Widok
trzymaj sie i nie trac nadzieji. ja tez czekam i wiem ze to zabija. moze zasiegnij opinii jeszcze jednego lekarza, u mnie to pomoglo, posprawdzaj daty bo ja np myslalm ze jestem w 8 a jestem w 6 tym i ginekolog twierdzi to jest mozliwe. moze jestes wczesniej niz myslisz, testy sa teraz bardzo czule i wykrywaja ciaze wczesnie. no i moze zrob bete i zobacz jak rosnie. acha zarodek widac od beta 1000. 2 dni robi roznice, zrob usg jeszcze raz. bo nie iwem czy dasz rade czekac do srody a beta podwaja sie co 48h wiec jutro powinno byc cos widac
byłam wczoraj u dwoch lekarzy na dwoch usg jeden kazal mi poczekac do srody bo moze to wczesniejsza ciaza a na jajniku jest torbiel, drugi lekarz z klinicznej dal mi skierowanie do szpitala pojechalam dzis rano to mnie odeslali do domu bo nie mam rzadnych objawow (boli brzucha itp) i po co mam lezec przez weekend.Dziewczyny juz sama nie wiem co robic maz wariuje i jezdzi po szpitalach z wynikami a leze w domu i czekam samam nie wiem co myslec ludze sie ze to torbiel a ciaze zobacze pozniej ale beta ponad 700 to ok 5-6tydz i raczej powinna byc widoczna.zaraz zwariuje
julia jezeli jest to pozamaciczna to co ty robisz tu a nie w szpitalu, przeciez to grozi rozeraniem jajowodu, kwrawieniem wewnetrznym i nawet smiercia plus utrata tego jajowodu. bardzo mi przykro. im szybciej bedziesz miec operecje tym mniejsza szansa na powyzsze.
co do aborcji w uk - dozwolona do 24 tygodnia.
co do aborcji w uk - dozwolona do 24 tygodnia.
Tak was podczytuje i co nieco wiem jak to jest w uk z lekarzami i ciążą.
Oni mają bardzo duzy odsetek dzieci bardzo chorych i uwazaja że jeżeli samoistnie poronisz do 12 tyg to znaczy tylko tyle że płód był z jakąś wada. A z innej beczki to w uk chyba do 15 tyg dozwolona jest aborcja wiec to chyba tez dla tego. Poza tym angielki maja inne podejsie do macierzynstwa i spraw ciazy. Bardzo czestym widokiem bylo widywanie na każdej przerwie w pracy babki w zaawansowanej ciązy a po pracy w pubie na piwie :|
Oni mają bardzo duzy odsetek dzieci bardzo chorych i uwazaja że jeżeli samoistnie poronisz do 12 tyg to znaczy tylko tyle że płód był z jakąś wada. A z innej beczki to w uk chyba do 15 tyg dozwolona jest aborcja wiec to chyba tez dla tego. Poza tym angielki maja inne podejsie do macierzynstwa i spraw ciazy. Bardzo czestym widokiem bylo widywanie na każdej przerwie w pracy babki w zaawansowanej ciązy a po pracy w pubie na piwie :|
A wczoraj zadziwił mnie mój mąż. On jest pewien, że w tym roku nam się uda zajść - ja też ;-)). Pozytywne myślenie i takie tam ;-)))
No i wczoraj do mnie mówi, że on tak sobie myślał, że ok rok po urodzeniu dziecka, będziemy się starać o drugie, bo to nigdy nie wiadomo jak długo to potrwa i nie ma co odkładać itd. No i w szoku byłam, bo póki co mówił, że jedno wystarczy ;-)).
Biedaczek tak chce tego dziecka, że już nawet o drugim mysli ;-).
A tak naprawdę okaże się co i jak, jak chociaż jedno będzie (może da nam popalić tak, że już nam się odechce drugiego, albo będą trojaczki heheh).
No i wczoraj do mnie mówi, że on tak sobie myślał, że ok rok po urodzeniu dziecka, będziemy się starać o drugie, bo to nigdy nie wiadomo jak długo to potrwa i nie ma co odkładać itd. No i w szoku byłam, bo póki co mówił, że jedno wystarczy ;-)).
Biedaczek tak chce tego dziecka, że już nawet o drugim mysli ;-).
A tak naprawdę okaże się co i jak, jak chociaż jedno będzie (może da nam popalić tak, że już nam się odechce drugiego, albo będą trojaczki heheh).