Widok

Tragedia w Koszalinie

Może ktoś mi to wyjaśni?
W radiu mówili, że dziewczęta zatruły się czadem
A powodem była rozszczelniona butla gazowa.
Nie podejrzewam, że ktokolwiek miałby w pomieszczeniu butlę z CNG. Czyli raczej była to butla z LPG.
LPG nie jest trujący. I nie zawiera tlenku węgla.
Zatem jak?
Ok. Butla się rozsczelniła i spowodowała pożar. Palące się substancje ze ścian, czy podłogi, mogły emitować tlenek węgla.
Ale nie dzieje się to w sekundy, czy minuty.
Jakim cudem, zdrowe na ciele i umyśle (jak mniemam) dziewczyny, nie wyszły po prostu z pomieszczenia, które się paliło?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Poprzedni wątek na ten temat założony przez szuję, skasowała administracja forum na moją zresztą prośbę. Prowadzenie agitacji politycznej traducyjnie z d*py wziętej bo nie mającej oparcia w faktach jest żałosne. Natomiast wykorzystywanie takiej tragedii do prowadzenia agitacji politycznej jest godne pogardy. Ale czego innego można się spodziewać. Jak ktoś się szują urodził to szują zostanie do śmierci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mam-to-w-dooopstwo Brudzinskiego najlepiej pokazuje próba przerzucenia odpowiedzialności.
Ten człowiek mówi tak :”Postawili zysk przed bezpieczeństwem, a co najgorsze w tym wypadku, bezpieczeństwem dzieci, bo to głównie one są użytkownikami tego typu miejsc”.

To jest ten sam gosc, co to „dla zysku” okradał swoich klasowych kolegów, nawet został wyp.... za to ze szkoły.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

> Jak ktoś się szują urodził to szują zostanie do śmierci.

toczno

>Jak ktoś się szują urodził to szują zostanie do śmierci.

Tematy dotyczące bezpieczeństwa młodzieży powinny być nagłaśniane i dyskutowane.
Dzięki temu może uniknie się kolejnych tragedii.
Ludzie tez powinni wiedziec, kto z imienia i nazwiska odpowiada za brak bezpieczeństwa w Polsce.
W tym przypadku ewidentnie zawinił brak kontroli, który wynikał z braku zaangażowania odpowiedzialnych za bezpieczeństwo osób. Zajęte były innymi sprawami, jak np. Nagrodami „im się te pieniądze należały” i tańcami z trzymaniem za ręce w towarzystwie Pana Rydzyka, znanego biznesmena z Torunia.

Szuja to bardzo delikatne określenie kogoś, kto dąży do zamiatania tego pod dywan.

> kto z imienia i nazwiska odpowiada za brak bezpieczeństwa w Polsce.

A ty wiesz? To podziel się swoją wiedzą z prokuraturą
Zresztą doskonale wiesz, że zatrzymywanie tej wiedzy dla siebie, również jest przestępstwem.

"Tematy dotyczące bezpieczeństwa młodzieży powinny być nagłaśniane i dyskutowane."
Nagłaśniane i dyskutowane. Czy wykorzystywane do prowadzenia agitacji politycznej. Dostrzegasz różnicę szujo? A jak już przy tym jesteśmy to pierwszy escape room powstał w 2013 roku. Jak twoja ukochana platforma przez pierwsze dwa lata działalności tych miejsc zadbała o bezpieczeństwo bawiącej się tam młodzieży. Po co zresztą pytam. Przyparta do muru szuja albo zrobi unik albo będzie kąsać

Sky..jakos tak wierze ze masz w sercu te dobroc
i jest to nie na miejscu ta polityka

jakiekolwiek odgorne zaniedbania sa
to czlowiek czy ludzie prowadzacy ten przybytek powinni miec troche ..
nie wiem jak to nazwac

pomysl sam
otwierasz cokolwiek
co bedzie sluzyc ludziom
twojej rodzinie czy innym
tym bardziej tlum ludzi
cos co sie uzytkowuje na maksa
i do tego zabawa w zamkniecie na amen

tak na przecietny mozg
czy mozna tak lekcewazyc bezpieczenstwo?
narazac innych nie bedac gno....m?

czlowiek zawiodl
jeden drugi trzeci
po prostu
instytucje tez
ale w nich ludzie pracuja
oprocz ustawy rozporzadzen
obowiazuje zawsze myslenie

daj spokoj
bo z nieszczescia jatka znowu
to naprawde

brzydkie
dajcie spokoj wszyscy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

> będzie kąsać

Nie raz pisałem, że bęcwała bardzo łatwo zagonić do rogu.
Wówczas zachowuje się jak szczur. Kąsa co popadnie.
Analiza tego śmiecia nie ma sczególnego sensu. Jak i reszty trzody.

Cross : papier już kupiłem. Ilekroć go użyję, będziesz mi się przypominał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy potrzeba tragedii, aby ci którzy za coś odpowiadają przypominali sobie o swoich obowiązkach ?

Potrzeba było Smoleńska, aby wiedziec do czego prowadzi omijanie procedur ?
Potrzeba było katastrofy w Katowicach, aby pilnować odśnieżania dachów ?
Przecież po tamtej katastrofie Nadzór Budowlany bez żadnej specjalnej okazji wciąż kontroluje obiekty wielkopowierzchniowe.
Potrzeba było teraz tych śmierci 5 dziewcząt, aby Straż Pożarna wzięła się do roboty ?

To jest grzech rutyny i zaniedbania.
Za ten stan odpowiadają ci, którzy mają na to wpływ.
Najbardziej ohydne jest przerzucanie wyłącznej winy na człowieka, który ten biznes prowadził.
Jemu umożliwiono działalność właśnie dlatego, ze nikt się tym nie interesował.
Czemu odpowiedzialna służba się tym nie zajęła ?
Żadnemu policjantowi nie przyszło do głowy, aby zainteresowac się co to powstało w jego rewirze ?
Aby dla bezpieczeństwa napisać 3 zdania do Straży Pożarnej ?

Ważne jednak aby kasa do nich płynęła, jak najszerszym strumieniem.
Mogą być „Nagrody”, może być 80 tysi dla rusycystki w NBP-ie, mogą być łapówki w KNF od Czarneckiego, mogą być koperty w sprawie córki leśniczego, mogą być pieniądze z GetBack....
Nieważne... byle więcej... byle więcej.....

A obowiązki ?
Mamy-to-w-dooooopie.

W sumie nie wiem po co wdaję się w pyskówkę z szują. I to jeszcze w takim wątku.
A powyżej kolejna "błyskotliwa" wypowiedź następnego mocnego tylko w mordzie. Podcierając się myślisz o obcym facecie? Bleeee! Ciekawe czy to można leczyć?

> Podcierając się myślisz o obcym facecie?

Cross wybacz:)
Mówiłem, że Twoja paskudna gęba kopletnie nie licuje z Twoim IQ, czy poczuciem humoru
Właśnie dałeś tego wyraz :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

>A ty wiesz? To podziel się swoją wiedzą z prokuraturą

Za przeprowadzanie czynności kontrolnych w zakresie bezpieczeństwa pożarowego odpowiada PSP.
Komendant Główny PSP podlega pod ministra SWiA.
To są osoby odpowiedzialne w Polsce za stan bezpieczeństwa pożarowego.

Jest to wiedza ogólnie dostępna, dlatego niezależna prokuratura wiedziałaby co ma robić.
Nie mam złudzeń, że prokurator zajmie się wyłącznie właścicielem tego biznesu w Koszalinie, pomijając winnych zaniedbań.

Nie mam tez złudzeń, ze nieudolni decydenci honorowo zrezygnują z pełnienia czynności, na których się nie znają, bo nie są wyposażeni w honor. Rezygnacja ze stanowiska wiązałaby się ponadto dla nich z odcięciem sobie strumienia Nagród i innych pieniężnych benefitów. Watpie tez czy umieliby odnaleźć sie w sytuacji, w której nie byliby stałe zasilani publiczna gotówka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dawno temu o tym pisałem.

Jak Go zobaczyłem pierwsszy raz, kiedy do auta mi wsiadał, pod Manhattanem we Wrzeszczu, autrntycznie się bałem Go,

Dlatego pisałem, że Jaq pewnie by się z****** jakby trafił na niego w ciemnym zaułku

Znamy się od N lat

Każdy ze znajoych miał fazę, że trza się do Crossa przekonać. Dopiero wówczas jarzy się Jego poczucie humoru.

I docenia błyskotliwy mózg, który kompletnie nie licuje z paszczę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Cross : nigdy już nie zapomnę kupić papier. Zawsze gdy zobaczę twoje wpisy od razu wystąpi skojarzenie, czym zaskarbiłeś sobie moje uznanie. Masz taki swoisty wkład w uporządkowanie mojego życia i przyczyniasz się walnie i z pożytkiem dla mojej….
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz jest za późno. Reszta czytających już zawsze będzie kojarzyć cię z kimś kto podcierając się myśli o obcym facecie. Tak jak szuję kojarzy tylko z przyprawionej bolszewizmem agitacji politycznej.

Żeby to jeszcze ręce i nogi miało.
Ale trzoda mówi językiem rodem z Polskiej Kroniki Filmowej z lat 50-tych
Natrętna agitacja, na którą tylko d**il by się nabrał.
Jak kiedyś pisałem: jeśli opozycja fatalna dysponuje wyłącznie takimi "piewcami", to PIs będzie rządził wiecznie.
Mądrą krytykę, bo merytoryczną, dają paradoksalnie publicyści znienawidzeni przez "drugą stronę". Jak Ziemkiewicz czy Michalkiewicz

Całe szczęście że są w opozycji jeszcze tacy "normalsi" jak wy. Zdrowy trzon narodu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co ty pieprzysz? W jakiej opozycji? Jeżeli już to tylko w stosunku do takich gnid jak wy dwaj i popierających was trolli, których nazywacie oryginałami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie niszcz bezmyślnie budowanego z takim pietyzmem i wytrwaloscia swojego wizerunku na forum. Twoja elokwencja i wysmakowana inteligencja, będąca wzorem dla twych forumowych kolegów, nie licuje z tak wulgarnym wpisami.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (326 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Własna firma? (57 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Kawa czy Herbata - rano (219 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry