Widok

Ubój rytualny zwierząt

Zwierzaki Temat dostępny też na forum:
Witam

Chciałabym poznać opinię forumowiczów na temat UR. Jakie macie przemyślenia w tym temacie? Jesteście za czy przeciwko? Są wśród Was weganie , wegetarianie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ubój rytualny to chyba jakiś żart. Zabijanie zwierzaka, bo ktoś sobie wymyślił, że to sprawi radość Bogu! Barbarzyńcy!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Do tego chrzan..albo plaster pomidora:-)
Salami i chlebek :) Ewentualnie bułeczka ;) Masełko to już luksus ;)
Kłapouchy, a Ty to tylko salami? Nic więcej? ;)
Myślę, że salami jest już wszystko jedno, po takiej obróbce gryzienie nie robi na niej większego wrażenia ;)
>Moja wina, że salami jest takie pyszne?!!! :))

>Gryzienie może być też przyjemne ;)

Nie dla salami!:)
Vilette
Gryzienie może być też przyjemne ;)

>Tak się przekomarzacie, że jestem przekonana, iż z obu są ;)

Błędne wnioski wyciągasz, ja się nie przekomarzam, nie z Kłapouchym :) On to mógłby wykorzystać przeciwko mnie. ;)
Nic nie poradzę na to, że słowo pisane jest takie niedoskonale.

Kłapouchy - podejrzewam, że nie tylko ja! Moja wina, że salami jest takie pyszne?!!! :))
>Jego nie trzeba ciągnąc, ja co najwyżej mogę go ugryźć ;)

Ech, to katolickie wychowanie.
Ciało Chrystusa już jej nie wystarczy, teraz chce jeszcze zjeść także i mnie:(

>A są? :)

Już nie!
wu de er :) nie dre japy na widok pająka bo się ich najzwyczajniej nie boje:P - "nie wmówicie nam , że białe jest białe a czarne jest czarne!" :-))

P.S. jutro od rana będę miała taki powalony dzień , że już staram się polepszyć sobie humor...
Ale to może być bolesne :)

...>A z której nie ma?:)

A są? :)...

Tak się przekomarzacie, że jestem przekonana, iż z obu są ;)
>Pontianac, pociągnij Kłapouchego za język przy następnej dyskusji ;)

Jego nie trzeba ciągnąc, ja co najwyżej mogę go ugryźć ;)

>A z której nie ma?:)

A są? :)
>Żadnego cudu w czasie ostatniej wieczerzy?
Tylko chleb i wino?
Protestantka!

Nie, nie jestem protestantką, liczę na czyściec, uznaję Maryję, wierzę w jej objawienia i wierze w Jej wstawiennictwo u Boga :)
Graszko , ja wiem że w to trudno uwierzyć , ale mi to naprawdę nie przeszkadza :) No co ja poradzę , ze tak mam ? Nikt mi nie daje prawa do zabijania , szczególnie że te stworzonka mnie nie krzywdzą w żaden sposób. Zresztą jak pisałam , po moich terenach rzadko latają . Muchy też nie zabiję , tylko nie wspomnę co mamroczę pod nosem kiedy ja wyganiam :D
Ja komara, muchę czy szerszenia zatłukę i nawet powieka mi nie drgnie...
Gdy poczuję i usłyszę w nocy, że lata mi koło ucha komar, to wstanę nawet o 2-giej żeby go odnaleźć.
RudaW, a jak komar lata po Twoim terenie, to czekasz aż was pokąsa w nocy w kilku miejscach?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dla komarów nie mam litości, ale pająki oszczędzam.
@wdr
Uogólniasz . Nie zabijam pająków , ani komarów , mało tego moja córka na drodze przenosi w trawę ślimaki , żeby nie zostały zdeptane.. Dziwnie to brzmi , ale tak jest. Po co mam zabijać takiego choćby komara ? Skoro chodzę po ich terenie to liczę sie z tym , że pogryzą . A w domu mam moskitiery :) Pająk? A co mi pająk zrobi ? :) Biedronki także przemieszkują u mnie podczas zimy :) Natura bez człowieka sobie poradzi , ludzie bez natury nie :)
Ja pierwsza wrzeszczę :-P
"Tak samo nie rozumiem zabijania karpia 24 grudnia..."

A zabijanie komara , albo pająka rozumiesz ? Żadna z was widząc pająka nie krzyknie "Weź go delikatnie , przenieś gdzieś daleko i stwórz mu nowy dom..." wszystkie wrzeszczą "Weź go zabij.."
@MałaMi
Ja nie jem mięsa , nie ma powodu żeby dla mojej przyjemności zabijano zwierzęta . Wiem ,że świata tym nie zmienię bo ludzie mięso jedli , jedzą i jeść będą , ale ja do tego ręki nie muszę przykładać . Tak samo nie rozumiem zabijania karpia 24 grudnia... To moje zdanie , wcale nie musicie się ze mną zgodzić ;)
I lesbijką, jeśli robisz to sama ze sobą;)

A różnica jest diametralna!
Człek człowiekowi nie równy. W tych czasach się o tym zapomina, przez źle rozumianą tolerancję i indoktrynację osób, które na niej zarabiają.

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (225 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (340 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry