Widok

Testy Owulacyjne VIII

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/TEST-OWULACYJNY-t68130,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/TESTY-OWULACYJNE-II-t70334,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-owulacyjne-III-t70812,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-owulacyjne-IV-t71717,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-owulacyjne-V-t72639,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-owulacyjne-VI-D-t93897,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-Owulacyjne-cz-VII-t97575,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to czekamy na wiesci :-)
I ja trzymam kciuki!!!
Okazuje się, że jestem mistrzynią we wkręcaniu sobie fimów ;-(. Miałam usg - nie ma i nie było ciąży.
Mam brać teraz duphaston na wywołanie.
Mąż ma zrobić badanie nasienia i jeśli wyniki będą dobre to zaczynamy konkretną stymulację - słowa lekarza.
I ja nie wiem co robić. Czy od razu do Invicty, czy dać mojemu lekarzowi jeszcze 2 cykle na działanie ze stymulacją. Nie ma się co oszukiwać - chodzi tu o kasę. Do mojeg chodzę na NFZ i w Gdyni. Invicta daleko i droga...echhhhh Chciałabym już być w ciąży i mieć to wszytsko z głowy ;-).
Kiccek i ja trzymam kciuki - ale jestem pewna, że już nie trzeba ;-))) i będzie piękny winik bety!
za bete też 3mam kciuki!
Michałowa, nie tylko ty skutecznie sobie wkrecasz. Mnie dzisiaj mąż sprowadził na ziemie kublem zimnej wody. Cytuje - przecież czesto ci się spóźnia. Trudno się nie zgodzić..
"Życia nie oszukasz"
oj przykro mi Michalowa, a myslalam , ze tobie tez udalo sie...
ja jednak poczekalabym wtedy te 2 miesiace i jak bez efektow, to wtedy do Invicty.ale z drugiej strony ja do niecierpliwych naleze i od razu chcialabym efekt.
moj lekarz tez powiedzial, ze jak nic nie bedzie do lipca, to zaczniemy leczenie, tez stymulacje owulacji.ale zalecil schudniecie. w przyszlym tygodniu ide do niego, zobaczymy jaka bedzie jego reakcja, bo schudnac to nic a nic nie schudlam, a ciaza jest najprawdopodobniej.
witajcie,
kicek -ja mialam dokladnie tak samo jak ty druga blada kreska a na drugi dzien beta 249,40 :-) wiec mysle ze juz mozna pogratulowac
dziewczyny a wiecie jak wygląda badanie nasienia,gdzie go można zrobić , w jaki sposób partnet/mąż ma się do niego przygotować i ile kosztuje to badanie-pytam z ciekawości!
Mi lekarz powiedział, że ma zrobić w Inviccie bo tam najlepiej. Koszt to chyba 60-80 zł. Nie jest refundowany.
Minimum 3-4 dni "postu" przed ;-)

A jak wygląda somo badanie to nie wiem ;-). Czy mają tam jakieś filmy czy gazetki? Mój mąż się boi, że za duża presja będzie i ludzie chodzący pod drzwiami i sobie nie poradzi hehhe.
Bardzo mi przykro Michałowa :( a tak miałam nadzieje ze bedzie nas wiecej tym razem. Jjeszcze 4 godz niepewnosci :)
Meżowi zawsze można pomóc. To na pewno stres dla niego. Ja bym pomogła...
Dziewczyny śledzę czasami wątek i nie ukrywam że kibicuję Michałowej....
Dziś także zajrzałam bo miałam nadzieję że jednak test wyjdzie ok. A tak z innej beczki mój brat robił jakieś 2 tyg temu badanie nasienia w Invikcie. Miała swój pojemnik "na mocz" zakupiony w aptece, poszedł do łazienki i......po wszystkim oddał pojemniczek zapłacił i tyle....Więc nie było żadnych gazet i ochów i achów....;P. A tak na pocieszenie to my z mężem staraliśmy się albo inaczej nie zabezpieczaliśmy się od stycznia a w ciążę zaszłam w listopadzie....(jestem po 4 poronieniach z pierwszym mężem) Teraz po tak długim czasie "prób" z obecnym mężem jest ok odpukać.....To "nasza" pierwsza ciąża. Pozdrawiam i życzę wytrwałości...
Dzięki Tarotka ;-))
Hmmm a ja myslałam, że jak na filmach amerykańskich jest pokoik z filmami itp. ;-)) No nie bedzie mąż zadowolony hehehe. A pomóc to chyba nie można? Nie wiem...hihihihi jakoś głupio by mi było ;-).

Tarotka, ty się biedna nacierpiałas i naczekałaś na maleństwo. Ale już coraz bliżej końca i niedługo będziej je tuliła w ramionach. Życzę Ci dużo szczęścia i łatwego porodu ;-).
Nie wiem co mi z tą Tarotką ;-)
Oczywiście Trotka!
Michałowa nie tylko ty porównałaś te badanie do tego z "Amerykańskich filmów" dlatego to moje pytanie faktycznie bardzo dziwna była by sytuacja też bym z tym czuła się dziwnie;-)
a mój mąż też robił badanie nasienia w Invikcie i pani zaprowadziła go do specjalnego pokoju, gdzie był przygotowany pojemniczek i różne "wspomagacze" też były(film, gazetki).
Michalowa, strasznie mi przykro że to jednak nie ciąża, a byłam pewna że jednak Ci się uda! Ale pewnie ze stymulacją owulacji będzie lepiej:) Trzymam kciuki.
Kiccek, a Ty masz już wynik bety?
Michalowa: Na badanie nasienia w Invicie trzeba się zgłosić przed 16-tą. Tam przez cały dzień faceci oddają nasienie na badania, do inseminacji i do in vitro. Uspokój męża, że tam na nikim to nie robi wrażenia. Jest osobny pokój zamykany od wewnątrz. Zazwyczaj panowie wchodzą sami, raz tylko widziałam, że para wchodziła razem.
przepraszam ze tak dlugo was trzymałam w niepewnosci wynik bety 48,6
Michałowa no strasznie mi przykro :(((( naprawdę bardzo wierzyłam, że jednak się udało... :((

myślę, żebyś poczekała jeszcze z Invictą, zwłaszcza, jeśli Twój Mąż ma zrobić badania - w Invikcie najpierw zrobią Tobie te badania, o których pisały Dziewczyny, a one są bardzo drogie. ja jednak skłaniam się ku temu, co mówiła moja ginka i co potwierdziła ostatnio osoba starająca się już długo o ciążę - najpierw warto przebadać partnera. myślę, że spróbuj jeszcze te dwa miesiące, zwłaszcza, że w porównaniu z co niektórymi tutaj jeszcze młodziutka jesteś ;)))

powodzenia i mocno trzymam kciuki nadal :)

za Was/nas wszystkie zresztą...

Isa mnie mój Mąż też tak zawsze na ziemię sprowadza i to chyba dobrze, jakby on się też tak nakręcał jak ja, to chyba w ogóle bym nie przeżyła tych comiesięcznych rozczarowań... :)

Kiccek odezwij się :)
ooo czyli dobry?? :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry