Widok

***Termin na wrzesień i październik***34

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy
ja to nawet nie wiedziałam że tak jest z fotelikami..ale ten maxi cosi pasuje do wszystkich czy też nie?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wrzesień:
wiper ----------- > termin na 2.09.2008,dziewczynka-Michalinka, Zabrze/Gliwice
emilka79 -------- > termin na 09.09.2008, ANTOŚ - Wejherowo
RoDka ----------- > termin na 12.09.2008 synek. Wejherowo
beatka7 -------- > termin na 16.09.2008
@gnieszka ------ > termin na 17.09.2008, dziewczynka-Zuzia, Zaspa
gabi25 ----------- > termin na 20.09-2008 Zuzia - swissmed/zaspa
wiktoria----------- > termin na 22 września, dziewczynka
kanka ------------ > termin na 26.09.2008, dziewczynka- Marysia
Mała Misia ------ > termin na 28.09.2008

październik:
olcia*------------ > termin na 01.10.2008, dziewczynka-Sandra, Zaspa (chyba)
Altea ------------ > termin na 6.10.2008, synek Jaś, Zaspa
Szapika---------- > termin na 7.10.2008, dziewczynka ???
lola -------------- > termin na 12.10.2008, dziewczynka, Matylda
Korolka----------- > termin na 12.10.2008
gosik14----------- > termin na 14.10.2008, dziewczynka-Marysia
moni1983 ------ > termin na 19.10.2008, Wejherowo, dziewczynka
tysiola ---------- > termin na 20.10.2008 Zaspa/Wejherowo
Martynka1987---- > termin na 22.10.2008
dorota ---------- > termin na 25.10.2008 (chłopak )- Filipek
lusia31----------- >26.10.2008
kamila-t----------- >termin na 28.10.2008, bliźniaki!, Wejherowo
asienka--------- > termin na 31.10.2008, synek - Nikodem
rybkagd--------- > termin na 31.10.2008, na Klinicznej, synek- Jaś
anti---------------- > termin na 31.10.2008 chłopiec-Jasiu:)
aniaq ------------- > termin na 31.10.2008 dziewczynka?

A w ogole mi wczoraj na usg wyszlo ze termin na 29.XI--normalnie zmiana jak nie wiem co:) 2 dni mniej...

melduje się

Anti mi po usg termin wyszedł na 28 października, po prostu dzidza jest większa wg parametrów podanych na aparacie do usg i tyle. Ja tam mówię,że niech się rodzi kiedy chce, byleby nie za szybko.

trzy bobry :)
no nam z zakupów to tez jeszcze trochę zostało
kosmetyki, pieluchy,ręczniki,biustnik do karmienia
ale zostawiam to na wrzesień

a kupujecie podgrzewacz do butelek??

anti chyba 29.X ? ;)))

nie kupuję

wczoraj spotkałam się z koleżanką też jest w ciąży
i co mnie bardzo dziwi to nasze terminy porodu

otóż ona ma wyliczony termin na 07.10 ja na 01.10

jak się wczoraj jej pytałam to ona jest w 21 tyg ciąży ja w 28 :/
to jak to jest możliwe że nasze terminy różnią się o 6 dni??
a wiek ciąży o 6 tyg :/

mówiłam jej, że chyba jej lekarz się pomylił, ale ona mówi, że pytała i że termin jest dobry :/

pewnie, to ona się pomliła. Termin porodu oblicza się bardzo prosto, do dnia ostatniej miesiączki dodajesz 7 dni i odejmujesz 3 miesiące. Pewnie koleżanka ma termin na listopad.

no właśnie tez tak myślę, że ma na listopad

zobaczymy co się okaże w październiku ;)

dziewczyny, kupowałyście już koszle nocne..takie co można wykorzystac do karmienia?? szukam w necie ale nic ciekawego nie ma. albo drożyzna straszna, albo paskudne
a chciałam kupić takie co później wykorzystam a nie jakieś badziewie

Ja kupiłam takie z rozcięciami na wysokosci piersi. Jedna na rynku za 28zł a drugą w pepco za 14,99. Obie firmy vienetta sacret bawełniane. Co do wykorzystania ich jak przestanę karmić, to raczej chyba się nie da, trzeba byłoby zaszyć te rozciecia.

no własnie :( ja bym chyba wolała takie z guziczkami albo kopertowe

Mam na 300% dziewczynkę, więc zmieniłam na liscie :)

wrzesień:
wiper ----------- > termin na 2.09.2008,dziewczynka-Michalinka, Zabrze/Gliwice
emilka79 -------- > termin na 09.09.2008, ANTOŚ - Wejherowo
RoDka ----------- > termin na 12.09.2008 synek. Wejherowo
beatka7 -------- > termin na 16.09.2008
@gnieszka ------ > termin na 17.09.2008, dziewczynka-Zuzia, Zaspa
gabi25 ----------- > termin na 20.09-2008 Zuzia - swissmed/zaspa
wiktoria----------- > termin na 22 września, dziewczynka
kanka ------------ > termin na 26.09.2008, dziewczynka- Marysia
Mała Misia ------ > termin na 28.09.2008

październik:
olcia*------------ > termin na 01.10.2008, dziewczynka-Sandra, Zaspa (chyba)
Altea ------------ > termin na 6.10.2008, synek Jaś, Zaspa
Szapika---------- > termin na 7.10.2008, dziewczynka Kamila, Redłowo
lola -------------- > termin na 12.10.2008, dziewczynka, Matylda
Korolka----------- > termin na 12.10.2008
gosik14----------- > termin na 14.10.2008, dziewczynka-Marysia
moni1983 ------ > termin na 19.10.2008, Wejherowo, dziewczynka
tysiola ---------- > termin na 20.10.2008 Zaspa/Wejherowo
Martynka1987---- > termin na 22.10.2008
dorota ---------- > termin na 25.10.2008 (chłopak )- Filipek
lusia31----------- >26.10.2008
kamila-t----------- >termin na 28.10.2008, bliźniaki!, Wejherowo
asienka--------- > termin na 31.10.2008, synek - Nikodem
rybkagd--------- > termin na 31.10.2008, na Klinicznej, synek- Jaś
anti---------------- > termin na 31.10.2008 chłopiec-Jasiu:)
aniaq ------------- > termin na 31.10.2008 dziewczynka?

Co do fotelików - jak najbardziej polecam próby montażu w samochodzie - zwłaszcza fotelików dla tych najmniejszych!!! Nasz np, nie chce wejść do samochodu dziadków, jest tak bardzo "leżący" że nie mieści się na tylnim siedzeniu !!!
A co do koszul nocnych do karmienia to miałam i rozpinaną i z pęknięciami. I przyznam, że wygodniejsze dla mnie były guziczki, bo pęknięcia jakieś takie... uwierające czy cóś... No i z tej z guziczkami można śmiało dalej korzystać !!!

I jeszcze info dla dziewczyn, które kupują ciuszki dla dzieciaczków - własnie wróciłam z Klifu: w Cubusie są w tej chwili duże wyprzedaże bodziaków, pajacyków, różnych uroczych kompletów - ceny juz od 10zł!!! Sama kupiłam dla małej na chrzciny komplecik z białego welurku sukieneczka i spodenki za 25zł :)))
ooo jaka miła informacja...potrzebuję skarpetek i czapeczek jeszcze dla misi

a ja kupiłam takie z rozcięciami - brzydkie są ale trudno,nie będę ich później wykorzystywała

Ja kupiłam z też z zrozcieciami ale zamierzam poźniej je zszyć.

żadna nie ma innych??

na allegro widziałam kopertowe,ale jak kiedys pytałam na hali to pani powiedziała ze proponuje też takie rozpinane na 3/4 guziki tez starcza do karmienia.

http://www.allegro.pl/item394425458_kopertowa_koszula_do_karmienia_muzzy_m_polecam.html
http://www.allegro.pl/item393604921_muzzy_wygodna_komfortowa_koszula_kopertowa_pink_m.html

ja kupowałam dwupak w mothercare - takie na ramiączkach i te ramiączka się odpinają (system klik-klak czy jakoś tak to się zwie) że można odsłonić cyca.
Bardzo wygodne i z fajnej bawełny.
Długość taka przed kolano.

a gdzie w Gdansku jest mothercare w ogole???

w Gdańsku chyba nie ma. jest w Gdyni w Klifie

aha:)ok, wybiore sie przy okazji wizyty w Gdyni:)

w Gdyni w Klifie...ogladałam je ale jest problem...one mi kolorystycznie nie pasowały do szlafroczka :) takie już moje zboczenie

o matko - wiper... ha ha - dobre :) :) :) kto na to będzie zwracał uwagę???

kurczę - ale patrz - ja trafiłam, bo mam szlafroczek różowy a koszulki są - jedna różowa a druga szara :) ha ha ha...

no śmieszne...:) ale jakoś tak mi lepeij będzie jak to będzie w miarę pasowało do siebie kolorystycznie ;)

podoba mi się ta pościel Feretti

image
image

ale nigdzie nie mogę jej znaleźć :(

Będę patrzeć za taką pościelą Wiper, bo właśnie szukam dla nas jakiejś chłopięcej :)

już wiem, pościel nazywa się Feretti Bears - ecru na stronie Feretti jest trzyelementowa za, 109 zł, taka sama cena w innym internetowym sklepie 109 zł, to link do niej http://www.babytop.pl/produkty/info/793/Feretti/POSCIEL---3-czesciowa/Posciel-3-elem-Feretti---Bears---ecru.html

dziewczyny do jakiego lekarza powinnam iść z żylakami? a może polecacie jakiegoś w Gdańsku? mam straszna lewą nogę,ciągle pekają nowe naczynka,ciekawa jestem ile to kosztuje w ogóle..a możecie polecić jakiś gabinet kosmetyczny gdzie usuwają laserowo rozstępy? jestem cała posiekana,kremy okazały sę do dupy już muszę zacząć się rozglądać za sposobami z ich walką..

no to wózeczek wybrany ;)))) dziś byliśmy w Bobowózki w Rumii zamówić "Nasz Pojazd" a będzie taki:
www.bobowozki.pl/images/jedo/jedob_115.jpg
za całość tzn: wózek na pasach(gondola-spacerówka) + torba+ folia przeciwdeszczowa+fotelik delti grillo z adapterem wyszło nam 1179,00 wiec jeszcze nie tak strasznie. Za dwa tygodnie odbiór

no to wózeczek wybrany ;)))) dziś byliśmy w Bobowózki w Rumii zamówić "Nasz Pojazd" a będzie taki:
.....www.bobowozki.pl/images/jedo/jedob_115.jpg......
za całość tzn: wózek na pasach(gondola-spacerówka) + torba+ folia przeciwdeszczowa+fotelik delti grillo z adapterem wyszło nam 1179,00 wiec jeszcze nie tak strasznie. Za dwa tygodnie odbiór

swoją drogą do mnie też mogliby już zadzwonić z mama i ja..niby jeszcze mi nie potrzebny ale wolałabym go już mieć w domu,zwłaszcza że kolor widziałam tylko w katalogu i zamawiałam w ciemno i jestem ciekawa jak to na żywo wygląda..na razie dzwonili do mnie że pościel przyszła ale wózka ani widu ani słychu a miał być tydzień..

dziewczyny znalazłam taka pościel jest u tego sprzedawcy więcej modeli któras z Wam szukała
http://www.allegro.pl/item394497202_posciel_feretti_2_czesciowa_dodo_blue.html

cześć dziewczynki :-)

od 1 lipca jestem na zwolnieniu i zamiast mieć więcej czasu mam go coraz mniej. Dwa, trzy dni w tygodniu jestem w domu a potem jeżdżę na działkę, do naszego domku letniskowego nad jeziorko.
Od poniedziałku mąż ma urlop, więc znowu wybywamy, ale biorę z sobą lap-topa także będę starała się trochę udzielać.

Już chyba najwyższy czas przygotować torbę do szpitala. Trzeba znaleźć jakieś koszule...

up ;)))niech znikną śmieci

Ale dziesiaj duszno..chyba się nie ruszam z domku :)
Upały znoszę strasznie, zaraz nogi mi puchną i wogle ciężko oddychać.
Jeszcze 2 miesiące trzeba wytrzymać:))

no i jestem z powrotem, spotkanko rodzinne baaardzo udane...udało mi się dotrwać po 3 godzinach jazdy na miejsce aż do pierwszej w nocy :)

nie za wczesnie jeszcze na tą torbę do szpitala?? ja zacznę szykować tak na poczatku sierpnia dopiero

Wiper, nie wiem czy widziałaś wkleiłam Ci linka do tej pościeli co Ci się podoba :) a na torbę, to chyba faktycznie za szybko

tak, widziałam...dziekuję

w poniedziałek dopiero ide oblookać koszule do karmienia, ale takie kopertowe i na guziczki...koleżanka mi dała namiary na fajny sklep, więc w lunchu się tam wybiorę

ja jestem na razie na etapie prania i prasowania ciuszków, póxniej się zabiorę za pościel

no i jeszcze przewijak, rożek i pieluchy musze kupic :(

Hej. Wróciłam z jeziorka. Super było, nawet pogoda dopisała!!!Nie ma to jak nasze Kaszuby!!!
Wstawać śpiochy!!!

już dawno na nogach :)

ja za to byłam w górkach i też było fajnie

My wyruszamy w tym tygodniu na Śląsk :)

a gdzie??

Na wesele w Knurowie, to zdaje się dzielnica Gliwic :)

nie, to osobne miasto ale obok, bardzo niedaleko

koleżanka z Knurowa by się obraziła za tą dzielnicę ;)

hehe :) to już nie będę tak mówić żeby lokalnego patriotyzmu nie ranić :)

nie wiem która z Was pytała o koszule w mothercare - byłam dziś - cholera jest przecena 50% na koszule, majtki ciążowe i mnóstwo ciuszków dziecięcych. To się wściekłam, bo ten dwupak koszul kosztuje teraz 48 zeta grrrrrrrrrr.......

no prosze... a kocyki też są przecenione?? wysłałabym mame na zakupy

kurcze ciekawe do kiedy te przeceny,bo my od wczoraj u rodziców ,w te najgorsze burze się wybraliśmy...wprawdzie jutro wracamy do gdańska ale od razu nie pojadę do Kliffu..

wiper - kocyki niestety nie :(
przynajmniej tak mi się wydaje, bo Maciej jakiś oglądał i cena była normalnie nieprzyzwoita ;)

no własnie :(
jeden już mam z poprzedniej przeceny ale bym miała ochotę na jeszcze jeden-one sa śliczne

uuuu...plecy mi dzisiaj wysiadają :(

to chyba po tym dość męczącym weekendzie

Ja dzisiaj jakoś kiepsko sie czuję ,jakos mi ciężko.Zrobię obiad i troche odpocznę .

to chyba przez pogodę..ja wczoraj w nocy przejechałam 350 km ,jutro rano czeka mnie taka sama droga,noc miałam taką sobą bo słabo sypiam ostatnio a od rana tyle energii miałam że szok,jeszcze u przyjaciółki byłam u 2 miesięcznej niunki i nie mogłam się od niej odkleić,karmiłam,usypiałam i takie tam i chyba mnie to wykończyło bo energia uszła a mi chce się spać,Zuzka znowu na pęcherzu najbardziej nie lubię tej pozycji..a byłam ostatnio w nivenie,kupiłam spodnie białe lniane i morską bluzeczkę na chrzciny,przymierzałam 2 sukienki - w jednej cycki tak wyłaziły że ksiądz mógłby tego nie wytrzymac:) a w 2 w takie kamienie wyglądałam jak moja babcia ale potwierdzam że tam można coś sobie wybrać na różne okazje,wcześniej wszystko było na mnie tam za duże,apropo ile się daje na chrzciny?wiem że niby tyle na ile stać i takie tam ale może któraś ma jasną odpowiedź:)

Ja mam chrzest siostrzenicy za tydzien-kupilismy zabawke Fisher'a i dajemy 200zl. A rok temu bylam chrzestna matka i dalismy 500zl+ rowerek taki mały , na 3 kolkach:)

anti rowerek na chrzciny? to już chyba duża niunia była? no ja też tak myślę że dam 5 stów i jakiś srebrny grzebyczke z grawerem albo bransoletkę i albumik jakiś i powinno byc git

Tak, taki malutki rowerek, dla rocznego dziecka. Siostra w sumie miala wszystko, a predzej czy pozniej Mały musialby miec rowerek...A ja mialam problem z glowy:)
Teraz to dopiero "jazda"-mała ma 3 miesiace i ma wszystko praktycznie w swoim pokoiku, zabawek jak w sklepie dla dzieci i wszyscy maja dylemat-siostra chce dla niej taka a'la kuchnie, jak bedzie wieksza, to juz dopiero jest wymysł:)-tak to jest, jak dziecko wszystko juz ma i rodzice wymyslaja, dlatego kupilismy jej zabawke ktorej o dziwo nie miala i dodoatkowo kase...

Do góry!!! Bo spadamy na drugą stronę :(
śpiochy... :)

ja dziś ide po koszule nocne do szpitala...zobaczymy czy coś kupię

A co do kocyków to: mam jeden, ale taki gruby i zastanawiam sie czy dokupić jeszcze jeden odrobinę lżejszy. Jak Wy kupujecie?

Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
ja mam jeden lekki polarowy, drugi nieco grubszy i 2 takie ażurowe leciutkie

Wiper, a jaką koszulę kupujesz? Ja wczoraj oglądałam te zakładane i sama nie wiem... niby wyglądają na praktyczne; pytanie tylko czy nie będą się rozłazić i rozwiązywać...
Moja siostra miała koszulę z tymi dziurami po bokach i strasznie narzekała, że piersi non stop na wierchu były...

Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
chcę kupić zwykłe na guziczki u góry albo takie zakładane kopertowo z duzym dekoldem-pisała wcześniej że chce kupić koszule które później wykorzystam a nie ciepne gdzieś w kat

Dzień dobry:)) My już tez na nóżkach. Zapowiada się ładny dzionek:)))

hej hej..
rybka, mam pyatnie, pobolewa Cie nieraz brzuch? Tak jakby sie rozciagal?? A nie ciagnie Cie nic? jestesmy w tych samych tygodniach i pytam, czy ktos ma cos podobnego jak ja

Tak. Skóra swędzi i czuję po bokach jak wiezadła się naciągają, nie jest to stały ból, da się przeżyć:)). Smaruję kremem na rozstępy i balsamem jonhsona dla dzieci.

Ja skore tez czuje rozciagajaca się..Ale miewam czasem takie bólo-skurcze jakby, nieczesto, ale sie zdarzają;/..i jutro ide do dr Olszewskiej to mi może coś powie w tej sprawie, bo ten moj dokcio to nic tylko-Pani sie nie przejmuje, nie ma co panikować:(

te skurcze odczuwasz na całym brzuchu, czy tylko w jednym miejscu?

Roznie, raz w jednym miejscu, raz w drugim...Czasem mnie kłujnie gdzies w okolicach odbytu..Jakbym miala jajnika przeziebionego;/

też tak mam. Samoistnie przechodzi, więc nie ma powodu do obaw. Jednak skoro idziesz do Olszewskiej, to warto się upewnić dla spokoju psychicznego:))

No właśnie, u mnie tak ciąża nie jest uporczywa, jak te myslenie i psychika, ze dzieku cos sie moze stac.

spokojnie. Wszystko będzie dobrze, nie nakręcaj się!!! Trzeba tylko się cieszyć,że nic się nie dzieje. Ja też mam filmy, ale staram się nie nakręcać. Dziś mi się śniło,że ciecię mi zrobili a ja się darłam,że mały jest za malutki i nie chcę. Zlana potem się obudziłam.

O cholerka;/ ja za to ogladalam filmy na you tube, o narodzonych zbyt wczesnie dzieciaczkach-koszmar! Takie maluszki, w 27 tyg niektore, ale przezyly i sa fajne teraz..Ludzie tam opisywali ich zmagania..
Tylko sie naryczalam prze zto;/

Ja się w pracy różnych rzeczy naoglądałam (jestem położną) i tez mam pietra,że bedzie coś nie tak. Na razie nie mam podstaw aby narzekać i ciesze się z tego najbardziej na świecie.
Grunt, to dobre nastawienie. Więc uszy do góry!!!!

Własnie, tez to sobie wbijam do mojej łepetynki***
Ty położna, to wiesz czym to wszystko "pachnie":)..

Grunt, to nie dac się zwariować!!!! :))

energia już się skończyła...teraz najchetniej poszłabym spać

na szczęście jeszcze godzinka do lunchu
słoneczko dzisiaj świeci i robi się coraz cieplej

Ja gotowałam od rana z mamą dżemik z czarnej porzeczki -pychotka.Słońce jakoś sie skończyło i teraz tez mam ochote na sen,a po południu czeka kolejny krzaczek porzeczek do zerwania i asekuracja męża przy myciu okien.Na szczęście juz lepiej sypiam w nocy ale dzisiaj obudziłam sie siusiu i później rozmyślałam jak to będzie wrócić do pracy,gdzie szukać niani,tyle myśli na minutę.

obiadek się zrobił ;)
dziś naleśniki z fetą i ze szpinakiem :)

ja mam chińszczyznę..wczoraj robiłam :)

ha! własnie wróciłam z lunchu...kupiłam sobie 2 koszule nocne, takie jak chciałam, rozpinane prawie do pasa ;)

No to super,że się udało:)) Kolejny zakup z głowy

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pijana-matka-nie-zauwazyla-ze-dziecko-wypadlo-z-jadacego-samochodu,wid,10156004,wiadomosc.html?ticaid=163fd

Własnie wróciłam w Warszawy i jestem do niczego,,podroż mnie zmeczyła strasznie..w nocy miałam 3 skurcze,to chyba były skurcze...takie ciągnięcie całego brzucha odchodzące z boków ku pępkowi..bolały ale tylko chwilunię,muszę pana doktora za 2 tyg zapytać czy to normalne...

naleśniczki pycha ;)

Gabi to teraz odpocznij, nogi do góry ;)

buuu...a j nie mam żadnych skurczy :( albo po prsotu nie wiem że je mam...ale nic mnie boli

mam stracha, ze nie rozpoznam tych skurczy cholipcia

Wipere, rozpoznasz na pewno. Mozesz ich nie miec narazie, ale jak Cie dopadna, to wtedy je poznasz:) Z Ciebie to zahartowana baba-nic tylko w wciazy chodzic i dzieci rodzic;)

ehe...akurat...dzisiaj odkryłam że ciężko mi jest założyć nogę na nogę siedząc ;) widocznie jakiś tłuszczyk mi się na odnóżach odłożył albo już ten balon mi przeszkadza

ja mam czasami skórcze w dole brzucha jak gwałtownie wstanę z łóżka, albo jak leże długo w jednej pozycji i chce sie obrócić. A tak to cisza i spokój...nawet na brzuchu mogę leżec cały czas i nic mnie nie gniecie ;)

ja jak sobie nie pomogę ręką to nie założe nogi na nogę,owszem w uda weszło tłuszczyku a ogólnie na plusie mam 13kg ,szybko przeskoczyłam o pare kilo więcej jakieś ostanie 1,5 miesiąca.

nooo, chyba dziś w końcu zamówię wypełnienie, pościel i rożek :)

będę mieć to z głowy

Rodka to u Ciebie to raczej więzadła nie skurcze ,tak mi lekarz powiedział,
a mi się zachcianki zaczęły,cos takiego- do tej pory nie miałam raczej,a teraz prawie codziennie,cóż nie każda ciąża przebiega ksiażkowo:)
Przez te skurcze to postanowiłam kupić w tym tyg kosmetyki ,żeby jednak mieć już wszystko hehe

wiper, ja też nie mam i nie miałam...tych rozciągających się mięśni czy więzadeł też nie czuję:))jakieś inne jesteśmy:))
no nie wiem...być może ;)

zauważyłam ze bolą mnie pachwiny jak chodzę...chociaz coś ;)

to Wy jakieś z gumy jesteście:)

ha! zamówiłam wypełnienie Feretti i pościel Feretti Bears :)
jeszcze przy okazji ręczniczek dla Misi i dla siebie wielorazowe wkładki laktacyjne

mnie w mama i ja namawiał sprzedawca na feretti ,bo rzeczywiście nawet pokrowiec na ochraniacz jest zdejmowany,można go uprać ale ja miałam swoją wizję pokoju Zuzki i potrzebowałam mouse glucka,nie przekonałam się do kolorów feretii,a mi nic cholera z cycek nie leci a takie wielkie są!!!

wiper - nie bój się - skórczy nie da się nie rozpoznać... o to się nie martw.

przypomnijcie mi w jakim proszku najlepiej wyprać ciuszki i jaki płyn do płukania kupić,czy może lepiej prać w płynie?

Ja piore w Jelp i Lovella czasem...

ja kupiłam zwykłego Bobaska :)

to tez pewnie dobry:)

jak już przyjdą skurcze, to na pewno je poznamy :)

a prać będę w jelpie, moja mama w nim prała dla mojego rodzeństwa młodszego i było ok, lovella chyba wychodzi drożej

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry