Widok

Tragedia w Koszalinie

Może ktoś mi to wyjaśni?
W radiu mówili, że dziewczęta zatruły się czadem
A powodem była rozszczelniona butla gazowa.
Nie podejrzewam, że ktokolwiek miałby w pomieszczeniu butlę z CNG. Czyli raczej była to butla z LPG.
LPG nie jest trujący. I nie zawiera tlenku węgla.
Zatem jak?
Ok. Butla się rozsczelniła i spowodowała pożar. Palące się substancje ze ścian, czy podłogi, mogły emitować tlenek węgla.
Ale nie dzieje się to w sekundy, czy minuty.
Jakim cudem, zdrowe na ciele i umyśle (jak mniemam) dziewczyny, nie wyszły po prostu z pomieszczenia, które się paliło?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Szuja i jego przydu*as od rana do nocy siedzą na forum i wciąż próbują narzucać innym swoje poglądy i prowokują nawalanki. A potem pierwsi zarzucają innym brak merytoryki i prowokowanie kłótni. Podczas kiedy szuja sam nie napisał chyba nic merytorycznego bo jedyne co pisze to chamska i nachalna propaganda pełna bolszewików i PRL-ów a zupełnie pozbawiona konkretów. Dopytywany o konkrety, broniąc przegranej sprawy przechodzi do wycieczek osobistych. przydu*as dotychczas popełnił jeden (słownie jeden) konkretny, merytoryczny wpis w temacie budowy szamba założonym przez Iśkę. Od lat robi swoją obecnością szambo z tego forum więc się na tym zna. Poza tym jednostkowym przypadkiem postępuje dokładnie jak szuja tyle że z większym zaangażowaniem w wycieczki osobiste a mniejszym w propagandę.
I nic to że jesteśmy w dziale Hydepark a maksyma działu brzmi "Nieskrępowane rozmowy niezwiązane z żadnym tematem przewodnim". Szuja i jego przydu*as roszczą sobie prawo do decydowania jakie poglądy są właściwe i co jest merytoryczne a co nie. Wystarczy mieć poglądy inne niż oni żeby narazić się na obelgi i drwiny. Z dyskusją na poziomie jakie się tu kiedyś odbywały, gdzie oponenci próbowali się wzajemnie przekonać a nie pokonać nie ma to nic wspólnego. Albo jest się z nimi, albo jest się sekowanym. Miejsca na inne poglądy w Hydeparku obecnie nie ma.
Ponieważ mam dość bezsensownych nawalanek z mojej strony bez odbioru.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wy tam jakąś chyba zbiorową sesję terapeutyczną przechodzicie.

Swoją tożsamość próbujecie stworzyć nazywając się normalsami, co nie przeszkadza jednocześnie nazywać innych forumowiczów g**dami, szujami, trzodą, etc.
Najlepiej waszą zdefirmowaną relacje z otoczeniem pokazuje wątek, w którym zupełnie obca i nieznana wam dziewczyna zapytała ‚jak dojadę?’.

Pacjentom w szpitalu psychiatrycznym tez mówi się, ze z nimi jest wszystko ok, ze są „normalni”, wtedy podobno efekty leczenia są lepsze.
Co nie zmienia faktu, ze nadal te osoby potrzebują pomocy i stałego leczenia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Idąc wzdłuż wiejskiego plotu, lubię czasmi uderzać kijkiem o sztachety tegoż płotu. Wyskakuje zawsze jakiś wiejski burek, z jazgotem reagując na ten sygnał. Chroni moje spodnie przed burka ząbkami ten że płot. Bywa że płot ma braki w usztachetowieniu. Wówczas trzeba się salwowac ucieczką. :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Własna firma? (57 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Grajdołki (329 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry