Widok

Testy owulacyjne IV :))))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/TEST-OWULACYJNY-t68130,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/TESTY-OWULACYJNE-II-t70334,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-owulacyjne-III-t70812,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie w poprzednim cyklu blada 2 kreska na teście była od 13 do 15 dnia cyklu, później w 16 i 17 dniu była wyraźna, 18 dnia znów blada. A temperaturka skoczyła dopiero w 20 dniu cyklu.
:) :) :)
witam się w nowym wątku :)
ja temp nigdy nie mierzyłam,,, 2 cykle jak robiła, testy to max 3 dni były dwie kreski a w ostatnim było to wiele dluzej :) i byam pewna ze nic z tego po becie w 21dc jakos ,,,,i sie zdziwilam po tygodniu jak juz 4 tc pokazała :)
ja- dwisia dziekuje za pomoc i witam dziewczyny na nowym watku:):) zrobie jeszcze dzis tem test zobacze co mi pokaze
a co tu tak cichutko:):)robilam test owu znow ta jasna kreska jest ie wiem co to znaczy w 21 dc
Madziuk, a kiedy miałaś skok temperatury? U mnie np skok nie do końca był zgodny z testami. Z kolei na znajomą podziałało - test owu i skok zgodnie pokazywały i zaszła w ciażę. Tu masz jej wykres na 28dni.pl:

http://28dni.pl/magdus81/charts/2009-01-10

Ja podchodzę do tego tak, że testy tylko podpowiadają (tak samo jak mierzenie tempki z resztą)...
ja ewcia mialam skok gdzies ok 16 dc
no więc tego się trzymaj. tempka jest bardziej wiarygodna od testów wg mnie.
oki ewcia dzieki:):):)ale nadal mnie martwia ta jasna kreska na tescie owu dzis juz dawno powinno jej nie byc moze te testy sa do dupy nic nie warte

dziewczyny ale jak to jest jezeli temp nie wzrosnie to owulacji nie bylo?bo ja mam tak ze zawsze mi sie temp podwyzsza czyli owulka jest?
To jest tak, że w niewielu przypadkach - bardzo rzadko kiedy pęcherzyk może urosnąć i być gotowym do pęknięcia, jednak ostatecznie nie pęknąć. Wtedy tempka też wzrośnie i wszystko będzie wyglądało jak przy owulacji. Ale tak jak mówię, zdarza się to niezwykle rzadko. Jak tempka wzrosła, to znaczy że jest po owulce. Po to nam testy, żeby przed powiedziały (żeby było więcej czasu na staranka), bo tempka mówi o tym, że już owulka była - dzień przed skokiem.
A jak u Ciebie ze śluzem? Ja prawie w ogóle go nie mam :( i od tego cyklu biorę wiesiołek. Wiadomo... jeśli śluzu nie ma, to choćby przytulanko było nawet w owulkę, to może się nie udać...
a ten wiesiołek pomaga?
I mam baaardzo głupie pytanie: jak mierzycie temp.? Pod pachą, pod językiem?
przyłączam się do pytania... jeśli się nie uda teraz, od następnego cyklu wchodzę w mierzenie temperatury, ale najpierw się muszę poduczyć :)
Temperaturę mierzy się w pochwie, odbycie lub pod językiem. Nigdy pod pachą. Trzeba to robić zawsze rano o tej samej godzinie zaraz po obudzeniu przed wstaniem z łóżka. Nie wiem czy znacie ogólne zasady NPR? Ja co prawda się też uczę dopiero, ale co nie co już wiem i mogę pomóc. No i oczywiście polecam www.28dni.pl
dzięki:) ja już mam konto na 28 dni, świetna sprawa, teraz tylko potrzebuję samodyscypliny ;)
acha, a termometr elektroniczny, czy z rtęcia? czy nie ma to znaczenia?
termometr rtęciowy lub elektroniczny. Jeśli wybierzesz elektroniczny, to koniecznie musi mieć 2 miejsca po przecinku.
A co do wiesiołka, to na razie ni widzę po nim specjalnych zmian w ilości. Może od następnego cyklu się poprawi...
dziewczyny , mam pytanie do testów. Czy jak tylko jeden dzień wskazują 2 krechy a potem już tylko jedną to to znaczy,że jakiś felerny cykl bez faktycznej owulacji czy co? Bo to chyba krótko jakoś

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry