Widok

TSH i Prolaktyna

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Odebrałam dziś wyniki TSH ok 5,0i prolaktyna 1300 prawie.Czy któraś z Was też miała podwyższone te hormony?? co Wam przepisał endokrynolog od czego to wogle jest podwyższone??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Samo TSH za dużo nie mówi, pewnie zleci Ci dodatkowe badania, żeby stwierdzić w którą stronę leczyć tarczycę.

Z prolaktyną nie miałam problemów więc niestety nie pomogę. Słyszałam tylko że jej poziom wyrównuje się lekami i że to niezbyt poważna sprawa.
ja miałam prolaktyny za duzo o ok 45 000 !
O kurcze to faktycznie 45 000 to jest już bardzo ponad normę a TSH to jeszcze jakieś badania mimo że wyszło wyższe trzeba zrobić??o kurcze...
tak, nie pamiętam dokładnie ale jakieś dwa odczynniki się robi żeby stwierdzić czy to niedoczynność czy nadczynność
ja na tarczycy nie znam sie bo mam w normie, ale z prolaktyną jak lekarz zobaczył mój wynik za głowę sie złapał, przepisał bromergon i prawdopodobnie się obniżyła bo zaszłam w ciążę.
No ja 2 lata temu urodziłam ale wogle za co odpowiada ta prolaktyna??
na niedoczynnosc tarczycy ft4 a nadczynnosc ft3,tobie pewnie bedzie kazal zrobic ft4 bo prawdopodobnie to niedoczynnosc tarczycy...
na prolaktyne zapisze napewno bromergon tak jak dziewczyny pisza
prolaktyna to hormon stresu
poczytaj w necie
Hmmmm hormon stresu ... to fakt jestem ostatnio bardzo nerwowa i odczuwam to nawt mam jakies napiecia w karku i ramionach ... ale kurcze ze to hormon za to odpowiada szok czlowiek uczy sie cale zycie...
No cóż trzeba zarejestrować się do endokrynologa i podjąć leczenie...dzieki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry