Widok

Tort na 1 urodziny dziecka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam.
Znalazłem kilka ofert na wykonanie pięknych tortów na pierwsze urodzinki mojej córeczki. Wysłałem kilka zapytań i orzymałem zdjęcia oraz ceny jednak nie otrzymałem odpowidzi na pytanie czy otrzymam paragon oraz czy w razie zatrucia ktokolwiek odpowiada za te wyroby ?
Czy ktoś miał doświadczenia z forumowymi oferentkami i otrzymał paragon ?

pozdrawiam serdecznie
Tomek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wie Pan co, ja proponuję iść do np. Sowy i z pewnością otrzyma Pan paragon.
Większość dziewczyn tu dorabia sobie w ten sposób, ich wyroby są tańsze niż w cukierniach i pewnie często lepsze.
Jest ryzyko zatrucia, jak wszędzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Myślę, że osoby, które się tym zajmują są odpowiedzialne, bo przecież jedzie pan do nich do domu po ciasto więc są namierzalne. Zamiast paragonu myślę, że wystarczyłaby (w razie czego) korespondencja mailowa i link do tego forum :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszyscy dbamy o swoje maluszki i wiem z doświadczenia zawodowego, że zatrucia ciastami robionymi w domu są bardzo częste. Cukiernie muszą spełnić określone warunki sanitarne i są często kontrolowane.
Jeśli nie dostanę rachunku/paragonu czyli DOWODU ZAKUPU to nie widzę szans na jakiekolwiek odszkodowanie czy rekompensatę.

Co do cen również nie mogę się zgodzić - właśnie odwiedziłem jedną z osiedlowych cukierni i cena to 40 zł/kg z VAT i paragonem. Torty na zdjęciach i ich stronie naprawdę piękne więc zamówiłem 3 kilogramowy torcik.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
gorzej jak ten paragonik pan zgubi i się zatrujecie bo bedą wtedy nici z odszkodowania:))))nie mozna byc tak sceptycznym a i uważa Pan żeby zona sterylnie robiła ciasta bo a nóż czegos nie dopilnuje i się Pan zatruje he no troche sobie pozartowałam ale jak ktos nie chce to nie musi zamawiać u innych ja tam wole sama upiec:))
Panie Tomaszu, tak to jest z wami ojcami, cieszą się jak kupią taniej tort, ale na cenę kolejki to nie zważają :)
Z tymi cenami to bym sie nie zgodzila ze tak taniej. Sama niedawno zamawialam tort wlasnie na 1 urodziny i wkoncu zamowilam u Sowy, bialam juz sprawdzony (wczesniej korzystalam na Chrzcinny) a roznica w cenie bylo ok 10 -20 zl
Co Pani rozumie poprzez "cenę kolejki" ?
To był przykład, tatusiowie najczęściej kupują kolejkę lub inne fajne zabawki, którymi potem mogą sami się pobawić i tu cena nie gra roli :).
ja to bym się bardziej bała tortów z cukierni niż robionych w domu ...
oj dziewczyny, dalyscie sie sprowokowac... nie widzicie, ze ten facet was prowokuje? kto dodaje sobie avatara ze zdjeciem lekarza??? pewnie pan z sanepidu albo cos w tym stylu. pewnie, teoretycznie kazdy moze miec dziecko i zamawiac tort na 1 urodziny, ale moim zdaniem to czysta prowokacja.
jasne ze prowokacja
a popisać sobie mozna nie:)))
Może warto się nad tym zastanowić i zaprosić Sanepid oraz Urząd Skarbowy do "dziewczyn" dorabiających sobie robieniem wyrobów, które mają spożywać ludzie. Te Panie nie biorą na siebie żadnej odpowiedzialności, urywają kontakt po pytaniu o higienę i paragon - to mnie najbardziej zbulwersowało !
Czy dla paru zł warto narażać zdrowie własnego dziecka ?

Kontrola zmusi takie Panie do legalizacji swojego przedsięwzięcia co dla nas wszystkich napewno wyjdzie na zdrowie a w długim okresie także dla nich.
ja bym córeczce na pierwsze urodziny tortu nie dawała nawet od Blikle ...
dokladnie, nie ma zadnej gwarancji, ze torty, ciastka czy inne desery z cukierni nie beda mialy salmonelli... dziewczynom z forum czy innym sasiadkom piekacym ciasta zalezy przede wszystkim na klientach, dlatego pewnie nawet bardziej dbaja o higiene podczas pracy niz cukiernicy w zakladzie pracy.

panie "doktorze" moze zajalby sie pan swoimi pacjentami albo poszerzaniem swojej wiedzy, a nie przesiadywaniem na forum i znajdowaniem tematow zastepczych...
jestem tylko ciekawa, czy zdazyl pan juz zawiadomic sanepid o dziewczynach z forum piekacych ciasta. bo chyba tylko w celu uzyskania ich danych pisal pan do nich maile.
Zdziwił byś się Panie Tomaszu z czego oni te torciki w cukierni robią i w jaki sposób!!! I nie przypominam sobie, żeby sanepid odwiedzał cukiernie tak często jak to Pan tu opisuje. Więc nie strasz tu Pan dziewczyn, które robią pyszne i zdrowe torty bez żadnych polepszaczy itp.
Mamo filipa o tym samym pomyslalam ze to jakis koles z sanepidu heheh skoro o takie pierdoly sie czepia

ludzie to maja problemy ;/
czy dostane paragon,,,, heh
aha, i jeszcze jedno - to od mojego meza prawnika - jesli tak pan naciska na paragony od dziewczyn to mam pytanie - czy ma pan kase fiskalna w swoim gabinecie??? bo ja jakos u prywaciarza NIGDY paragonu nie dostalam. no chyba, ze wasze lobby znowu cos sobie w sejmie zalatwilo. a po drugie... szanowny panie doktorze... polska to nie ameryka i tu nikt nie pojdzie do sadu z powodu zatrucia ciastem. a po trzecie, jesli jest pan tak zadny sprawiedliwosci, niech pan wyjdzie z inicjatywa do izby lekarskiej, zeby czesciej orzekali bledy lekarskie i kw krotszym czasie niz 10 czy 20 lat. niech pan skieruje swoje dzialania tam, gdzie rzeczywiscie mozna cos pozytecznego zyskac.

dlatego jeszcze raz pisze - niech sie pan, panie doktorze, zajmie najpierw uporzadkowaniem swojej dzialalnosci a pozniej doczepianiem innych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry