Widok
Turboszczotka - robi różnicę?
Chodzi mi zwłaszcza o taką do Zelmera Meteora; http://allegro.pl/turboszczotka-zelmer-vb-1000-vb1000-i2074893699.html
http://allegro.pl/turboszczotka-elektryczna-zelmer-model-211-1-i2073196919.html
polecam taką do podłączenia super sprawa ale to zalezy jaki masz odkurzacz
polecam taką do podłączenia super sprawa ale to zalezy jaki masz odkurzacz
ja mam turboszczotke (nieelektryczna) do philipsa odkuza lepiej wlosy , wszystkie wyczesuje, nie mamy zwierzakow wiec tu nie doradze,
ale naprawde po odkurzaniu tym nie znajduje zadnych wlosow na dywanie(krotkowlosym) i wykladzinie u dzieci, a tak to sie zawsze cos zostanie. dywan dluzej powoli odkurzany podnosi sie, ale daje rade tylko przy maksymalnej mocy, przy elektroszczotce przechodzi po wszystkim i jest efektywniejsza ale nam zupelnie zbedna, ta starcza
ale naprawde po odkurzaniu tym nie znajduje zadnych wlosow na dywanie(krotkowlosym) i wykladzinie u dzieci, a tak to sie zawsze cos zostanie. dywan dluzej powoli odkurzany podnosi sie, ale daje rade tylko przy maksymalnej mocy, przy elektroszczotce przechodzi po wszystkim i jest efektywniejsza ale nam zupelnie zbedna, ta starcza
a ja nie polecam turboszczotki, miałam i sie nie sprawdziła przy psie i kocie, te włosy sie wkręcały w tą szczotkę, nie mogłam jej wyczyścić i po kilku użyciach w ogóle sie już nie nadawała, może miałam jakąś słabą, nie wiem, ale nie byłam zadowolona bo nawet tej sierści lepiej niż normalna końcówka nie sprzątała
Miranda - mamy dokładnie taką jak wkleiłaś link :)
w całym mieszkaniu (poza kuchnią i łazienką) są dywany i wykładziny :] do tego 1 pies z długą sierścią ;) i jeszcze wyłazi nie wiadomo skąd sierść suni, której już z nami nie ma.
ta szczotka pasuje do naszego odkurzacza Boscha :] mieliśmy zepsutą rurę teleskopową, pęknięty na końcu wąż - pojechaliśmy do sklepu/hurtowni Bio na Morenie :] Pan nam wszystko dobrał i dobrał turboszczotkę :) http://www.zumi.pl/1312078,PH_Bio_-_Centrum_Czesci_Zamiennych_AGD,Gda%F1sk,firma.html
nic nam się nie zacina, ciągnie jak smok :] nawet piasek spod dywanu wyciąga - bo słychać jak drobinki lecą przez rurę ;)
i tak jak Ci pisałam o kawałku szkła - nie widocznym gołym okiem, po normalnym odkurzaniu. A ta szczotka wyciągnęła (w 1 pokoju mamy wełniany dywan z takich supełków i gdzieś tam wlazł kawałek szkła)
odkurzacz nastawiony na najmniejszą moc - a ciąg niesamowity :]
sierść(chociaż długa i wychodzi teraz całymi puklami - sunia już wiosnę czuje i gubi pęki zimowego puchu) nie wkręca się w szczotkę :]
w całym mieszkaniu (poza kuchnią i łazienką) są dywany i wykładziny :] do tego 1 pies z długą sierścią ;) i jeszcze wyłazi nie wiadomo skąd sierść suni, której już z nami nie ma.
ta szczotka pasuje do naszego odkurzacza Boscha :] mieliśmy zepsutą rurę teleskopową, pęknięty na końcu wąż - pojechaliśmy do sklepu/hurtowni Bio na Morenie :] Pan nam wszystko dobrał i dobrał turboszczotkę :) http://www.zumi.pl/1312078,PH_Bio_-_Centrum_Czesci_Zamiennych_AGD,Gda%F1sk,firma.html
nic nam się nie zacina, ciągnie jak smok :] nawet piasek spod dywanu wyciąga - bo słychać jak drobinki lecą przez rurę ;)
i tak jak Ci pisałam o kawałku szkła - nie widocznym gołym okiem, po normalnym odkurzaniu. A ta szczotka wyciągnęła (w 1 pokoju mamy wełniany dywan z takich supełków i gdzieś tam wlazł kawałek szkła)
odkurzacz nastawiony na najmniejszą moc - a ciąg niesamowity :]
sierść(chociaż długa i wychodzi teraz całymi puklami - sunia już wiosnę czuje i gubi pęki zimowego puchu) nie wkręca się w szczotkę :]
a ja po Waszym wątku od ponad dwóch lat nie uzywania, wyciagnelam swoja ale na moj dywan w salonie porazka bo ma wgłębienie i nie ma szans zeby go doczyscic tak jak zwykla malutka koncoweczka, ale w sypialni dywanik z moich klakow wyczyscila tyle tylko ze sie powkrecaly w nia a mam zelmera wlasnie. u malego w pokoju tez ladnie wyczyscila dywan ale ogolnie bez rewelacji.
Tak trudno zrozumieć, że kiedyś mieliśmy dwa psy? Skoro wtedy pisałam o jednym długowłosym + sierści suni, której już z nami wtedy nie było(dla odmiany krótka sierść, post napisany 5m-cy po uśpieniu psicy) - to chyba nie trzeba być geniuszem, żeby zrozumieć, że z dwóch psów w danej chwili żył już tylko jeden? Szczegóły śmierci moich dwóch suń(w ciąg jednego roku) też chcesz poznać coby lepiej spać?
I żeby było ciekawiej - aktualnie też mamy dwie sunie. Jedną z krótką sierścią, a drugą z włosami(tak, z włosami, a nie sierścią).
Ale komuś się nudzi... Żeby bez sensu odkopać stary wątek nie mając nic ciekawego do napisania...
I żeby było ciekawiej - aktualnie też mamy dwie sunie. Jedną z krótką sierścią, a drugą z włosami(tak, z włosami, a nie sierścią).
Ale komuś się nudzi... Żeby bez sensu odkopać stary wątek nie mając nic ciekawego do napisania...