Widok

Testy Owulacyjne VIII

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/TEST-OWULACYJNY-t68130,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/TESTY-OWULACYJNE-II-t70334,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-owulacyjne-III-t70812,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-owulacyjne-IV-t71717,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-owulacyjne-V-t72639,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-owulacyjne-VI-D-t93897,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-Owulacyjne-cz-VII-t97575,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to założyłam i czekam na wieści od dziewczyn:
Oby to była dzczęśliwa "ósemka" dla nas wszystkich :)))
melduję się :)

ósemka oznacza nieskończoność, więc niech nam przyniesie nieskończoną ilość ciąż :)

no Dziewczyny, mamy nadzieję na pierwsze dobre wieści w tym wątku od Was :)
trzymam mocno kciuki!
ja też w dalszym ciągu trzymam kciuki za Was!!!
Michalowa i co tam u ciebie? u mnie nadal nic...30 dc ale dzisiaj dostałam zle przeczucia ze @ jednak spozniona ale przyjdzie :((((ale wcale na nia nie czekam...no coz pozostaje czekac i trzymac kciuki....
Hej babeczki! Kochane jesteście, że się tak interesujecie i trzymacie kciuki ;-))) U mnie dziś 41 d.c. i nic. Wielkie ZERO jakichkolwiek zapowiedzi ;-). Niestety zczelam sie ostro nakrecać, a chciałam za wszelką cen tego uniknąć. Wczoraj wieczorem zrobiłam z ciekawości test owulacyjny i wyszła bardzo delikatna druga kreseczka. Cholera nie wiem czy wytrzymam do soboty - bo w sobotę rano chciałam sobie zrobić test. Nie chcę go robić przed pracą - bo albo będę sie w pracy dołować, albo w niej nie usuedzę z radości i wszyscy sie domyslą ;-). Dlatego powiedziłam sobie, że poczekam do soboty i dopiero wtedy zrobię rano test ciazowy. Kusi mnie strasznie zeby zrobic go jutro po pracy ;-)). Pewnie nic z tego cholerka, a ja już zaczelam sobie wkrecac i obliczac kiedy bedę rodzić heheheheheheh! Rozsądek mówi, że w tym cyklu byly marne szanse...
Jesli ta kreseczka sie pojawiła to mysle ze mozesz byc juz spokojna:))))trzymam kciuki. mnie zaczyna brzuch bolec wiec boje sie ze jednak spozniona @ bedzie;(((((((((((((((((((((((((((((((((((
Ale to była kreseczna na teście owulacyjnym, wiec chyba o niczym nie swiadczy. Cholerka, nie nastawiać się, nie nastawiać sie, nie nastawiać się!!!! Tak sobie muszę powtarzać ;-))

Aguseek - może jednak to nie na @ objawy ;-)
a wiesz ile dni mogło minąć od owulki?
z racji tego, że akutar w dniach płodnych miałam infekcję, nawet nie stosowałam testów owu. Po prostu przyjełam, że była w tych dniach i tyle. Spisałam cykl na straty...ale może jednak była pózniej? No nie wiem. W każdym razie na pewno ponad 2 tygodnie temu była owulka. Ach nie wiem co mam myslec, chyba nie wytrzymam i zrobię test szybciej. Juz jeden test ciazowy zrobiłam w niedzielę wieczorem, 37dc i wyszedl negatywny - ale nie wiem jakiej byl czulosci. Stwierdziłam, że za raz pewnie dostanę @ a tu dalej cisza, a dzis 41dc. Cykle mialam 34 max 36 dniowe (raz, jakies pare m-cy temu 38 dni).
ja w dniach płodnych bylam chora wiec tez spisałam na stracenie ten czas, nie robilam testow owu wiec nawet nie wiem kiedy miałam. a brzuch boli mocno:(((((dopiero 2 dni po spodziewanej miesiaczce i nic;(((((ale zle przeczucia mam buuuuuu:((
Michałowa, jeśli zdecydujesz się na test, to koniecznie zrób taki o czułości 10. Taką czułość ma na pewno test Acon Ultraczuły - dostępny jest na pewno w Bomi przy kasach, a w aptekach różnie - trzeba pytać...
OK Ewwcia, będę pamiętać ;-)
Jakiś w domu mam - chyba Quick... ale sama nie wiem. Dawno już go kupiłam ;-)
Michałowa a tak z ciekawości się pytam ile cykli starasz się o dzidzi ,wiesz ja mam takie same cykle jak ty 34-38 dniowe. powodzenia
dostałam okres:(((( strasznie mi przykro, nie moge powstrzymac sie od płaczu:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Spokojnie!!! Smutek przejdzie, a Ty nie trać nadziei. Kolejny cykl, to nowa szansa!
Agussek, strasznie mi przykro ;-((((( Ale w koncu sie uda, zobaczysz!!!

Pszczoła, staram sie już 11 m-cy.
Cześć Dziewczyny.
Jestem nowa, ale od bardzo dawna Was podczytuje i za każdą trzymam kciuki żeby się udało. W tym cyklu również chcę spróbować z testami owulacyjnymi, także pragniemy z mężem dzidziusia. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko, żebym do Was dołączyła.
michalowa nie patrz na test owula. one nie raz mogę wykryć ciąże ale nie ma co się tym kierować, ja jestem dobrym przykładem miałam 2 mocne krechy tuż przed @ i nic! to nie była ciąża zrób sobie test ciążowy. Trzymam mocno kciuki!
Liluś witamy i życzymy powodzenia :)

Aguseek przykro mi, ale zobaczysz, jeszcze się uda!!!

Michałowa no megawyczekuję wieści od Ciebie i bardzo mocno liczę, że będą dobre!!! trzymam kciuki jak nie wiem co! :))
;-)))) no ja pierdziu!! ;-) Nadal nic. Cholera już za póżno, już się wkręciłam i pewnie będzie mega dół.
Sprawdziłam, że test ciążowy jaki mam w domu jest o czułości 25. Dziś kupię w aptece taki o czułości 10. I jutro rano zrobię. Przynajmniej będę wiedziała na czym stoję. Zwłaszcza, że w niedzielę rano jadę na wesele i nie wiem czy pić alkohol czy nie :-).

Liluś, witamy ;-) i podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Jak długo już się starasz?
Cześć Dziewczyny.
Staramy się od września 2008r. We wrześniu również stosowałam testy, ale niestety było samoistne poronienie :( Później zdaliśy się na to co będzie, ale teraz tak bardzo byśmy chcieli mieć dziecko, że postanowiliśmy znowu spróbować z testami.
Michałowa, myślę, że jesteś w ciąży. Czyli tradycja wątka by się utrzymała. W każdym cyklu jest u kogoś ciąża.
Mam nadzieję, że w następnym wszystkie pozostałe kobietki również będą mogły się pochwalić dwoma kreseczkami na teście włącznie ze mną :)
trzymam za was wszystkie kciuki :) ja zaszlam w ciaze chyba w watku nr 2 hehe :) miłego dnia
dziewczyny ile macie wiosenrk i ile cykli się staracie?
dzisiaj przyszła @ po 37 dniach więc ja zaczynam testowanie za 14 dni któraś siędopisuję na kwiesień?
Za 3 dni skończę 28 lat. Staram się 11 m-cy.

Ja też trzymam kciuki! ;-)
Michałowa ale byś miała prezent na urodziny :)
denerwuję się tymi Twoimi wynikami prawie jak moimi :) jejku no boję się, zebyś się za wczesnie nie cieszyła, ale mam ogromną nadzieje, że to to :)

ja mam 32 lata (dużo...), staramy się od września 2008, wcześniej jeszcze przed ślubem trochę, ale to nie było staranie, tylko brak zapobiegania ;)
Tak Jadwisia, byłby cudowny prezent i na Święta i na urodziny.
Cholender, no właśnie ja wiem, że nie powinna sobie nic obiecywać i wkręcać. Ale od 2 dni tylko o tym myślę i nie mogę przestać się nastawiać. Echh...zrobię jutro ten test i będę wiedziała na czym stoję. Najwyżej się podołuję i napiję się na weselu ;-D

Czyżbym była najmłodsza? Mam 23 latka, niedługo 24. Staramy się od września 2008r. Mam nadzieję, że w kwietniu się uda.
Michałowa trzymam kciuki bądź dobrej myśli i się nie denerwuj a wszystko będzie dobrze. Ja właśnie czekam na @ powinna przyjść za 5 dni i pewnie przyjdzie :(
Staramy się od 6 miesięcy a wiosenek u mnie 30 ;)
Michałowa, Weszłam na forum w nadziei, że będę mogła gratulować. A tu jeszcze nie wiadomo. Nadal trzymam kciuki.
Ja dzisiaj odebrałam wyniki histopatologii - właściciwie nic z nich nie wynika, ale mam mega dół po przeczytaniu tych suchych lekarskich stwierdzeń. Czekam z niecierpliwością do lata aby znów zacząć się starać.
Michalowa trzymam kciuki za ciebie oby chociaz tobie sie udało:)))

ja mam 25, staramy sie od 2 miesięcy ale bez rezultatów:(((jeszcze odchorowuje ten miesiac:(((az mnie serce sciska ze znowu nic.....:((((
Michalowa, no a Ty ciągle nic? Już myślałam ze dziś pochwalisz sie dwoma kreseczkami:)) Proszę zrób jutro test,i koniecznie daj znać rano.Do 14 bede mogla jeszcze zerknąć co słychać, a potem wyjeżdżamy do mojej mamy na Święta i będę pozbawiona dostępu do internetu i chyba ciekawość mnie zeżre!! ;)
A tak a propos to czyżbyś się urodziła 13 kwietnia? Jesli tak to tak jak ja:) I wszystkiego najlepszego urodzinowego!!

A jeśli chodzi o starania to my od września 2007, a wcześniej też się nie zabezpieczaliśmy przez pewien czas. A co do wieku to jeszcze przez parę dni mam 33 latka:)
No i dupa! Zrobiłam test i negatywny! Także czekam na ten cholerny okres i do Invicty na badania, bo juz mam dosc tracenia czasu! Smutno mi, ale sie nie zalamuje! W końcu się uda. MUSI!!!

Piggy, tak 13 kwietnia jam urodzona ;-) Bardzo szczęśliwa dla mnie jest 13-tka i prześladuje mnie w życiu ;-).
Tobie też wszystkiego naj naj naj na urodzinki!

A wszytskim starającym się życzę Wesołych, pogodnych i mimo wszystko, szczęśliwych Świąt Wielkanocnych! W końcu i do nas przyjdzie wiosna!!!
jejej Michałowa przykro mi strasznie...
ale z drugiej strony, nie chcę Ci robić nadziei, ale z tymi testami to różnie bywa. nie nastawiaj się na wszelki wypadek, ale może jeszcze nie wszystko stracone...
Michalowa poki nie ma @ wszystko jest możliwe....trzymam mocno kciuki:)Wesolych Świąt dziewczyny:)))))
michałowa nie martw sie! w końcu się uda !
Dziewczyny a wszystkie które teraz zajda to dzidziusie bedą już ze styczenie , lutego :)
ja mam 27 lat i staram sie 3 miesiące. Byłam w srode u mojego gina. i powiedział mi ze tak naprawde o problemach z płodnością można mówić po 1 rou starań, jeśli jest regularne współżycie w dni płodne pod warunkiem ze kobieta ma owulke.Jego pacjentki często przychodzą po poł roku i chcą koniecznie robić badania itd. a zazwyczaj zachodzą w 7, 8 miesiącu starań! troche się uspokoiłam. jak robił mi USG to było widoczne pękanie jajnika :) powiedzial mi żebym po powrocie do domu działała i tak zrobiłam,
Pytałam go jakie są szanse zebym zaszła , jesli wszystko jest ok, mam teraz owulke i i bedę współżyła powiedział że mniej niż 20% czyli nie jest to takie proste:(
Oczywiście, że w końcu się uda. Nadal myślę pozytywnie ;-)

Nie jest prosto zajść...zwłaszcza jak się chce. Echhh
Ja wiedziałam, że będę miała duże problemy, bo mam PCOs i przy każdej wizycie u gina słyszałam, że powinnam się już strać, bo mogą być problemy i im strasza będę tym szanse są mniejsze. Ale ja nie byłam wcześniej gotowa na dziecko...Bardzo bym chciała urodzić przed 30-tką więc jeszcze troszku czasu mam i na razie się nie załamuję. Ale z każdym cyklem jest coraz gorzej ;-(
Witam dziewczyny i życzę wesołego poświętach :)
Przykro mi Michałowa, ale jak na razie jeszcze nic nie jest przesądzone. U mojej koleżanki chociaż już była w ciąży i miała to potwierdzone przez lekarza testy ciąży nie pokazywały wcale. Zrobiła ich kilka i żaden nic. Lekarz jej powiedział, że widocznie w moczu ma bardzo małę stężenie hormonu ciążowego.
Dziewczyny Dziewczyny przeczytajcie ostatni wpis w poprzednim wątku!!!!!!
Izulucha w ciąży!!!!!!! :))))))))))))))))))
jeszcz enie potwierdzonej, ale dwa dodatnie testy!!!!!!
dzieki Jadwisiu,

wlasnie zobaczylam ze jest nowy watek...

prszeczytajcie ostatni wpis z porzedniego...

ja jestem jeszcze w szzzokuuuu i dopoki lekarz nie potwierdzi, to nie nastawiamy sie. choc ja jestem dobrej mysli, tylko , aby zmianaklimatu nie wplynela niekorzystnie

ps. to byl pierwszy cykl gdzie stosowalismy testy owulacujene, ado tego myslalam, ze nic z tego nie wyjdzie, bo remont i podroz itp.a wdzien wyjazdu do tajlandii taka niespodzianka...
kochana bądź dobrej myśli, to też jest bardzo ważne :)
a kiedy masz wizytę u lekarza?

Michałowa a jak u Ciebie?
Cudooooownie!! Ślicznie! Gratuluję i trzymam kciuki!!
Cudnie!!! Ja i tak gratuluję, bo skoro testy są na +, to na pewno to jest to!!!
Izulucha gratulacje! Dbaj o siebie
izulucha gratulacje! oszczędzaj się na wakacjach:)
michalowa a co u Ciebie słychać?
Izulucha super, gratuluje:)
właśnie wróciłam po Swietach i zajrzałam czym prędzej żeby zobaczyc co u Michalowej( szkoda ze nie ma jeszcze dobrych wieści), a tu proszę jaka niespodzianka, Izulucha:)
A ja wlasnie do Invikty zmykam:)
O kurcze!!!! ;-)))))))))))))))
Izulucha! Ale fantastyczna wiadomosc!!! Mowilam Ci, że sie uda i ze PCOs to nie wyrok ;-))

A u mnie lipa. Nadal @ nie ma. Totalnie mi sie rozregulowal cykl. I jak tu dzieci robic?? W przyszlym tyg. ide do gina to cos mi da na wywolanie. Echhh
W ciazy nie jestem, bo przeciez bym cos czula. No i te testy negatywne.
dokladnie Michalowa, pcos to nie wyrok, Tobie tez uda sie.ja tez bym poszla do lekarza na twoim miejscu.
a tak wszyskiego naj z okazji urodzinek dziewczyny z 13/04, ja tez 13stka, tylko , ze grudniowa ;-)))
ja tez @ nie mialam 2 miesiace, a pozniej wrocilo do normy tzn te cholerne cykle 34dniowe. ja dzis zrobilam 3ci test i nadal pozytywny, wizyte mam dopiero za tydzien, a do poloznej pewnie za 2 tygodnie.
aha ja tez nie czuje sie w ciazy i nic nie wskazywalo na ciaze, ja boli podbrzusza w ogole nie mam, i teraz tez nie mam, tylko taka napietosc w piersiach,jak zbudze sie.
staram dbac o siebie tzn, dobre odzywianie tzn jesc sniadanie, biore witaminki, pije duzo wody, mam nadzieje, ze bedzie dobrze.
i 3mam kciuki za kazda z was.
Izulucha, dziękuję za życzenia ur. ;-)))
I kochana, na pewno będzie wszystko oki! Ale się cieszę, że Ci sie udalo! Dodaje to skrzydeł! Chociaz oczywiscie cholernie Ci zazdroszcze heheheh! ;-)

Ja absolutnie zadnych boli, czy wrazliwoscie piersi nie mam. Nic nie zapowiado sie nawet na @. Muszę ic do gina i koniec - trudno sie mowi. Szkoda czekac, bo czas leci.

Dbaj o siebie i uwazaj na fasolkę ;-)
ide w piatek na 11 do gina. Pewnie da mi cos na wywołanie...
Michalowa napewno sie uda idz gin i niech sprawdzi co jest grane:) u mnie koniec @ wiec wszystko zaczyna sie od początku ale w przyszłym tygodniu tez ide do gin moze cos podpowie jakies badania albo leki zeby pomogly nam zajsc:)))nowy cykl nowa nadzieja.....
Dzieki za życzenia urodzinowe:)
Michalowa, a ty idziesz do Invicty ? Bo ja byłam właśnie wczoraj i jeszcze jeden cykl próbujemy, tzn z Clostillbegytem.A potem badanie drożności jajowodów mnie czeka i jeśli będzie ok to inseminacja.
Tak bym chciała żeby nam się teraz udało. 23 kwietnia ide na USG żeby zobaczyc jak tam owulacja i pewnie Pregnyl znów dostanę na pęknięcie pęcherzyka i do roboty:)
cześć dziewczyny!!

Nie udzielam się już ale częśto was poczytuje.
Jestem założycielką pierwszego wątku testy owulacyjne i widze ze ładnie się rozkręciło:-)
Mi udało się zajść w pierwszym cyklu ich stosowania.
TRZYMAM ZA WSZYSTKIE MOCNO KCIUKI I PAMIĘTAJCIE WIARA CZYNI CUDA-coś wiem na ten temat:-)
Gratulacje Izulucha dbaj o siebie :)
U mnie powinna przyjść @ ale jaj nie ma ;) poczekam jeszcze kilka dni zanim zrobię test. Nie czuje się ani na @ ani na to, że jestem w ciąży nie będę się nastawiać. Nie chce się znowu rozczarować.
ja też czekam na @ ale jeszcze 2 tygodnie do mam 34 dniowe cykle, owulacje już miałam, teraz tylko to głupie czekanie! mówię sobie że tym razem się na nic nie nastawiam ale sama siebie oszukuje:)
Na razie jeszcze do Invicty nie idę. Idę w piątek do mojego endokrynologa na NFZ - w sumie dostane pewnie jakies hormony na wywołanie. Do Invicty pojde na badania w 1-3 dniu cyklu. A teraz nie będę tylko za wywołanie płacić ;-)

Na wszystko tak długo się czeka, szok. Jak nie na owu to na @! Masakra!

A do jakich lekarzy chodzicie i gdzie??
Michałowa kurcze no a może coś tam ten lekarz w piątek wypatrzy... nie chcę Ci robić nadziei, ale no jakoś nie mogę zrezygnować z tej myśli tak całkiem, że może się jednak udało :)
a tak w ogóle to najlepsze choć spóźnione życzenia urodzinowe :) radości, zdrówka, miłości no i spełnienia marzeń, w tym TEGO marzenia :)

Piggy jak długo się leczysz w Invikcie?

Zuzia, ja wiem jak to jest, niby się człowiek nie nastawia, ale czeka :) ja w przyszłym tygodniu to będę przeżywac :)

Kiccek no trzymamy kciuki! :)
Dziękuję Ja-dwisiu za życzonka! Och jakby było wspaniale jakby się sprawdziły. Wszyscy mi życzyli tego upragnionego maleństwa ;-) łącznie z mężem ;-)...to może się sprawdzi?

No właśnie człowiek sam siebie oszukuje, że na nic nie liczy i się nie nastawia ;-).

A co do jutrzejszej wizyty - chyba niczego nie nie dopatrzy ;-). Teoretycznie mogłabym zrobic kolejny test ciązowy, bo robiłam tydzień temu, a @ nadal nie ma. Ale szkoda mi już kasy na kolejny test i siły nie mam na robienie sobie nadziei. Jutro lekarz zrobi na pewno usg przez pochwowe to jak coś tam jest ;-) to mi powie. Ale pewnie nie ma ;-(
Jeśli jesteś w ciąży, a jest wcześnie, to lekarz może nic nie zobaczyć, a ciąża może być. U mnie w 5t było widać pęcherzyk (licząc od OM).
hmm, no nic. Zobaczę co mi jutro lekarz powie...jak da mi jakies hormony na wywołanie to najpierw zrobie test jeszcze raz, żeby sie upewnic, że na pewno nie jestem w ciąży.
Zrób betę... choć jeśli lekarz będzie Cię badał, to wyśle Cię sam jak będzie miał jakiekolwiek podejrzenie (a przynajmniej powinien wysłać). Moja ginka mnie wysłała właśnie po zwykłym badaniu, gdy ja myślałam, że jeszcze jest za wcześnie na testy. A tą przesłanką było "zsinienie szyjki macicy" - dzieje się tak gdy jesteś w ciąży lub zaraz przed @ co prawda, ale wysłała i okazało się, że słusznie :D

Nie bierz na pewno nic dopóki się nie upewnisz!!!
jezeli będzie ciąża, to lekarz przy badaniu ręcznym powinien to wyczuć nawet jezeli usg nie pokaze.
Albo mam chory żołądek, albo muszę zmienić dietę, albo... ;)
Od 4, moze 3 dni codziennie mam zgagę. Wczoraj wieczorem bardzo mocną. Teraz po śniadaniu tak lekko mi dokucza. I oczywiście, ja jak to ja, juz sobie zaczęłam wkręcać ;-)) Tak, która chciała teraz na trzezwo podejsc do sprawy i nie wkrecać sobie objawów. Echhhh
oj oj może to to albo... Michałowa ja tam cały czas wierzę, choć wiem, że nie powinnam Ci wkręcać ;)
hehe ja-dwisia, normalnie wkręcasz, wkręcasz! Tak, że się już zakręciłam ;-)
Co ma być to będzie ;-)
no wiem wiem, sorry, ale nie mogę się powstrzymać :)
zresztą na ile Cię "poznałam" w tym wątku, to wiem, że Ty potrafisz rozsądnie myśleć i nie przesadzać w żadną stronę, dlatego sobie na to pozwalam :)
A dziękuję koleżance za miłe słowa ;-)))
Jutro oczywiście zdam relację z wizyty ;-). Takze trzymajcie kciuki dalej ;-). Przeze mnie wam chyba odpadną, bo tak długo trzymam w niepewności.
nie ma za co, tylko stwierdzam fakty :)
oczywiście, że będziemy trzymać kciuki dalej :) a o której masz wizytę?
o 11. Urywam się na chwilę z pracy. Także ok 12 powinnam być już na forum heheh ;-)
oo ja będę wtedy w pracy w szkole. ale może uda mi się stamtąd zajrzeć :)
Zrobiłam test i nie wiem co myśleć druga kreska wyszla bardzo słaba ale jest :) jutro ide na bete zobaczymy co bedzie :)
NO TO WG MNIE JEST TEST POZYTYWNYsorki za capsa.
jezeli w tescie w instrukcji pisze , ze ta kreska ma prawo byc jasna i malo widoczna to jest ok. idz na beta dla pewnosci,
no to gratulki pp malu napisze,
Michalowa, ja 3mam kciuki, wiesz nie ma@, wiec szansa jest.
kiccek, jak jest druga kreska, nawet bardzo bardzo blada to raczej pewne że wskazuje ciążę:)) Ale no pewnie, zrób betę.

Michalowa, moje kciuki trzymane za Ciebie są już na skraju wytrzymałości, i chyba mi jutro odpadną;) A ja dopiero wieczorkiem będę mogła sprawdzić co u Ciebie, a mam dużo nadzieję że będzie dobrze, tak jak ja-dwisia:)

ja-dwisia, ja do Invicty chodzę tak gdzieś od listopada, no i zobaczymy co dalej z tego będzie.
Dzieki dziewczyna ale jak będę miała wynik bety to się będę cieszyć :)
no to czekamy na wynik beta...
Kiccek a ja mimo to serdecznie gratuluję i życzę spokojnych kolejnych 8 miesięcy:-)
Zazdroszczę Wam, że możecie się cały czas starać. Ja musze czekać. W przyszłym tygodniu kontrolna wizyta w szpitalu i moze dowiem się czegoś więcej. Mam nadzieję, że w lipcu będziemy mogli starać się dalej. Wcześniej zrobię pewnie ponownie badanie drożności jajowodów, hormony tarczycowe i jakieś hormony - zobaczymy co zalecą w Invicie. Piggy- my też leczymy się w Invicie od listopada.
Kiccek- gratulacje i trzymam kciuki za wysoką betę.
Asia80 nie martw się, nie jesteś sama ja muszę również czekać z powodów zdrowotnych do sierpnia,zobaczysz jeszcze i my będzioemy w tym długimmmm wątku przodować w swoich staraniach czego nam życzę;-)
Dziewczyny mam nadzieje że wiosna będzie dla nas wszystkich owocna :) szalejecie z tymi dobrymi wiadomościami!
no ale się ostatnio posypało dobrych wieści :)
a mówiłam, że będzie nieskończenie wiele ciąż w tym wątku! ;))
Kiccek myślę, że mogę już złożyć wstępne gratulacje i oby beta wszystko potwierdziła :)

Piggy, my też myślimy o Invikcie, ale jakoś cały czas nie jestem przekonana...
Asia, wyobrażam sobie, jak Ci ciężko, ale nie martw się, do lipca już niedługo, szybciutko zleci :) a na razie spróbuj się cieszyć czasem niezależności, no i wolności od ciągłego czekania ;)
Piggy Ty też miałaś urodziny?? dopiero teraz to doczytałam - przepraszam za pominięcie Cię :) również Ci życzę kochana wszystkiego naj naj naj, radości, miłości, zdrówka no i oczywiście upragnionego dzieciątka jak najszybciej i najlepiej bez skomplikowanych zabiegów :)
dziekuję bardzo ja-dwisia za życzonka:) tak wyszło że razem z Michalową mamy tego samego dnia:) I mam nadzieję że żeczywiście obejdzie się bez zabiegów. A propos zabiegów mam pytanie do Asi80, piszesz,że ponownie czeka Cię badanie drożności jajowodów, czyli że już miałaś. A czy robiłaś je w Invikcie? Jak to jest z tym badaniem, czy lekarze gdzieś konkretnie kierują i czy mam się stresować?
o ja Dziewczyny!! Coraz optymistyczniej tu :) gratulacje serdeczne kiccek :)) Michałowa, też trzymam kciuki!!
Gratulacje dla wszystkich od tych genialnych wiesci i od tych narazie po cichu tez :)
Dziewczyny ratunku, 4 cykl, 1 z testami, ktore nie pokazaly owu, powinnam dostac wczoraj. Nie chce znowu zrobic testu i sie rozczarowac. kota idzie dostac czy cos.
"Życia nie oszukasz"
Kiccek, super!!!!!!! ;-)))))))))) Myślę, że Ci sie udalo! Na pewno! ;-)) Ale owocny wąteczek ;-).

Kochane jesteście wszystkie, że tak mi dobrze życzycie i trzymacie kciuki! Mam nadzieje, że jutro w końcu będę mogła coś konkretnego wam powiedzieć, tak czy nie! Bo już sama tymi domysłami się męczę. Znowu mam zgagę! No i jak zwykle staram się sobie nie wkręcać, ale wiecie jak to jest. ;-)

Isa, wczoraj powinnas dostac owu czy okres? Jesli owu, to dalej stosuj testy owulacyjne, bo moze masz jednak innego dnia niż Ci się wydaje. Jesli miałaś dostać okres - poczekaj jeszcze 2 dni i zrób test ciążowy ;-). I nie łam się! Dopiero 3 cykle za Tobą, czasami trwa to troszkę dłuzej niestety, ale na pewno Ci się uda!!!

Asiu80, przykro mi, że tak wyszło i że musisz na razie wstrzymać starania. Ale zleci szybciutko. Zarezerewujcie sobie z mężem jakiś wczasy na lipiec i tam zacznijcie owocne staranka. Jedyny plus taki, że właśnie możesz zaplanować sobie jakoś konkretnie urlop. Wiem, marne pocieszenie. Ale bądz silna i myśl pozytywnie. Następnym razem się uda!

nie dokładna jestem kurcze, @ powinna wczoraj byc. Niestety łączę się z Tobą michałowa w długich i nieregularnych cyklach. Mam nadzieję że obie już niedługo będziemy musiały trwać w dążeniach :)
"Życia nie oszukasz"
Aaa, no to poczekaj jeszcze z 2 dni. Nie spiesz sie z testami. Zrob sobie w sobotę lub niedzielę rano ;-). I życzę Ci żeby pokazały sie na nim 2 kreseczki!!!! ;-))
Echhh te długie cykle są dobijające!
o Isa to i za Ciebie trzymamy kciuki i czekamy na wieści :)
oj tak, długie cykle = dlugie czekanie. a jak cos sie okaze napewno dam znac, jak juz w koncu mam neta spowrotem to sie poudzielam :) dziewczyny to trzymam za was kciuki!
"Życia nie oszukasz"
dziewczyny jeszcze chwila i tu nikogo nie będzie oczywiście to dobrze ale ja nie chce sama zostać:(
zuzia ty sie nie martw. nadzieje to jedno a realia swoje. oczywiscie to nie fajne ale albo ktos z toba zostanie albo wersja lepsza - dolaczysz do wybranych :)
"Życia nie oszukasz"
Piggy. Dr. Ś. dał mi skierowanie na HSG. Zrobiłam na NFZ w szpialu Miejskim w Gdyni. Można też w szpitalu w wejherowie. Nie rób w Invicie, bo po pierwsze jest płane, a po drugie - ważniejsze: jes robiono przy pomocy USG, a w szpitalach robią RTG i to jest bardziej wiarygodne. Nie ma sie czego bać, choć jak każde badanie nie jest przyjemne. Mogę napisac więcej informacji i wskazówek, jak podasz maila.
Same błędy - ale wstyd. :)
Asia80 to napisz bardzo proszę na maila eve13@vp.pl
I napisz czy tylko te dwa szpitale robią HSG? a w Gdańsku nie?
Ja też chodze do dr Ś.
Dziś rano zrobiłam znowu test ciażowy. Tak sobie pomyślałam, że pewnie i tak lekarz chciałby żebym go zrobiła, bo od ostatniego testu minął tydzień. No i wyszedł negatywny. Także nic z tego. Po prostu ostro mi się w organiźmie pokićkało. Pewnie znowu PCOs dało o sobie znać i zaniknęła owulacja...fuck!!!!
Ale jak tylko da mi coś na wywołanie i @ przyjdzie, lecę do Invicty i robie konkretne badania. Nie mam zamiaru już dłużej tracić czasu na takie "leczenie", jakie funduje mi mój endokrynolog. Tzn. tylko duphaston i próbować. Echhhhh
zrob jak uwazasz Michalowa. i faktycznie zmien lekarza, jezeli nie jestes zadowolona.
U mnie też nadal bez zmian. Posłucham cie Michalowa i powstrzymuję się od testu, tymbardziej że "czuję się" że @ nadchodzi. I znowu jakieś trzydzieśc****re dni czekania.
"Życia nie oszukasz"
Byłam rano zrobic bete teraz czekanie do 17 na wyniki :) trzyma kciuki za wszystki bedzie dobrze :)
no to czekamy na wiesci :-)
I ja trzymam kciuki!!!
Okazuje się, że jestem mistrzynią we wkręcaniu sobie fimów ;-(. Miałam usg - nie ma i nie było ciąży.
Mam brać teraz duphaston na wywołanie.
Mąż ma zrobić badanie nasienia i jeśli wyniki będą dobre to zaczynamy konkretną stymulację - słowa lekarza.
I ja nie wiem co robić. Czy od razu do Invicty, czy dać mojemu lekarzowi jeszcze 2 cykle na działanie ze stymulacją. Nie ma się co oszukiwać - chodzi tu o kasę. Do mojeg chodzę na NFZ i w Gdyni. Invicta daleko i droga...echhhhh Chciałabym już być w ciąży i mieć to wszytsko z głowy ;-).
Kiccek i ja trzymam kciuki - ale jestem pewna, że już nie trzeba ;-))) i będzie piękny winik bety!
za bete też 3mam kciuki!
Michałowa, nie tylko ty skutecznie sobie wkrecasz. Mnie dzisiaj mąż sprowadził na ziemie kublem zimnej wody. Cytuje - przecież czesto ci się spóźnia. Trudno się nie zgodzić..
"Życia nie oszukasz"
oj przykro mi Michalowa, a myslalam , ze tobie tez udalo sie...
ja jednak poczekalabym wtedy te 2 miesiace i jak bez efektow, to wtedy do Invicty.ale z drugiej strony ja do niecierpliwych naleze i od razu chcialabym efekt.
moj lekarz tez powiedzial, ze jak nic nie bedzie do lipca, to zaczniemy leczenie, tez stymulacje owulacji.ale zalecil schudniecie. w przyszlym tygodniu ide do niego, zobaczymy jaka bedzie jego reakcja, bo schudnac to nic a nic nie schudlam, a ciaza jest najprawdopodobniej.
witajcie,
kicek -ja mialam dokladnie tak samo jak ty druga blada kreska a na drugi dzien beta 249,40 :-) wiec mysle ze juz mozna pogratulowac
dziewczyny a wiecie jak wygląda badanie nasienia,gdzie go można zrobić , w jaki sposób partnet/mąż ma się do niego przygotować i ile kosztuje to badanie-pytam z ciekawości!
Mi lekarz powiedział, że ma zrobić w Inviccie bo tam najlepiej. Koszt to chyba 60-80 zł. Nie jest refundowany.
Minimum 3-4 dni "postu" przed ;-)

A jak wygląda somo badanie to nie wiem ;-). Czy mają tam jakieś filmy czy gazetki? Mój mąż się boi, że za duża presja będzie i ludzie chodzący pod drzwiami i sobie nie poradzi hehhe.
Bardzo mi przykro Michałowa :( a tak miałam nadzieje ze bedzie nas wiecej tym razem. Jjeszcze 4 godz niepewnosci :)
Meżowi zawsze można pomóc. To na pewno stres dla niego. Ja bym pomogła...
Dziewczyny śledzę czasami wątek i nie ukrywam że kibicuję Michałowej....
Dziś także zajrzałam bo miałam nadzieję że jednak test wyjdzie ok. A tak z innej beczki mój brat robił jakieś 2 tyg temu badanie nasienia w Invikcie. Miała swój pojemnik "na mocz" zakupiony w aptece, poszedł do łazienki i......po wszystkim oddał pojemniczek zapłacił i tyle....Więc nie było żadnych gazet i ochów i achów....;P. A tak na pocieszenie to my z mężem staraliśmy się albo inaczej nie zabezpieczaliśmy się od stycznia a w ciążę zaszłam w listopadzie....(jestem po 4 poronieniach z pierwszym mężem) Teraz po tak długim czasie "prób" z obecnym mężem jest ok odpukać.....To "nasza" pierwsza ciąża. Pozdrawiam i życzę wytrwałości...
Dzięki Tarotka ;-))
Hmmm a ja myslałam, że jak na filmach amerykańskich jest pokoik z filmami itp. ;-)) No nie bedzie mąż zadowolony hehehe. A pomóc to chyba nie można? Nie wiem...hihihihi jakoś głupio by mi było ;-).

Tarotka, ty się biedna nacierpiałas i naczekałaś na maleństwo. Ale już coraz bliżej końca i niedługo będziej je tuliła w ramionach. Życzę Ci dużo szczęścia i łatwego porodu ;-).
Nie wiem co mi z tą Tarotką ;-)
Oczywiście Trotka!
Michałowa nie tylko ty porównałaś te badanie do tego z "Amerykańskich filmów" dlatego to moje pytanie faktycznie bardzo dziwna była by sytuacja też bym z tym czuła się dziwnie;-)
a mój mąż też robił badanie nasienia w Invikcie i pani zaprowadziła go do specjalnego pokoju, gdzie był przygotowany pojemniczek i różne "wspomagacze" też były(film, gazetki).
Michalowa, strasznie mi przykro że to jednak nie ciąża, a byłam pewna że jednak Ci się uda! Ale pewnie ze stymulacją owulacji będzie lepiej:) Trzymam kciuki.
Kiccek, a Ty masz już wynik bety?
Michalowa: Na badanie nasienia w Invicie trzeba się zgłosić przed 16-tą. Tam przez cały dzień faceci oddają nasienie na badania, do inseminacji i do in vitro. Uspokój męża, że tam na nikim to nie robi wrażenia. Jest osobny pokój zamykany od wewnątrz. Zazwyczaj panowie wchodzą sami, raz tylko widziałam, że para wchodziła razem.
przepraszam ze tak dlugo was trzymałam w niepewnosci wynik bety 48,6
Michałowa no strasznie mi przykro :(((( naprawdę bardzo wierzyłam, że jednak się udało... :((

myślę, żebyś poczekała jeszcze z Invictą, zwłaszcza, jeśli Twój Mąż ma zrobić badania - w Invikcie najpierw zrobią Tobie te badania, o których pisały Dziewczyny, a one są bardzo drogie. ja jednak skłaniam się ku temu, co mówiła moja ginka i co potwierdziła ostatnio osoba starająca się już długo o ciążę - najpierw warto przebadać partnera. myślę, że spróbuj jeszcze te dwa miesiące, zwłaszcza, że w porównaniu z co niektórymi tutaj jeszcze młodziutka jesteś ;)))

powodzenia i mocno trzymam kciuki nadal :)

za Was/nas wszystkie zresztą...

Isa mnie mój Mąż też tak zawsze na ziemię sprowadza i to chyba dobrze, jakby on się też tak nakręcał jak ja, to chyba w ogóle bym nie przeżyła tych comiesięcznych rozczarowań... :)

Kiccek odezwij się :)
ooo czyli dobry?? :)
KICCEK tzn. ze mozna Ci gratulowac tak?
Tak jestem w czwartym tygodniu :)))))))))))
suuuupeeeer :))))))

gorące gratulacje i duuużo zdrówka życzę :)
serdeczne gratulacje kiccek:)))))
Dziekuje bardzo sam nie moge uwierzyc ze sie udało w środe ide do gina :)
no ot Kiccek gratulki, ale suwaczek sobie zrobilas.
oj wiem, ze na poczatku ciezko w to uwierzyc, mi nadal tez trudno w to uwierzyc, teraz dbaj o siebie i ciesz sie, choc to pewnie przyjdzie ze zdwojona sila pozniej.
ja 2 tygodnie czekalam zanim obwiescilam rodzince i tutaj na forum, a teraz juz powoli mowimy znajomym, przyjaciolom i jest taka radocha, ze hej. wiekszosc babek placze, bo tak ciesza sie z tego:-)))a faceci zycza syna...
serdeczne gratulacje kiccek!! od rana wiedzialam ze tak będzie :)

ja-dwisia, no gdyby nie mąż to bym była ze dwa razy już w jakiejś ciąży urojonej :) z drugiej strony dobrze że to nie on czeka na ten okres, bo bym chyba tego w ogóle nie zniosła :)

Michałowa, ja też myślę że w takich klinikach jak invicta facet będzie czuł się najswobodniej. Ale ja bym chyba nie poszła podtrzymywać go na duchu, bo chyba to mogłoby go skrępować.

No to kochane, która tam następna będzie w nieskończonym wątku... :)
"Życia nie oszukasz"
przepraszam za częstotliwość użycia słowa "chyba" :) to CHYBA z tego czekania
"Życia nie oszukasz"
kiccek gratulacje! jednak jak test ciążowy pokaże chociaż małą drugą kreseczkę to można cichutko się cieszyć!
Kiccek gratuluję bardzo bardzo mocno.
Michałowa poczekaj te dwa miesiące, może akurat się uda. Ja się starałam z mężem teraz o dzidzie, ale niestety bez testów. Zobaczymy jakie będą efekty. Kłucia w jajniku mam niemiłosierne. Więc owulka na pewno była.
Pozdrawiam
HA wiedziałam :-)
kiccek serdecznie gratuluję:-)))))))
Dziękuje wszystkim za ciepłe słowa chyba czas założyć watek grudniowo - styczniowych mamusiek
mamy już listopadowo-grudniowe :) Zapraszamy!!
No Kiccek, wiedziałam ;-)))))
GRATULACJE! Zdrówka tobie i fasolce życzę!

Nie, ja bym i tak z Michałem nie poszła do Invicty na badanie nasienia ;-). Musi sobie poradzić ;-).
A nie wiecie jak długo czeka się na wyniki tych badań?
wyniki badań nasienia odbierałam nastepnego dnia
Michalowa, widzę ze nie tylko urodziny mamy tego samego dnia ale jeszcze i nasi mężowie noszą to samo imię:))
Heheh, ale się zgrałyśmy ;-). I obie mamy problemy z zajściem...no ciekawe co jeszcze nas łączy ;-)))
jest chyba jeszcze coś co nas łączy, chyba kiedyś chciałaś sprzedać swoją suknię ślubną i przysłałaś mi mailem zdjęcia. Albo zbieg okoliczności nicków:)
Bardzo możliwe. Wychodziłam za mąż 13 lipca 2007, więc jeśli po tym terminie, to pewnie ja. Też zaglądałam na weselnik.
A nick to chyba tylko ja mam taki. Nie widziałam nikogo o takim nicku przez te wszystkie lata ;-).
no nie wiem, ale to chyba jednak nie Ty.Bo ja bym wcześniej szukała sukienki, bo ślub miałam we wrześniu 2007, i w lipcu już miałam zamówioną sukienkę.To chyba cos mi się pomyliło:) Sorki
Dziewczyny tak sobie w ramach przerwy w tłumaczeniu poszukałam z ciekawości w wyszukiwarce relacji Michałowej i normalnie nie mogę, muszę Ci od razu napisać - prześliczna dziewczyna z Ciebie :))) miałam nawet ochotę ją podbić, ale nie wiedziałam, cze będziesz chciała :) cudnie wyglądałaś :)

no i muszę powiedzieć, że mniej więcej tak sobie Ciebie wyobrażałam :) co się rzadko zdarza :)

tzn. rzadko się zdarza, że mi się potwierdzi to jak sobie kogoś wyobrażam, a jak on wygląda :)
Ja też wychodziłam za mąż w 2007 roku. 14 kwietnia. Czyżby 2007 rok był niesprzyjający dla maluchów? :((
Kiccek - serdeczne gratulacje. :)))
czesc dziewczyny
podczytuje wasz watek i bardzo sie ciesze z kazdej nowej ciazy. mam pytanie i pewnie jestescie najbardziej odpowiednimi osobami zeby mi troszke pomoc. jakie badania powinnam zrobic zanim zaczne starania o dzidzie. wiem ze ginekolog mi to powie ale mam malo czasu i wobalabym juz isc z wynikami do niego. dzieki za pomoc
dziewczyny z długimi cyklami - jak długo czekałybyście ze zrobieniem testu? Michałowa?:)
"Życia nie oszukasz"
http://www.we-dwoje.pl/jak;dobrze;przygotowac;sie;do;ciazy,artykul,6508.html

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/przed-ciaza/przygotuj-sie-do-ciazy_35449.html

po przeczytaniu tych dwoch artykulow bedziesz juz wiedziala wiecej o badaniach przed ciaza.
isa jakiego testu? ciążowego?
tak ciążowego. kurcze ostatnio samych skrótów myślowych używam sory :)
"Życia nie oszukasz"
Isa a kiedy najpóźniej powinna przyjść @?
najpóźniej w 31 dc, jestem w 34. tyle że czuję że to fałszywy alarm, bo testy owu nie pokazały 2 kresek w tym cyklu. nie chce sie nakrecac, ale to nie łatwe.
"Życia nie oszukasz"
no wiesz, jak dla mnie to możesz już spróbować zrobić jutro rano, zależy czego bardziej się obawiasz, czym się denerwujesz - ja bym chyba zrobiła :)

choć są dziewczyny, które wolą z tydzień poczekać, aby się nie rozczarować...

w każdym razie trzymam kciuki mocno mocno!!! :)
a testy owu to nie są testy ciążowe, więc nimi się nie kieruj :)
aaa chodzi Ci o to, że owulacji wcale nie pokazały? najpierw piszę, potem myślę ;)
to też może różnie być...
bo niestety chyba może być tak, że przez brak owulki Ci się cykl "zawirował" i @ się opóźnia...
ale mam nadzieję, że to nie to :)
no właśnie tego się obawiam, bo wtedy to następne cykle to sobie chyba w gwiazdach wyczytam bo będą nie do przewidzenia :) Dzięki ja-dwisiu, myślę że jeszcze ze 24 godziny wytrzymam i chyba sprawdzę stan rzeczy :)
"Życia nie oszukasz"
isa niby możesz już robić bo robi się w dniu spodziewanej @, ale dla większej pewności ( jesli oczywiście wytrzymasz:) to poczeka jeszcze kilka dni
Bardzo wszystkim dziękuje i będę trzymać kciuki za was
Cześć babeczki!
Przez weekend nie mogłam do Was zajrzeć. Miałam nadzieję, że jakieś dobre wieści będą, a tu nic. Ale może dzisiaj któraś dołączy do przyszłych mamuś?

Ja-dwisia, dziękuję za komplement ;-)) Normalnie aż się zarumieniłam ;-) Muszę poszperać, to może Twoją relację znajdę?

Isa czy robiłaś w końcu test ciążowy? I co? Trzymam kciuki za Ciebie!
Ja-dwisia! Widziłam Twoją relację ;-))) Zresztą ją podbiłam ;-P
Wyglądałaś ślicznie! Radosna, szczęśliwa para! Lubie takie klasyczne Panny Młode ;-), a nie w ekstrawaganckich sukniach z odkrytym ciałem ;-).
No i ja inaczej sobie Ciebie wyobrażałam ;-) B. ładna z Ciebie babeczka i taka drobniutka i delikatna! ;-) I że Ty tak po nocach siedzisz nad tłumaczeniami i że to wytrzymujesz!
Fajnie było Cię zobaczyć ;-))
Michałowa, no zrobiłam. test mowi że nic, okres że nie przyjdzie, mąż mówi że to napewno ten mój stres, a ja mówię że przynajmniej porodu w Boże Narodzenie nie będzie... :) cóż, trza na luzie to brać narazie..
"Życia nie oszukasz"
cześć dziewczyny! u mnie tydzień rozpoczął się najgorzej jak tylko mógł.... przyszła @ :( niespodziewanie bo o tydzień za wcześnie 28dc, a powinna 34. wczoraj jak się pojawiła to tak się zdołowałam że aż nie chciało mi się pisać, dziś jest już lepiej bo doszłam do wniosku że jak miał przyjść to lepiej wcześnie niż później, zaoszczędziłam stresu na oczekiwaniu że może się nie pojawi...a co u Was?
chcialam tym samym powiedziec ze ciaza niet, ale okres tez niet mimo spoznienia.
"Życia nie oszukasz"
no to ja też sobie obejrzałam wasze relacje dziewczyny, Michalowa, ja-dwisia :)) Musze przyznać że piękne z was babeczki i ładne tworzycie pary z mężami:)
Trochę nam się tu weselnikowo zrobiło, hihi
Aha, Michalowa to jednak nie Twoją suknie chciałam kupić , chociaż ten model najbardziej mi sie podobał w salonie jak mierzyłam, ale w końcu się na nią nie zdecydowałam.
dzięki wielkie Dziewczyny :) bardzo mi miło to czytać :)

Michałowa bardzo dziękuję za komentarz w relacji :) taki miałam zamysł, by być "nieprzesadzoną" Panną Młodą, zresztą chyba to pasowało i do mojego charakteru i typu urody ;) fajnie, że się udało.
(a to że jestem malutka w niczym nie przeszkadza w siedzeniu po nocach hihihi :))

Isa, bardzo mi przykro z powodu wyniku testu, liczyłam na pomyślne wieści od Ciebie. no ale mimo wszystko, póki nie ma @, jest nadzieja... :) a zresztą, jak nie teraz, to w kolejnym cyklu, w końcu w naszym wątku wciąż się kręci :)

ja mam pracy strasznie dużo w tym tygodniu, więc będę tu na pewno zaglądać, ale niewiele pisać. no ale w środa/czwartek czekam na nieproszonego gościa ;) więc na pewno dam znać, czy przyszedł ;)
ja-dwisia a ja czwartek-piątek czekam na "proszonego" gościa i mam nadzieję że przyjdzie (owulka):)))
no ja poniekąd od czasu braku owu stracilam mysl o tym cyklu. tylko ile przyjdzie mi czekac na nastepny. Może tymczasem zadbam o diete (powinnam przyyć), witaminy, spokojnosc. Jeszcze jeden sylwester tylko we dwoje dobrze nam zrobi :)
"Życia nie oszukasz"
no to oby były kulturalne i ten proszony przyszedł w porę a ten nieproszony się nie wpraszał na siłę ;)))
Trzymam za Was kciuki!!! ;-)
Każdy czeka na coś innego. Ja o ironio losu czekam na @. Już 27 dni po zabiegu a tu nadal nic. Miałam krótkie cykle 28 dni i zawsze wiedziałam kiedy mam owu (bardzo mocne bóle jajnika) i kiedy będzie @. A na razie żadnych bóli nie było tylko temperatura podskoczyła. Mam nadzieję, że ten skok tempki jest oznaką, że jednak owu była.
ja już nie wiem na co czekam :) powiększa nam się grono rozregulowanych.. mam jednak nadzieję że u Ciebie będzie już dobrze asiu80!
"Życia nie oszukasz"
dziewczyny nie wiem czy któraś z Was czytała jak pisałam że dostałam @ w 28dc o tydzień za wcześniej, teraz jest 3 dzień i to jest chyba jakieś plamienie. nie wiecie może co to może znaczyć? bo ja już sama nie wiem
wiesz takie plamienie może być na początku ciąży, więc może akurat?? :)
ja dołączam do rozregulowanych cykli;-)
mam w tym m-cu robić testy owu jest dzisiaj mój 12 dzień cyklu a zazwyczaj mam je 34-38 dniowe-nie wiem kiedy mam zacząć, chyba za 2 dni się odważę,czy te testy muszę robić codziennie o tej samej godzinie?
piszą żeby robić jakos między 10 - 18, a jak są klopoty to rano i wieczorem. Ja robilam po powrocie z pracy zazwyczaj, mieściłam się w widełkach, ale to nie zawsze była ta sama godzina.
"Życia nie oszukasz"
ja-dwisia też to wyczytałam, ale nie chce się znowu nakręć muszę poczekać jak nie pojawi się normalna @ w ciągu tygodnia to zrobię test.
pszczoła ja mam cykle ok 34d raz owulacje miałam w 18 dc a za miesiąc w 15 dc możesz zacząć za dwa dni ale rób codziennie o tej samej. powodzenia
Zuzia, może to rzeczywiście TO! Poczekaj jeszcze troszku i zrób test jeśli @ nie przyjdzie w dniu spodziewanej, normalnej miesiączki! ;-))
Trzymam kciuki!!!!
Zuzia też dzisiaj o Tobie myślałam, trzymam kciuki, może jednak! :)
cześć kobitki. zuzka co u Ciebie? Marudziłaś że zostaniesz tu sama, a okazuje sie że ostatnia walczysz w "tym cyklu" :) ja rozpoczynam na nowo odliczanie.. 1dc.. 2dc.. :)
"Życia nie oszukasz"
To co nowy wątek? IX !!!
kto w nim dołączy do świeżych przyszłych mamusiek?
jsst nowy wątek Testy Owulacyjne IX ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry