Widok

Thermomix - warto?

Czy ktos moze mi cos powiedziec o tym urzadzeniu?
Naczytalam sie w necie bardzo duzo dobrych rzeczy, ale to raczej sa reklamy, wiec chcialabym poznac opinie prawdziwych uzytkowniczek.
Czy warto zainwestowac tak duza kase?
Jesli kupilyscie gdzies taniej - napiszcie gdzie, na allegro najnizsza cena za nowy to 3.500 zl, troche to duzo jak na robota kuchennego ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odnawiam wątek!!!
Thermomix- warto?
No właśnie jak to jest? Warto go kupić czy też nie ? Przyznacie że kwota za niego jest spora prawie 4 tys. zł .
Dlatego warto poznac opinię osób posiadających to urządzenie.
Noszę się z zamiarem kupna TM 31 - nowego.
Proszę o opinie posiadających TM ,bardzo mi na tych opiniach zalezy.
Pomoga mi podjąć słuszną decyzję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to moze zalozmy sobie osobny watek o przepisach do Thermomixa ?? a ten watek zostawimy. Moje dziecko uwielbia krem z zielonego ogorka z grzankami :)
moja mama dzisiaj zrobiła przepyszny krem z papryki, nie ma go w książkach TM więc podaję: robi się go prawie tak samo jak krem z zielonego ogórka tylko zamiast ogórka daję 3 czerwone papryki, jeśli ktoś woli można inny kolor :-) no i ja nie robię na kostkach bo te zupki je moja córcia więc mam osobny wywar z rosołu. Na koniec jak zupka już się zrobi to dożucam starkowany żółty ser, można podać z grzankami lub ptysiami, a jeśli ktoś woli można dodać makaronu.

Pozdrawiam użytkowniczki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez od ponad pół roku piekę sama chleb i ze sklepu juz nie kupię, ale TM jeszcz nie mam :( Naprawdę bardzo dużą ochote mam na kupno ale czegoś się bardzo boję . Pewnie boję się ze się zawiodę ,że może to urządzenie sie nie sprawdzi a wtedy moja rodzina będzie miała do mnie pretensje że straciłam nie mało rodzinnych pieniążkow.
Dlatego moja dyskusja i pytania kierowane do Was o radę .
Bez urazy :)
Ja bym byla bardzo chetna na jakies przepisy. Urzadzenie mam dopiero od miesiaca, ale juz jestem z niego zadowolona. Chleba juz nie kupuje, maslo tez sama robie, pizza jest rewelacyjna. Niewiele przez ten czas zdazylam wyprobowac,ale to co robilam wychodzilo super i zajmowalo malo czasu. Z czysym sumieniem polecam.
Rina dochodzi do tego tez gotowanie obiadkow na parze ja to juz nawet jajka na parze zaczelam robic pod kazda postacia :) Moze i dania ktore przygotowuje prezenterka na pokazie sa proste ale same zastanowcie sie ile takie proste dania zajma wam pracy bez tego thermomixa :) Nikt nikogo nie zmusza nie chcesz kupowac nie kupuj ale nie zaczynaj wytykac komus ze jak zachwala to pewnie jest z rodziny prezentera (heheh kupa smiechu ) To jak co niektore laski zachwalaja swoje wozki za kilka tys to pewnie tez maja jakies od tego prowizjie :) pozdrawiam uzytkowiniczki chetnie podziele sie jakimis przepisami jesli ktoras byla by chetna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proponuję zastanowić się ile razy będzie miało się ochotę zrobic lody, pieczywo też b. dobre jest z piekarni - czy trzeba piec samemu???
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Czytam Wasze wypowiedzi i zaczynam miec wątpliwości jaka jest prawda co do tego urządzenia. Wcześniej przez znajomych nabrałam ochoty aby kupic TM31. Już pewnie bym kupiła ale...Cena mnie stopuje...prawie 4 tys wydać to naprawdę należy się dobrze zastanowić! W sobote miałam prezentację...bardzo mnie sie podobała...ale były pokazane bardzo proste rzeczy, lody,surówka ,zupa kremowa i bułeczki (które niezbyt mi smakowały- ale to kwestia użycia produktów). Szkoda że na pokazach nie ma pracy z mięsem, rybą ...czegoś bardziej "ciężkiego" ;( Ja dużo rzeczy chciałabym przyrządzać na parze,dania lekkie i zdrowsze...a na pokazie też tego nie pokazują - szkoda:(
Czytając wypowiedzi na forach też czasami mam wrażenie że niektóre osoby zachwalające produkt to przedstawiciele bądź członkowie rodziny przedstawiciela...oczywiście nie wszyscy. Mam jednak nadzieję że są też wypowiedzi 100% szczere!
Powiedziałam sobie że w ciągu m-ca dokonam zakupu jeśli nabiore przekonania że WARTO! No i może poszukam propozycji za mniejszą cenę ( oczywiście za nowe).
To jak to jest warto kupić czy nie?
Ja również polecam. Praktycznie codziennie coś w nim robię.
Najczęściej soki i chleb.

Ktoś tam pisał coś o tym, że nie można surowego mięsa zmielić. Owszem, raz próbowałam zmielić cięlęcinę - masakra.
Ale wiem jak rozwiązać ten problem - wystarczy mielić lekko zmrożone mięso.
Jeśli chcesz namiary na Pana od prezentacji napisz do mnie na gg na 7412086. U niego też można kupić na raty ;-)
prosze o namiar na tego pana od thermomixy bo chcialbym kupic to urzadzenie,dzieki
jezeli mozna spytac gdzie mozna kupic termomix na raty
prosze o ten namiar na prezentacje
moim zdaniem się opąca ma go moja przyszła teściowa, można zaoszczędzić sporo czasu... powątpiewałąm dopóki nie ubiłam ajerkoniaku w nim a właściwie dopóki nie zrobił się sam :), a noże ostrzy się krusząc lód!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja się bardzo napaliłam na termomixa, ale całe szczęście otrzeźwiałam, za tę cenę naprawdę się nieopłaca, chyba że ktoś śpi na pieniądzach.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
My również polecamy, ma go cała nasza rodzina od wielu wielu lat i to jeszcze te stare typy. My mamy nowy od 1,5 roku i nie wyobrażam sobie kuchni bez niego. Jest naprawdę przydatny, po prostu trzeba się przyzwyczaić do robienia w nim.
Gdybym miała kupić, to mocno bym się zastanowiła, bo cena dość zaporowa. Ja miałam to szczęście, że dostałam w prezencie od teściowej. Nie wyobrażam sobie przygotowania Świąt bez Thermomixu. Barszcz (wrzucam wszystko, 45 min i gotowe), rosół (1 godz. bez pilnowania czy się zagotuje itd.), sałatka jarzynowa (5 min.), ciasto na pierogi i farsz (5-6 min.), sernik (10 min.). Często gotuję na parze i nie muszę wtedy przygotowywać oddzielnych obiadków dla synka. Nie wspomnę o soczkach i musach owocowych. Wyrabiam też ciasto na chleb pyszny, długo świeży bez konserwantów. Surówka do obiadu jest zawsze bo zajmuje to dosłownie 3 min. Tak więc jak kogoś stać, to chyba warto. Zygmunt owszem jest pełno sprzętów, które zastępują Thermomix, ale nie ma takiego, który tyle funkcji miałby w jednym naczyniu z nożami plus motylek. A żonie to by się porządna lekcja oszczędności przydała, skoro wydała tyle kasy i nie używa!
a ja bym np nie kupila wozka za 2-czy 4 tys Kazdy kupuje to co uwaza ze mu sie w zyciu przyda i czy bedzie to uzywal czy raczej kupuje to na pokaz :)
ja tam bym nie inwestowała 4.000 w taki termomix wg mnie to zdecydowanie za drogo i bardzo sceptycznie podchodzę do takich sprzetow których nie można kupić w normalnych sklepach tylko na prezentacjach
Zyngnum moim zdaniem to chyba chciales sie wyzyc bo kupiles zonce prezent a ona nie potrafi z niego kozystac i stoi sobie i sie kurzy. Smieszny jestes jesli uwazasz osoby zachwalajace ten sprzet za przedstawicieli handlowych, jak sie ktos zapytal to poprostu zachwalamy to co mamy i wymieniamy sie uwagami na temat sprzetu. Co do bledu ktory wyskakiwal na wyswietlaczu to zapewne malzonka zalala podstawke thermomixa przy myciu i zapomniala ja wytrzec na sucho :)

Co do napoju cytrynowego to robisz go tak samo jak z pietruszki czyli z 5 lyzek cukru, 7 kostek lodu, 1-2 cytyny 5 galazek kopru i z pol litra wody. Koper mozna zastapic miętą, melisa czy tak jak wczesniej pisalam pietruszka :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry