Widok

Układy małżeńskie

Żona od zajścia w ciążę to było 3 lata temu, przestała normalnie ze mną współżyć. Okres ciąży rozumiem, bo była zagrożona, naprawdę to z tego powodu nie stanowiło problemu, pociąży również, pół roku rok. Synek ma teraz natomiast 1,9 miesięcy. Po roku od ciąży powiedziałem sobie dość, już mnie nie pociąga seksualnie. Od roku przestałem z żoną sypiać, nie współżyjemy. Przestałem ją dotykać, pzrytulać. Teraz jesteśmy razem, dla dziecka. Już nie proszę Jej o wsółżycie. Oboje kochamy i opiekujemy się synkiem. Jej wybór.

Takie życie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 14
to przykre, ale dosyć częste... ja mam podobny problem ale z drugiej strony (kobiecej) kocham męża, ale nie mam zamiaru się go upraszać o seks, bo to żałosne - wolę przeżyć czuły romans i odżyć - wspólny majątek, dzieci i strach przed ciężarem zmian sprawia że nie mam ochoty się rozwodzić... milej spędza się czas zostawiając męża kolejny wieczór przed telewizorem z piwem a ja idę na kurs tańca z kochankiem - czy się domyśla? pewnie tak, seksu nie uprawialiśmy od 4 lat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ach nie doczytałam ale bez znaczenia consensus owszem .
To nie ja. To cytat z Wezenka.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
Strasznie zawiłych słów używasz Cross może to jest porozumienie
"Jak walczyć z problemami i starać się dojść do consensusu. "

Do walki z problemami potrzeba charakteru. A żeby zrozumieć tak trudne zdanie trzeba wiedzieć co to jest consensus.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
Tylko nie każdy ma ochotę sypiać z prostytutką. Trzeba być desperatem albo mieć strzaskany beret, aby nie poznać dziewczyny, która zechce się z Tobą kochać. Zostają jeszcze psychopaci i zboczeńcy. Ale frajda: właścicielka vaginy wytartej jak szmata. Straciłabym szacunek do siebie, gdybym skorzystała z usług męskiej prostytutki. Cholera, nie dość, że zerżnięty przez nie wiem kogo, ryzyko zarażenia się AIDS, to jeszcze trzeba zapłacić.lol Stuprocentowy facet nie musi chodzić do burdelu. Potrafi utrzymać kobietę przy sobie i być dla niej tak atrakcyjny, że będzie chciała być z nim często w sytuacjach intymnych. Dzień rodzi noc. Wielu facetów narzeka, że "żona nie chce", a nie widzą, że sami są sobie winni. Z braku laku dobry kit, z braku atrakcyjnej kobiety dobra i dziwka. Masakra.
Niech wszyscy, którzy źle mi życzą, pocałują mnie w d*pę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
rada DOSWIADCZONEGO FACETA PROSZENIE ZONECZKIE O SEXSM TO ZBRODNIA ....DZIS SA MOZLOWOSCI za 50 zl masz dziewczyne po co wiec prosić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
madzia ALE PEWNIE MASZ MASE KASY BO OZENILAS SIE NIE DLA MILOSCI TYLKO DLA MANY MANY ....HAHAHAHA
poznając nowego partnera "sprzedajemy" siebie- chcemy pokazać się z jak najlepszej strony. A jeżeli przy okazji nie obsmarujemy byłego/byłej to już świadczy o naszej klasie :)
Wchodząc w nową relację wcale nie musi o tym mówić. Może tylko obsmarować swoją byłą, a sam przedstawić się jako biedny i wspaniały facet - ofiara wrednej baby. Wyobraźnia ludzka ma wielkie możliwości. Poza tym są ludzie mocni, ale tylko w gębie i necie.:)
@Maniek.
Odciąć chcesz kobiety od kasy, a sam od pępowiny się jeszcze nie oderwałeś.
Baby, to za pewne masz w nosie, zanim mamusia ci ich nie wyciągnie i nosek nie podetrze.
Zapewne miałeś jakiś problem rodzinny i zostawiłeś kobietę samą.
Po czym uciekłeś od problemów pod kiecę mamusi.
Wstyd i żenada.
Która, normalna kobieta, będzie chciała być z Tobą, znając tą historię?
Nie zastanawiałeś się co to znaczy być dorosłym.
Jak walczyć z problemami i starać się dojść do consensusu.
Tak masz rację, mówiąc, że teraz jesteś wolny.
A co będzie jak mamuśka Ci odejdzie, albo jak twoja przyszła towarzyszka da ci popalić i wygna z domu.
Pod którą wtedy kiecę się schowasz i gdzie uciekniesz?
....i myśli sobie Ikar, co nieraz już w dół runął: jakby powiało zdrowo, tobym jeszcze raz pofrunął......
A Osiecka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale smęcisz:) Czyżby andropauza?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja rada odciac babe od kasy zero kasy i pozne powroty do domu a najlepiej przeprowadz sie do mamtki ja tak zrobilem wrocilem do ukochanej mamusi i sytuacja sie zmienila bardzo szybko ..ale teraz ja jestem znow wolny a ona niech robi co chce
Nie zamartwiaj się ja ze swoim już ex byłam dla dobra rodziny i dla małżeństwa 25 lat i co jedyne co mam to czyste sumienie że się starałam a nie było łatwo ani w łóżku ani w życiu teraz jestem sama i nie żałuje decyzji ani dnia ani minuty może będę miała to szczęście być z kimś kto potrafi kochać ,żyć .Pozdrawiam.
Też byłam w toksycznym związku, choć seks był super, ale były inne problemy.
Pomimo, że jestem sama, wolę to niż bycie z kimś w świadomości, ze jesteśmy tylko dla dziecka.

To nie przetrwa.
Po co dziecko ma widzieć takich oschłych rodziców. Nie lepiej być z kimś innym, być szczęśliwym. Szcześliwi rodzice to i dziecko szczęśliwe.
A związek bez seksu nie ma sensu. Pomimo, że jestem kobietą to uważam, ze seks jest bardzo ważny, potrzebny do budowania relacji. Wręcz nieodzowny. Daje szczęście.
A ja się całe życie zastanawiam, dlaczego ludzie są tacy zawzięci ? :) Albo mi zależy i nie unoszę się honorem (Panie Gdynianinie :) tylko szukam rozwiązań i WALCZĘ :) , albo.. 'zostańcie w pokoju'.... Darcie kotów i 'udawanie' związku źle się kończy..dla dzieci często tez, bo przenoszą ten wzorze do swojego dorosłego życia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
olo,
odbij ode mnie w swoje klimaty ~:)
czytac sie Ciebie nie da...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jesteś pewna ,że życie nie polega na umatrwianiu się ?

Jesteś osoba co wie na czym polega życie?

Wraz z upływem wieków , światopogląd bardzo się zmienia.
Do Gdynianin 40l.:

Co to za masowe pitoly Chlopaku Slodki?
Zrodla wody nie znajdziesz tam gdzie go nigdy nie bylo a zycie nie polega na umartwianiu sie.
Czytam Ciebie i szukasz tak by nie znalezc odpowiedzi, ktora masz przed oczami.
Nie daj sie andropauzie i bierz sie w garsc.
Kobieta bez seksu marnieje!!!
I co to za kobieta, ktora trzeba "prosic" o seks... (???)
Co to za mezczyzna, ktory musi "prosic" o seks...(???)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ze względu na synka od żony nie odejdę. Zrozumiałem że żona unika jak ognia seksu, nie mogę gwałcić Jej wolności. Gorzej się czuję kiedy prosiłem Ją o współżycie. Dbam o rodzinę. Z okazywaniem czułości między nami jest lepiej ale małżeńskiej bliskości nie ma. Mam wrażenie że seks się skończył, bo dostała synka. Jestem też szczęsliwy jest naszym światem. W moim małzeńswie seks miał miejsce 4 lata. Zbyt bardzo kocham syna, nie odejdę. Dla niego jestesmy światem, żyję by on miał dobre życie.
do góry