Widok

Tort weselny-gdzue zamówic?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Gdzie mozna zamowic ładny tort weselny?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie orientuje sie jakos wybitnie, bo nam bedzie tort robil ten sam szef kuchni, ktory przygotowuje cale wesele, ale wiem, ze czesto polecane sa torty od Sowy :)

na naszym weselu był tort z Sowy - mogę polecić tą cukiernię z czystym sumieniem!! Tort był naprawdę pyszny!!!

Aguszka :)
A gdzie dokladnie jest ta cukiernia?? :) macie jakis namiar?? ;)

Ja polecam Szydłowskiego. Mają pyszne torty i nie naciągają klienta. U Sowy powiedziano nam, że na 60 osó musi być tort 10kg. My wzięliśmy u Szydłowskiego niecałe 8kg i zostało po weselu prawie całe dolne piętro, mimo iż kawałki które kroiliśmy dla gości były spore. Ładnie ozdabiają. My zanieśliśmy zdjęcie tortu i zrobili nam taki jak chcieliśmy. Polecam przede wszystkim smak toffi i ananasowy.
Plecam Sowę z czystym sumieniem. Torty maja przepyszne:) ja bede miała pralinowo - truflowy (one są z masa grylażową) - po prostu niebo w gebie.
I nie znam żadnej innej cukierni, która potrafi z tą masą wykonać tort. Kup sobie na spróbowanie:)
ale gdzie szukac tej Sowy????? ;)

na zaspie w ETC lub w Gdańsku tj. chyba Pańska niedaleko od wyremontowanej hali targowej

http://www.sowa-cukiernia.com.pl/
dzieki!! ;)

Jest tez we Wrzeszczu pod filarami na przeciwko Manhatanu.
stanowczo u Sowy!
A tak przy okazji - nie orientujecie się, czy oni robią torty o dowolnym kształcie i dekoracji czy tylko jeden sztampowy, a różniący się w zależności od zamówienia jedynie w środku? (akurat to, co mają na stronie zupełnie mi nie odpowiada kształtem, bo torty są przepyszne, to fakt, a jadłam tam już niejeden!)
W każdej cukierni Sowy jest katalog z dekoracjami. Nie powalają na kolana swoją kreatywnością, ale da się coś z tego wybrać (nie robią problemów, gdy chcesz np. stworzyć "mix" z kilku ich dekoracji).
Ja zamawiałam w Gdańsku na ulicy Węglarskiej, miałam kilka nieco nietypowych życzeń, kierowniczka tego punktu wszystko dokładnie sobie zapisała, potem jeszcze do mnie dzwoniła, aby się upewnić co do szczegółów.
Tort był zgodny z zamówieniem, a przede wszystkim - był pyszny.
Dwa piętra mieliśmy pralinowe, a środkowe - truflowe.
Na 80 osób wystarczył tort 3-piętrowy przez Sowę opisywany jako 55 osobowy. Ale ważył ponad 13 kilogramów...
a mogę prosić o zdjęcie i cenę tortu, jeśli posiadasz, dzięki
Niestety, nie mam dobrego zdjęcia tortu, bo nasz fotograf był tylko na samym początku wesela.
Koszt tortu to 40 złotych za kilogram, ale po weselu dowiedziałam się, że każdy punkt Sowy ma nieco inne ceny i chyba to 40 złotych to max.
ja osobiscie odradzam Sowe, ... mam swoje powody i nie tylko swoje .
my tort zamawialismy u Szydłowskiego, i powiem Wam ze super, wyszlo o polowe taniej niz u Sowy (ale nie chodzi o kase, ze nie polecam Sowy) gosciom smakowal. Nasz tort był 4 piertrowy: malaga, WZ, wiśniowy i makowy...pycha ;) jesli chodzi o ustrojenie tortu to nie maja katalogu, wystarczy przyniesc zdjecie i zrobia jak chcecie.
oto nasz tort:

image

image
oj, to niedobrze, a co to za powody (jeśli można na maila), bo ja jestem ich tortami zachwycona -gorzej z ich "formą" na wesele, bo wolałabym inne, a fakt- tanie nie są
sowa jest świetny, ale drogi, ja miałam tort od Szydłowskiego---polecam, był świetny, jeszcze do dziś wspominamy jego smak :-) wszystkim smakował, dowożą na miejsce i na określoną godzinę, szczerze polecam, zresztą ciasta też brałam od nich i na poprawiny nie wiele (o dziwo) zostało :-)

poprosze namiar na Szydlowskiego? najblizej Sopotu? ;)

ja zamawiałam na Grunwaldzkiej we Wrzeszczu, tam gdzie oni maja hotel, vis s vis dworca pkp

Zgadzam się, że torty weselne Szydłowskiego są smaczne. Tak samo jest u Pellowskiego. O ile w tych cukierniach nie kupuję na codzień, bo ich wyroby mi nie odpowiadają, to torty weselne z obu tych firm bardzo mi smakowały.
Bardzo smakował mi też tort z Delicji z Gdyni.
Właściwie tylko raz jadłam okropny tort weselny. Był to tort z cukierni Heweliusz.
Kropka, mnie też zmartwiłaś swoją opinią o Sowie. Kupuję u nich torty i ciasta od kiedy tylko pojawili się w Gdańsku. Też bardzo proszę o Twoją opinię, może być na maila.
wiem ze to pyt. nie było domnie, ale tez bardzo lubie ciasta sowy...
w niedziele /06.08/ kupiłam w ETC dwa ciasta, "krówke" jeszce jedno i właśnie to drugie takie wysokie przekładane warstwami śmietany było "kwaśne" gdybym miała czas to bym im odniosla ale niestety wyjeżdzaliśmy, ale zraziłam się do nich, bo zawsze kupowała w tygodniu i było świezutkie a tu weekend i takie niespodzianki...

jedyny temat, który popsuł atmosferę poweselną
tort u Szydlowskiego - czyli na Grunwaldzkiej we Wrzeszczu, tam gdzie hotel
a co do sowy: wiele opinii od różnych gości weselnych słysza;am ze tort nie za dobry, ale moim głównym powodem dla ktorego odradzam Sowe to zdanie osob pracujacych w głównej Sowie w Bydgoszczy,ktore znam osobiśbie, ze w gdansku sa najgorsze cukiernie sowy, ciasta sa stare i najgorszego wykonania niz gdzie indziej
... i poniekad sie z tym zgadzam osobiscie, bo sama miałam kilka wpadek
mim wlos w ciescie
image
Hmmm... Ja słyszałam, że wszystkie ciasta Sowy na całą Polskę są robione w jednym miejscu w Bydgoszczy i tylko rozwożone samochodami-chłodniami. Te "cukiernie" w Gdańsku, to tylko punkty sprzedaży.
Nasz tort był bez zarzutu jeszcze w poniedziałek, więc przynajmniej nam trafił się świeży.
Szkoda, że zdarzają im się wpadki (ciekawe, jaki numer wykręcili Kropusi).
Postanowiłam coś dopisać do mojego ostatniego postu, bo jeśli ktoś przeczyta ten wątek za jakiś czas, to będzie wprowadzony w błąd.
Źle zrozumiałam Kropusię, to inna cukiernia nie popisała się z ich tortem, nie Sowa.
Ja równiez zamawiam od A. Sowy, i zapewniam ze wybór tej cukierni to nie jakies tam pojscie na łatwizne, czyli np. poleganie na opinii forumek, ale decyzja oparta na wlasnych doswiadczeniach podniebienia;-) wyniesionych jeszcze ze studiow - przez 3 lata mieszkalam w Bydzi, a tam stamtąd ciasta A. Sowa pochodzą :-)

a Pani Bernardka...wpisz w wyszukiwarce forum ciasta i powinna Ci wyskoczyc, robi swietne torty i ciasta...
A ja ostatnio usłyszałam na domowej imprezce od kuzynki mojego narzeczonego, że torty od sowy mają dużo konserwantów!!! Strasznie się zdziwiłam tą opinią ale powiedziała mi osoba która sama jest kierowniczką pewnej hurtowni która zaopatruje cukiernie. Mi odradzała, poleciła za to kogos innego :)))

Możesz powiedzieć kogo poleciła? :) Chętnie skorzystam, bo jestem na diecie bez konserwantów.
My zamawiamy w cukierni na chelmie, na cieniestej chyba, tam jest taka mala cukiernia, ale sprawdzona. Za kg tortu wychodzi 29 zł:)

image
macie moze jakies zdjecia?? :)

a jakie torty( jakie smaki) z pellowkiego najsmaczniejsze?

nauczyło się serce, serca bicia...juz tak chce wiecznie bić

Ja zamawiałam u Sowy, mieliśmy pralinowy (a na cywilnym truflowy). Smak - pycha, niestety były i 2 minusy :
1) dekoracja taka sobie,
2) mój tort był na 20 osób, czyli nieduży, jednoczęściowy - "za mały" na dowiezienie (jak to określiła pani przyjmująca zamówienie), więc trzeba go było samemu z cukierni debrać i do knajpy dowieźć, co tego dnia było akurat dość upierdliwym szczegółem (no i cena tortu "skoczyła" o koszt taksówki, bo nie mamy własnego auta) - już bym wolała żeby mi go dowieźli za jakąś tam dopłatą, to by mojej mamie (bo ona jeździła z tym tortem) jeden szczegół zeszedł z głowy tego dnia :/

do góry