Widok

Turboszczotka - robi różnicę?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chodzi mi zwłaszcza o taką do Zelmera Meteora; http://allegro.pl/turboszczotka-zelmer-vb-1000-vb1000-i2074893699.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://allegro.pl/turboszczotka-elektryczna-zelmer-model-211-1-i2073196919.html
polecam taką do podłączenia super sprawa ale to zalezy jaki masz odkurzacz
ja mam turboszczotke (nieelektryczna) do philipsa odkuza lepiej wlosy , wszystkie wyczesuje, nie mamy zwierzakow wiec tu nie doradze,
ale naprawde po odkurzaniu tym nie znajduje zadnych wlosow na dywanie(krotkowlosym) i wykladzinie u dzieci, a tak to sie zawsze cos zostanie. dywan dluzej powoli odkurzany podnosi sie, ale daje rade tylko przy maksymalnej mocy, przy elektroszczotce przechodzi po wszystkim i jest efektywniejsza ale nam zupelnie zbedna, ta starcza
Jak miałam dywan tylko turboszczotka dawała radę wybrać włosy psa.
Także polecam, efekt widoczny
Mam ZELMERA Jupiter z turboszczotką, podobną jak ta na zdjęciu. Działanie jest fajne, ładnie zbiera długie włosy i kocią sierść, niestety bardzo często trzeba ją czyścić ręcznie a i tak ostatnio bardzo wolno się kręci i kiepsko działa, więc chyba pójdzie do reklamacji.
Zdecydowanie polecam elektroszczotkę zelmera!! dywan wygląda jak nowy!! Mam kota który non stop gubi sierść i właściwie codziennie można by odkurzać, ale po elektroszczotce spokojnie raz w tygodniu :D
a ja nie polecam turboszczotki, miałam i sie nie sprawdziła przy psie i kocie, te włosy sie wkręcały w tą szczotkę, nie mogłam jej wyczyścić i po kilku użyciach w ogóle sie już nie nadawała, może miałam jakąś słabą, nie wiem, ale nie byłam zadowolona bo nawet tej sierści lepiej niż normalna końcówka nie sprzątała
nie mam zwierząt w domu i turboszczotka (Zelmer Jupiter) wystarcza mi w zupełności, wykładzina u dzieci i dywan są dużo czystsze niż po zwykłym odkurzaniu
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miranda - mamy dokładnie taką jak wkleiłaś link :)

w całym mieszkaniu (poza kuchnią i łazienką) są dywany i wykładziny :] do tego 1 pies z długą sierścią ;) i jeszcze wyłazi nie wiadomo skąd sierść suni, której już z nami nie ma.

ta szczotka pasuje do naszego odkurzacza Boscha :] mieliśmy zepsutą rurę teleskopową, pęknięty na końcu wąż - pojechaliśmy do sklepu/hurtowni Bio na Morenie :] Pan nam wszystko dobrał i dobrał turboszczotkę :) http://www.zumi.pl/1312078,PH_Bio_-_Centrum_Czesci_Zamiennych_AGD,Gda%F1sk,firma.html

nic nam się nie zacina, ciągnie jak smok :] nawet piasek spod dywanu wyciąga - bo słychać jak drobinki lecą przez rurę ;)
i tak jak Ci pisałam o kawałku szkła - nie widocznym gołym okiem, po normalnym odkurzaniu. A ta szczotka wyciągnęła (w 1 pokoju mamy wełniany dywan z takich supełków i gdzieś tam wlazł kawałek szkła)

odkurzacz nastawiony na najmniejszą moc - a ciąg niesamowity :]

sierść(chociaż długa i wychodzi teraz całymi puklami - sunia już wiosnę czuje i gubi pęki zimowego puchu) nie wkręca się w szczotkę :]
Dziewczyny,
czy taka turboszczotka nadaję się do mieszkania, gdzie nie ma dywanów, są same panele albo kafle a jedynym osobnikiem gubiącym włosy jestem ja _ mam włosy ok. 20 cm.
Bo tak tu ją zachwalacie, że zaczęlam się zastanawiać , czy sobie takiej nie dokupić...
a ja po Waszym wątku od ponad dwóch lat nie uzywania, wyciagnelam swoja ale na moj dywan w salonie porazka bo ma wgłębienie i nie ma szans zeby go doczyscic tak jak zwykla malutka koncoweczka, ale w sypialni dywanik z moich klakow wyczyscila tyle tylko ze sie powkrecaly w nia a mam zelmera wlasnie. u malego w pokoju tez ladnie wyczyscila dywan ale ogolnie bez rewelacji.
na panele się nie nadaje
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Mam taką , ale kupowałam razem w zestawie z odkurzaczem.
Szczotka jest rewelacyjna na DYWANY- z paneli, kafli nie zbiera!!! Z dywanów tylko- krótko i długowłosych:) U mnie sie sprawdza. Minus- czesto ja trzeba czyścić ręcznie-wyciągać włosy itd., bo są mocno okręcone.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale to oczywiste ze ta szczotke trzeba czyscic praktycznie po kazdym uzyciu(nawet w instrukcji to napisano) i przecina sie wlosy/siersc nozyczkami i bezproblemu wyciaga
co innego jak mechanizm sie zaciera ale moze tez wystarczy to naoliwic ew oczyscic
przeczytaj gwarancję , turboszczotka nie podlega reklamacji w zelmerze !
To w końcu jest ta sunia z wami czy jej nie ma?-zdecyduj się...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tak trudno zrozumieć, że kiedyś mieliśmy dwa psy? Skoro wtedy pisałam o jednym długowłosym + sierści suni, której już z nami wtedy nie było(dla odmiany krótka sierść, post napisany 5m-cy po uśpieniu psicy) - to chyba nie trzeba być geniuszem, żeby zrozumieć, że z dwóch psów w danej chwili żył już tylko jeden? Szczegóły śmierci moich dwóch suń(w ciąg jednego roku) też chcesz poznać coby lepiej spać?

I żeby było ciekawiej - aktualnie też mamy dwie sunie. Jedną z krótką sierścią, a drugą z włosami(tak, z włosami, a nie sierścią).

Ale komuś się nudzi... Żeby bez sensu odkopać stary wątek nie mając nic ciekawego do napisania...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry