takie dziwne uczucie jakby mniejszego nacisku w kroczu niż wczesniej i nie puchne tak - nie wiem czy możliwe żeby dziecko ułożone do porodu nagle zmieniło pozycję ale mam nadzieję że mnie to nie spotkało hehe

to i ja witam sie po ciezkiej nieprzespanej nocy
milego dnia życze pomimo tego

Oczywiście że można dalej wypisać,chyba że przeroczyłaś 182 dni zwolnienia.

emilka, ja mam cały czas zwolnienie...na razie do 5 wrzesnia a jak nie urodzę to będe miała dalej
przecież daty porodu nie można przewidzieć dokładnie co do dnia, no chyba że masz cesarke ;)

wiem, ze niektórzy ginekolodzy nie chcą dalej wypisywać zwolnień, agu_pe chyba o tym pisała, ze jest jakiś przepis że kobieta w 40 tyg ciąży ma już ciążę niezagrożoną i teoretycznie moze wracać do pracy :D
aga, wzięła chyba zwolnienie od zwykłego lekarza wtedy

natomiast mój bez problemu wypisuje
nikt nie moze Cię zmusić, żebyś poszła na macierzyński jeszcze przed porodem

kupiłam jeżyny i truskawki ale nie mam pomysłu na to jak i z czym je zjeść -macie jakis pomysł??

ja truskawki obowiązkowo z lodami śmietankowymi jem :) albo po prostu same

możesz zrobić ciacho, takie biszkoptowe z galaretką z tymi owocami

własnie pożarłam pysznego weselnego torta, swojskiej roboty, czekoladowy-pyyychaaa

ok, to dokładnie dowiem się z tym zwolnieniem.

wiperku, a jak Ty się czujesz? żadnych objaw ?
mi sie wydaje, że u Ciebie wszystko się rozegra jednego dnia, wieczoru.
o 20.00 bedziesz jeszcze pisała co będziesz piekła następnego dnia a rano dowiemy sie już już urodziłaś.
zobaczysz kochana - tak to będzie.

emilka, mam nadzieje...

u mnie nadal nic :(

dzisiaj dzwoniły koleżanki z pracy pytać czy już są ciociami ;) a Misia ciągle w brzuchu

rodzice i babcia, teściowie to juz 2 razy dziennie dzwonią i pytaja się czy to już :D

do mnie tez wszyscy dzwonią i zaczynają od pytania "jak sie czujesz?" fajnie ... chociaż czasami to denerwujące. Każdy prognozuje mi inną datę porodu i to mnie wkurza chwilami, np. moja mama ma urodziny 16 wrzesnia i uważa, że mały może i przyjdzie na świat tego własnie dnia.

dzis robie lajtowy obiadek, czyli makaron z twarogiem.

ja dziś mam dziczyznę na obiadek :D tylko sosik zrobię jakiś

tylko uważaj żeby Misia Ci w brzuszku nie "zdziczała", bo będzie kiepska noc :-)

ide dzis do fryzjera na 17.00 i chyba troche skrócę włosy, bo po urodzeniu ponoć bardzo będą wypadać.

do diabetologa chodzę do ośrodka tam gdzie kiedyś był szpital chyba kolejowy ulica w prawo od kartuskiej. Ja nie mam stwierdzonej cukrzycy wiec nie mam insuliny. Miałam poprostu czasami troche podwyzszone cukry i musze mierzyc je i chodzic na kontrole. teoretycznie powinnam przestrzegac diety tzn uwazac na to co jem bo konkretnej diety nie mam. Ale ja to tak raczej nie stosuje się do nieczego a i tak te cukry to mam tak różne że w zasadzie to nie wiem od czego mi czasami skaczą.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry