Widok
hej wam, od 2 dni mam tak, że jak zaspyiam ok 22 to budzę się dopiero ok 8 i to z chrapaniem:D (jak nigdy wcześniej niechrapałam). Czyżby organizm przygotowywał się do .... ;). Na początku ciąży niemiałam problemów z zasypianiem od początku trzeciego trymestru zaczęły mi się problemy a teraz znowu śpię jak suseł.
ja po 75 glukozy bo tylko taka miałam 50 nie miałam 139 a granica to 139 ;-). Więc lekarz kazał mi sobie sprawdzać no i okazało się że faktycznie czasami po niektórych posiłkach mam troche za wysokie cukry choć nigdy nie miałam jakiś do 180 czy coś. No i wysłał mnie do diabetologa i tam się zaczęło. mierzenie 4 razy dziennie i kontrole co jakiś czas. dziś miałam ostatnią wizytę w ciąży i jest ok. i teraz dopiero w listopadzie to już taka sprawdzająca czy po ciąży przeszło.
Czy cukrzyca ciężarnych rzeczywiści zanika zaraz po porodzie?
Tak. Nadmiar cukru (glukozy) we krwi oraz chorobowe zaburzenia gospodarki węglowodanowej, objawy niedocukrzenia, itp. - zanikają po porodzie u kobiet z tym rodzajem cukrzycy. Wówczas można zrezygnować z podawania wstrzyknięć insuliny. Matki te karmią dzieci już bez obciążeń cukrzycowych.
Tak. Nadmiar cukru (glukozy) we krwi oraz chorobowe zaburzenia gospodarki węglowodanowej, objawy niedocukrzenia, itp. - zanikają po porodzie u kobiet z tym rodzajem cukrzycy. Wówczas można zrezygnować z podawania wstrzyknięć insuliny. Matki te karmią dzieci już bez obciążeń cukrzycowych.