Widok

Terapia małżeńska-szukam pomocy

Witajcie.Dziewczyny wiem,ze jestescie niezastapione dlatego zwracam sie do Was z prosba o pomoc.Nie chcę zagłębiać sie w swój problem z mężem ale wiem,ze jesli nie poszukam dla nas pomocy moje małżeństwo sie rozsypie.Szukam sprawdzonego gabinetu,osoby lub innej placówki z Gdyni specjalizującej sie w terapii rodzinnej,małżeńskiej.Moze znacie takowe?Może ktoś z takiej pomocy kiedyś korzystał i przyblizy mi jak to sie odbywa,jakie są koszty?Dodam,ze niezbyt stac nas by wydawac 200zł za każda wizyte gdzie pewnie na jednej sie nie obejdzie.Może jest gdzieś w Gdyni darmowa pomoc psychologiczna dla małżeństw?Poratujcie mnie prosze.
Z góry dziekuje i wierze w wasza pomoc.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pani Dominika Żebrowska!
Najpierw przyszliśmy z córką, która sprawiała nam problemy. Po dwóch spotkaniach okazało się, że największym problemem jest to, że nie umiemy się z mężem dogadać, więc rozpoczęliśmy terapię małżeńską.
Niech nie zmyli nikogo niepozorny wygląd p.Dominiki!
Jest bystra, doświadczona i naprawdę nam pomogła.
Polecam wszystkim parom i rodzinom z kłopotami!!!

http://www.zaburzeniaodzywiania.eu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szczerze mogę polecić panią Annę Lemke w Gdańsku.
Nic nie powiem o jej pracy z pacjentami indywidualnymi, ale na pewno świetnie radzi sobie z parami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja polecam Elżbietę Krzyżaniak . Świetna psycholog , specjalistka w sprawach rodzinnych
Mam podobny problem z żoną ,identyczna sytuacja.Jestesmy 3 lata po slubie mamy roczne dziecko.Jak tylko wspominam o terapii to mówi ze we mnie jest problem i ja mam sam ,,iśc sie leczyć''.Nie wiem już co robić ,czy tylko rozstanie jest rozwiązaniem:(?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyno!!!!!!!!!!!!!!!!!obudz sie,ty szukasz terapii małżeńskiej?Po co?Zostaw go dziewczyno,bo skoro ty sama szukasz to on nie jest tego wart
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
chlopie najlepiej jak od niej odejdziesz, jeslo podnosi na ciebie reke to juz nic dobrego z tego nie bedzie, a czemu ty nie zadzwonisz na policję, jesli cie uderzy? nie boj sie ,co ludzie sobie pomyslą,ze kobieta mnie bije!
jestes ofiara przemocy i sie ratuj, bo zona jest jakas walnieta, albo faktycznie wyslij ja na jakies leczenie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
szukaj pomocy w Mopr dawny MOPs, tam uzyskasz bezpłatna terapie malzenska,my z mezem wlasnie na taka idziemy
a cos wiecej na ten temat i jakies namiary
a cos blizej jesli mozna prosic i jakies namiary
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poszukuję terapeuty z Gdańska, który ma w swojej ofercie dojazd do domu. Aktualnie z żoną nie mamy z kim zostawić dzieci, więc jest to nasza jedyna możliwość. Bardzo proszę o pomoc.
Myślę, że jej też nie jest z tym fajnie. A jak było przed ślubem? Myślę, że może to być depresja poporodowa. Jak najszybciej poszukaj pomocy. Namów Ją na spotkanie z psychiatrą. Są tacy, co mają wizyty domowe. Z doświadczenia wiem, że na NFZ ciężko znaleźć coś konkretnego, a kolejki po 8-10 m-cy. Działaj szybko, bo może dojść do jakiejś tragedii (zresztą media co chwile podają podobne przypadki). Pomóż żonie się zrelaksować, ma czas dla siebie? Ty pracujesz, może ona siedzi cały dzień w domu i po prostu dostaje w głowę. Zorganizuj jej jakiś wypad z koleżanką, fryzjera, spa cokolwiek. Ona musi mieć czas dla siebie. Może po takim relaksie inaczej z Tobą porozmawia, spokojnie ustalicie, że coś jest nie tak i zaproponujesz jej tą terapie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
bo małżeństwo to miłość, a bóg jest miłością
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
W Sopocie otworzył się nowy ośrodek terapeutyczny SOS CTSR. Pracują tam fajni młodzi terapeuci w metodzie, której u nas na pomorzu podobno wcześniej nie było. To jest link do ich strony: http://www.ctsr.pl/sos/
Polecam!
jesli potzebujesz pomocy w sprawie kryzysu małzenskigo ktos niech poda emaila podam wam nr tel do osoby która pomaga wszystkim z trójmiasta!!
wpisz w google SYCHAR i masz całe forum dla małzenst w kryzysie
Pani Joanna sama ma kłopoty z samą sobą. Byłam. Nie polecam
ja od niedawna chodze do p Jacka Krysiaka, konkretny i pozytywny facet, z tego co wiem przyjmuje równiez pary
http://www.jacek.krysiak.wix.com
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
To jest bardzo proste, kupujesz kwiaty , bierzesz ja za rece,patrzysz w oczy i mowisz łł wiecej tak nie moge,musimy sie rozstac,,bo dalej bedzie jeszcze gorzej, i po jakims czasie 1 tydzien albo 2 tyg,zgodze sie byc z toba , ale pod warunkiem ze idziemy na terapie!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam mam z żoną też trochę problemów jesteśmy rok po ślubie mamy wspaniałe dziecko a mojej żonie ciągle wszystkiego mało, ja pracuje na 2 etaty żeby było na wszystko staram sie zajmuję sie dzieckiem a ma pół roku naprawdę dużo w wekendy czy jak wracam z pracy od mojej żony dostaje zapewnienia że mnie kocha itd ale nawet 5 minut po takim oswiadczeniu potrafi mi zrobić taką aferę o nic tak naprawde ze szod do tego dochodzi bicie w moją strone bluzgi i inne takie gdzie ja staram sie ją uspokoić żeby normalnie porozmawiała ze mną i żebyśmy wyjasnili to sobie, po uderzeniu mnie ona potrafi dzwonić na policję ze to ja ją biję, zastraszam itd a ja nigdy w życiu nie podniosłem na nią ręki i wręcz przeciwnie zawsze staram sie gadac i tłumaczyć dlaczego tak robie jestem naprawdę wykończony psychicznie moi rodzice boją sie przychodzić do nas żeby zobaczyć wnuka bo ona potem zawsze robi jakas afere o nic i nie przychodzą żeby nie powodować kłutni. Ktoś ma jakąś rade może to jakaś choroba psychiczna ? boję sie gdziekolwiek zgłosić bo jak to wygląda że kobieta bije faceta co wiecej ona mała drobna a ja duzy chłop i to ja dostaje wpier..... od niej boje sie to jeszcze zgłosić z powodu ze ona mnie zastrasza ze to ja ja bije i przeciez kto uwieży małej drobnej kobiecie jakieś rady ? pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja właśnie chodzę z mężem do p. Pawła Brzezińskiego. Nawet mój sceptyczny mąż jest zadowolony. http://www.opsychoterapii.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Podsumowanie:

Wątek zawiera dyskusję osób szukających pomocy w kryzysie małżeńskim na terenie Trójmiasta. Użytkownicy dzielą się rekomendacjami placówek oferujących terapię małżeńską, zarówno bezpłatnych (Centrum Interwencji Kryzysowej, MOPS) jak i prywatnych, wraz z kontaktami do psychologów i psychoterapeutów. Poruszane są tematy komunikacji w związku, depresji poporodowej, przemocy domowej oraz znaczenia pracy nad relacją. Dyskusja zawiera również praktyczne porady dotyczące wyboru terapeuty, czasu trwania terapii i konieczności zaangażowania obu partnerów w proces zmian. Wiele osób podziela pozytywne doświadczenia z konkretnych gabinetów i specjalistów, podkreślając, że terapia wymaga woli zmiany i otwartości na pomoc profesjonalną.

Inne tematy z forum Kobieta

Ulubione perfumy (9 odpowiedzi)

Cześc. Jakie są Wasze ulubione zapachy na co dzień? Jesli chodzi o mnie to uwielbiam Dior pure...

do góry