Widok

Terapia małżeńska-szukam pomocy

Witajcie.Dziewczyny wiem,ze jestescie niezastapione dlatego zwracam sie do Was z prosba o pomoc.Nie chcę zagłębiać sie w swój problem z mężem ale wiem,ze jesli nie poszukam dla nas pomocy moje małżeństwo sie rozsypie.Szukam sprawdzonego gabinetu,osoby lub innej placówki z Gdyni specjalizującej sie w terapii rodzinnej,małżeńskiej.Moze znacie takowe?Może ktoś z takiej pomocy kiedyś korzystał i przyblizy mi jak to sie odbywa,jakie są koszty?Dodam,ze niezbyt stac nas by wydawac 200zł za każda wizyte gdzie pewnie na jednej sie nie obejdzie.Może jest gdzieś w Gdyni darmowa pomoc psychologiczna dla małżeństw?Poratujcie mnie prosze.
Z góry dziekuje i wierze w wasza pomoc.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Młoda osobo,
Chyba własnie dlatego, że jesteś młoda nie zdajesz sobie sprawy co chcesz robić, to bardzo nieodpowiedzialne, bez wiedzy, umiejętności i przede wszystkim doświadczenia można ludziom wyrządzić krzywdę. Jeśli myślisz, że masz dar to podaruj go koleżance gdy jej będzie smutno.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chodzimy z żoną na terapie. Terapeuta (mężczyzna wg mnie naprawdę dobry w swoim zawodzie) po kilku spotkaniach zaproponował żebyśmy sprobowali spotkania z terapeutką bo może łatwiej byłoby otworzyć się mojej żonie przed kobietą, może rzuciła by nowe swiatło na to co się dzieje. Zresztą mówił też ze czasami warto spróbować zmienić terapeutę bo to jest tak, jak między ludzmi z jednymi łatwiej nam się porozumieć, dotrzeć do nich (i nie oznacza to w przypadku terapeuty, ze jest lepszy czy gorszy).
Udało nam się umówić na wizytę w CENTRUM PRAW KOBIET (nr 4 na liscie z posta powyzej). Była to para młodych dziewczyn, chyba jeszcze studentek. Niestety musze odradzic spotkan z nimi - nie maja jeszcze w ogole doswiadczenia, na ich etapie nie sa w stanie nikomu pomoc. NIe potrafią poprowadzic spotkania, czułem ze to raczej ja prowadze, gdy przestawałem mowic zalegala niezreczna cisza. Jest to bardzo wg mnie nieodpowiedzialne z ich strony. Nie chce myslec co by sie stalo gdybysmy poszli do nich na samym poczatku. Na szczescie mieslismy porownanie z naszym terapeta i z calej tej sytuacji poprostu zaczelismy sie smiac po tym spotkaniu.
Pisze to bo chce zebyscie wiedzieli ze moze sie tak zdarzyc ze traficie do terapeuty bez doswiadczenia i dostatecznego przygotowania. Jesli widzicie ze nie jest w stanie wam pomoc probojcie dalej u kogos innego. Wiem, ze doswiadczenie zdobywa sie przez praktykowanie, ale w tym przypadku powinny miec jakiegos "mistrza", ktory by je prowadzil przez jakis czas. Wiem, ze to moze byc problem ale idealnie byloby umowic sie z osoba polecona przez kogos i sprawdzona.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
a co to za terapeuta?nazwisko namiary??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
~T. proszę podaj namiary na Waszego terapeutę. Z góry dziękuję:)
Czesc,

Przepraszam, ze tak pozno - nie zagladam juz tu, teraz zupelnie przez przypadek.

Terapeuta to Paweł Górny - pawel@terapia.priv.pl
http://www.terapia.priv.pl Jest z Gdynii, zadzwon moze da sie umowic w innym miejscu. Tyle, ze jt gabinet prywatny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Polecam Panią Joannę Krysiak z Sopotu, tel. 606 527 952.
Bardzo nam z mężem pomogła. Sesje są odpłatne, ale warto zainwestować.

http://www.psychoterapia.pomorskie.pl/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Z czystym sumieniem mogę polecić p. Izę Ciachorowską. Dzięki niej oboje z mężem się zmieniliśmy.

Terapia jest odpłatna.

http://www.psychoterapia.klonowa.com
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja właśnie chodzę z mężem do p. Pawła Brzezińskiego. Nawet mój sceptyczny mąż jest zadowolony. http://www.opsychoterapii.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
witam mam z żoną też trochę problemów jesteśmy rok po ślubie mamy wspaniałe dziecko a mojej żonie ciągle wszystkiego mało, ja pracuje na 2 etaty żeby było na wszystko staram sie zajmuję sie dzieckiem a ma pół roku naprawdę dużo w wekendy czy jak wracam z pracy od mojej żony dostaje zapewnienia że mnie kocha itd ale nawet 5 minut po takim oswiadczeniu potrafi mi zrobić taką aferę o nic tak naprawde ze szod do tego dochodzi bicie w moją strone bluzgi i inne takie gdzie ja staram sie ją uspokoić żeby normalnie porozmawiała ze mną i żebyśmy wyjasnili to sobie, po uderzeniu mnie ona potrafi dzwonić na policję ze to ja ją biję, zastraszam itd a ja nigdy w życiu nie podniosłem na nią ręki i wręcz przeciwnie zawsze staram sie gadac i tłumaczyć dlaczego tak robie jestem naprawdę wykończony psychicznie moi rodzice boją sie przychodzić do nas żeby zobaczyć wnuka bo ona potem zawsze robi jakas afere o nic i nie przychodzą żeby nie powodować kłutni. Ktoś ma jakąś rade może to jakaś choroba psychiczna ? boję sie gdziekolwiek zgłosić bo jak to wygląda że kobieta bije faceta co wiecej ona mała drobna a ja duzy chłop i to ja dostaje wpier..... od niej boje sie to jeszcze zgłosić z powodu ze ona mnie zastrasza ze to ja ja bije i przeciez kto uwieży małej drobnej kobiecie jakieś rady ? pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
To jest bardzo proste, kupujesz kwiaty , bierzesz ja za rece,patrzysz w oczy i mowisz łł wiecej tak nie moge,musimy sie rozstac,,bo dalej bedzie jeszcze gorzej, i po jakims czasie 1 tydzien albo 2 tyg,zgodze sie byc z toba , ale pod warunkiem ze idziemy na terapie!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja od niedawna chodze do p Jacka Krysiaka, konkretny i pozytywny facet, z tego co wiem przyjmuje równiez pary
http://www.jacek.krysiak.wix.com
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pani Joanna sama ma kłopoty z samą sobą. Byłam. Nie polecam
wpisz w google SYCHAR i masz całe forum dla małzenst w kryzysie
jesli potzebujesz pomocy w sprawie kryzysu małzenskigo ktos niech poda emaila podam wam nr tel do osoby która pomaga wszystkim z trójmiasta!!
W Sopocie otworzył się nowy ośrodek terapeutyczny SOS CTSR. Pracują tam fajni młodzi terapeuci w metodzie, której u nas na pomorzu podobno wcześniej nie było. To jest link do ich strony: http://www.ctsr.pl/sos/
Polecam!
bo małżeństwo to miłość, a bóg jest miłością
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Myślę, że jej też nie jest z tym fajnie. A jak było przed ślubem? Myślę, że może to być depresja poporodowa. Jak najszybciej poszukaj pomocy. Namów Ją na spotkanie z psychiatrą. Są tacy, co mają wizyty domowe. Z doświadczenia wiem, że na NFZ ciężko znaleźć coś konkretnego, a kolejki po 8-10 m-cy. Działaj szybko, bo może dojść do jakiejś tragedii (zresztą media co chwile podają podobne przypadki). Pomóż żonie się zrelaksować, ma czas dla siebie? Ty pracujesz, może ona siedzi cały dzień w domu i po prostu dostaje w głowę. Zorganizuj jej jakiś wypad z koleżanką, fryzjera, spa cokolwiek. Ona musi mieć czas dla siebie. Może po takim relaksie inaczej z Tobą porozmawia, spokojnie ustalicie, że coś jest nie tak i zaproponujesz jej tą terapie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poszukuję terapeuty z Gdańska, który ma w swojej ofercie dojazd do domu. Aktualnie z żoną nie mamy z kim zostawić dzieci, więc jest to nasza jedyna możliwość. Bardzo proszę o pomoc.
a cos blizej jesli mozna prosic i jakies namiary
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a cos wiecej na ten temat i jakies namiary

Podsumowanie:

Wątek zawiera dyskusję osób szukających pomocy w kryzysie małżeńskim na terenie Trójmiasta. Użytkownicy dzielą się rekomendacjami placówek oferujących terapię małżeńską, zarówno bezpłatnych (Centrum Interwencji Kryzysowej, MOPS) jak i prywatnych, wraz z kontaktami do psychologów i psychoterapeutów. Poruszane są tematy komunikacji w związku, depresji poporodowej, przemocy domowej oraz znaczenia pracy nad relacją. Dyskusja zawiera również praktyczne porady dotyczące wyboru terapeuty, czasu trwania terapii i konieczności zaangażowania obu partnerów w proces zmian. Wiele osób podziela pozytywne doświadczenia z konkretnych gabinetów i specjalistów, podkreślając, że terapia wymaga woli zmiany i otwartości na pomoc profesjonalną.

Inne tematy z forum Kobieta

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (43 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

do góry