Widok

Testy owulacyjne III :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/TEST-OWULACYJNY-t68130,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/TESTY-OWULACYJNE-II-t70334,1,16.html

Kolejna odsłona wątku :)

I odpowiem od razu na pytanie:
U mnie na razie bez zmian. Ani @, ani pozytywnego testu nie ma...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trzymam kciuka, aby się udało.
ale szybko działasz :) 3mam kciuki za was:)
oczywiście ja również trzymam kciuki :D

oby @ nie przyszła ;)
Ewwa ja też :)

i melduję się w nowym wątku ;)

Dorcis, ja raz mam pozytywne nastawienie, raz nie, takie huśtawki nastrojów... chyba nie da się tego uniknąć...
ewwa a kiedy @ powinna byc?
Ciężko stwierdzić kiedy ta małpa powinna się pojawić, bo to mój drugi cykl po odstawieniu plastrów anty. Poprzedni cykl bez plastrów trwał 29 dni. Dziś mam 31 dc - czuję się paskudnie, niedobrze mi odkąd wypiłam kawę z mlekiem i do tego mam uczucie jakby @ miała lada moment przybyć.
Straciłam już nadzieję na to, że ten cykl będzie udany :(((
Zapomniałam dodać, że sikam jak najęta od 3 dni... Ale te wszystkie oznaki i objawy nie są wiarygodne :(
Dziewczyny, a jak długo się już staracie o maleństwo?
Nam, przy pierwszym dziecku udało się za pierwszym razem. Myslałam, że przy drugim będzie podobnie. Niestety minęło już pół roku i nic.
Ja zaczynam dopiero :) To mój pierwszy cykl... Może dlatego jestem taka niecierpliwa...

Ale znalazłam w necie coś, co dało mi nadzieję :) Normy HCG dla dni po owulacji :)

NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO ---- 5 - 50
12 DPO ---- 10 - 100
14 DPO ---- 20 - 200
16 DPO ---- 40 - 400
18 DPO ---- 70 - 800
20 DPO ---- 140 - 1600
22 DPO ---- 180 - 3200
my od września...
ja tabsy odstawiłam gdzieś tak w kwietniu-maju :)
ja już 8 m-cy...
Ewwa nie nakręcaj sie za bardzo...ja juz to przechodziłam i wyszukiwałam sobie objawów ciązy...a potem wielkie rozczarowanie i row mariacki! Oczywiscie zycze ci zeby u ciebie bylo inaczej i rzeczywiscie zeby byla to ciaza...ale nie wyszukuj objawów typu mdlosci, czy czeste siusianie...jak spozniala mi sie @ to tez to wszstko czułam...psychika kobiety plata figle kiety tak bardzo sie chce byc w ciazy.
wiem wiem... cały czas to sobie mówię :)))
I czuję, że @ nadchodzi już od tygodnia, więc spoko. Nie ufam moim "objawom", bo wiem, że nic nie znaczą :) A rozczarowania nie będzie, bo jestem pewna, że @ się przyczłapie w środę

A te normy, które znalazłam... dają mi raczej obraz na to, kiedy najwcześniej powinnam zrobić test siusiany. Robiłam w 11 dniu po domniemanej owulce i dlatego napisałam, że daje mi to nadzieję. Bo zanim to znalazłam, to nawet nie chciałam testu powtarzać tylko czekać na @.
Zgadzam się z Tobą. Łatwo można sobie wmówić różne objawy - ja tak miałam. Przez te moje urojenia często robiłam testy. A po tem wielkie rozczarowanie i ogromny dół... Powoli mi przechodzi, nadzieja była ogromna do końca ale w styczniu testu nie kupiłam.
Straszne to czekanie, co? Ile kobieta musi sie nameczyc zeby miec to upragnione dzieciatko...tzn. nie kazda kobieta ;-) niektore kichna i są w cizey szczesciary heheehe!
To niesprawiedliwe kiedy mają dzieci te, które ich nie chcą mieć lub nie doceniają ich posiadania. A te, które chcą czekają miesiącami, a czasem i latami...
To prawda...

Ale mój mąż obiecał mi, że w tym roku będę w ciazy, to mu wierze heheh! Mój mąż zawsze dotrzymuje słowa! ;-))))))))
A i jeszcze kiedys wrozka powiedziala mi ze bede miala dziecko jak bede miala 28 lat...no to zostało mi jeszcze 11 m-cy ;-)
Ewwa trzymam mocno kciuki.

a ja martwię się ze znowu strace swoją kruszynkę...
Myślę pozytywnie a za chwilę bach! i odwrotne myśli.
Wiem, ze co ma byc to będzie, ale...
Chciałabym usłyszeć już serduszko. W którym tyg. jest juz słychać?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry