Widok

UBEZPIECZENIE MEDYCZNE ALLIANZ

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy którać z was korzystała z tego ubezpieczenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy któraś z was korzystała z tego ubezpieczenia (przez mBank)?Jestem w ciąży, mam Hashimoto i zastanawiam się czy nie skorzystać z tego pakietu?Opłaca się?
A jaki wariant Allianza daje mBank?
C czy D?
Sorki - pochrzaniło mi się z Axa :)
W Allianzie jest Optimum lub Maximum.
Które jest w mBanku?
Kiedyś to przeglądałem - i wydaje mi się, że optimum. A tam nie ma endokrynologa
http://dobra-polisa.pomorskie.pl/kalkulacja-zdrowotne#
Proponuję XD lub LM - oba za 94 zł/ m-c
Dużo lepszy CP (porównywalny cenowo) - jest niestety niemożliwy dla ciężarówki.
dziękuje za podpowiedz
Hej,

na ubezpieceznie dokładnie w takiej samej sytuacji (czyli ciąża + hashimoto) zdecydowałam sie zara zpo tescie ciążowym;)

Pozwolę sobie wkleić to, co napisałam w odp kiedyś jednej z dziewczyn (bedzie "troche" nie na temat, ale może przy okazji an inne pytania odpowie):

Zarówno z endokrynologa jak i ginekologa korzystam w Invicie
Jesli chodiz o ginekologa, to dziewczyny ODRADZAJĄ Annę Legan (http://www.invicta.pl/46/lek,28/anna_legan.html)
Ja chodzę do Katarzyny Lenckowskiej (http://www.invicta.pl/46/lek,29/katarzyna_lenckowska.html) i jestem ani zadowolona ani nie - równolegle chodzę do "starego" ginekologa" i osobiście więcej informacji wynoszę z jego wizyt (Marek Pawłowski) - on przyjmuje m.in. w LuxMedzie na Pomorskiej
Jednak pan Marek, póki wyniki były w normie, nawet nie zająkał się o zwolnieniu (i stąd wylądowałam w Invicie, gdzie na dzień dobry zostałam spytana, czy chcę zwolnienie i właściwie chodzę, by je odnawiać)
Przy ubezpieczeniu Mbankowym, zwracaj uwagę, co jest, a co nie jest w pakiecie - ja mam wykupiony pełny, a na pewno płaciłam za toxoplazmoże, CMV
No i, co było niemiłym zaskoczeniem, USG genetyczne/prenatalne w 11-13tc nie jest pakiecie (pełnym) - koszt w Invicie 250zł - to bylo o tyle niemiłym zaskoczeniem, ze byłam zapisam na "zwykłą wizytę z usg" i taką wizyte potwierdził Allianz, a później okazało sie, że lekarka zrobiła usg genetyczne (myśmy nie prosili o nie), mimo iż nie miała potwierdzenia, ze jest opłacone no i po 1,5 miesiąca Invicta dzwoniła, ze allianz nei chce zapłacić (i słusznie, bo nie ma w pakiecie) i, że my mamy zapłacić (normalnie lekarka dostaje infomację na kartce jakie badania mam opłacone, czy kasą, czy pakietem i jak ma być coś wiecej, to szybki telefon na recepcje, by sprawdzić, czy mam w pakiecie, czy ewentualnie dopłacać - tego podczas tej wizyty nie zrobiła)
Tak samo połówkowe (po 20tc) nie jest - w Invicie 200zł

Jesli chodiz o endokrynologa to całą sobą podpisuję się pod dr Anną Lewczuk (http://www.invicta.pl/46/lek,30/anna_lewczuk.html) - znam ją od wielu lat, leczyła mnie po usunięciu płata tarczycy, byłam zadowolona z jej prowadzenia, później znikła z mojej przychodni, ale "objawiła" sie w Invicie i chętnie korzystam z pakietu na "nią"
Problemem jest umawianie na wizyty - generalnie zapisy do niej sa 10tego każdego miesiąca i zapisują na nastepny miesiąc (czyli 10tego grudnia były zapisy na styczeń) no i po południu 10tego nie ma już miejsc do zapisu... Ale myślę, że jeśli jesteś w ciąży i masz przy sobie wyniki, to możesz spróbować wejśc do niej i zapytać się czy ciebie przyjmie. A później jest już prosto, przynajmniej ja podczas każdej wizyty dostaję od niej karteczkę z ustaloną datą i godizną nastepnej wizyty (co 2-4 tygodnie) i wtedy w rejestracji dopisują mnie.
Niestety efektem tego jest to, ze p. dr. ma zapisanych pacjentów nie co 15 minut, a nawet czasem w odstępach 5 minutowych (a jest sumienna podczas wizyt i nie raz siedziałam u niej nawet 40 minut) - to oznacza opóźnienia nawet kilkugodzinne.

Jeszcze o Allianzie, jako minus - na wizyty oficjalnie musisz się umawiać tak, że dzwonisz do allianzu i mówisz im do jakiego lekarza chcesz się umówić plus ewentualnie preferowaną datę, porę dnia... Oni wtedy dzwonią do przychodni i starają się Ciebie umówić - jest ok, jak wszystko gra, ale jak np. w danym tygodniu jest nie w środę jak zwykle tylko w czwartek (a ty im powiedizałaś, ze w środę po południu) to dostajesz smsa z info, ze nie udało się umówić wizyty i tyle - nie wiesz czemu, czy np. chciałaś po 16 a była wolna 15.50. I w koło Macieja musisz znowu dzwonić itd... Delikatnie mówiąc wkurzające...
Raz (akurat przy tej endokrynolog, gdzie tak ciężko sie zapisać) był problem, bo niby umówili, a w Invicie mnie nie mieli zapisanej :/
Generalnie robię teraz tak, ze sama się umawiam w recepcji, a później dzwonię do allianzu, by oni zadwonili i potwierdzili konkretną wizytę. Oczywiście wtedy konsultant musi mnie "pouczyć", że tak nie wolno, ale potwierdzają i jest ok (jak nie chce mi się z konsultantem dyskutować, to dzwonię 2 dni przed wizytą i mówię, ze ciąża, sytuacja awaryjkna i lekarka mnie 'wcisneła" - wtedy nie gadają)
I inny wielki minus umawiania przez allianz - umawianie na pobranie krwi - musisz przez telefon wymienić wszystkie badania (na poczatku ciąży to było kilkanaście) a konsultant sprawdza, czy masz czy nie masz w pakiecie - trwało to nawet 15 min. W Invicie, jak przychodzisz na badania, to babka i tak musi zadzwonić do Alliaznu i dokładnie to samo sprawdzić i popisać kody za dane badania - na badania laboratoryjne przestałam się umawiać (bo i tak na recepcji sprawdzają).
Wiem, ze np. w LuxMedzie mają wykaz tego, co masz w pakiecie i nie ma takich hocków klocków z umawianiem się czy potwierdzaniem.
serdeczne dzięki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry