~ali z bali
85.128.94.*
(15 lat temu) 31 stycznia 2011 o 16:03
jaką koszmarną , jaką skrajną egoistkę??
a może to właśnie Gdynianin ma wybujałe wyobrażenia czy wymagania wobec swojej małżonki??
z tego co tu opisuje to jego kobieta jawi się jako normalna, zdrowa, towarzyska osoba - on natomiast jest wg tego co opisał smętnym,żyjącym w świecie iluzji nudziarzem, któremu wydaje się że życie to j*****ka!
nie wiem czemu ta pani poslubiła tego pana, miałam kiedyś związek, w który weszłam, bo potrzebowałam wyciszenia. Mężczyźni wokół mnie jawili mi się jako kretyni ukierunkowani tylko na jedno. Byłam w takim związku 4 lata. Przez ten czas mój ówczesny chłopak zdążył przekonać mnie, że moje dotychczasowe znajomości przeszkadzają w naszym związku, a że chciał miec mnie i mój czas na wyłączność ja głupia zakochana odcięłam się od tych znajomości. Dodam, w co pewnie nikt z komentujących mężczyzn nie uwierzy, że akuart nie były to tzw destrukcyjne znajomości.
Dwa lata zajęło mi odbudowanie niektórych z nich.
Przez tamten okres czasu zdałam sobie sprawę, że owszem, potrzebuję stabilizacji w życiu i nie można żyć tylko wyjściami i zabawą ale zupełne odcięcie się od tego tez nie jest zdrowe i trochę fajerwerków w życiu też jest ważne! zwłaszcza jeśli te fajerwerki pochodzą od tzw drugiej połówki!
Do czego zmierzam - mam wrażenie ze Gdynian jest właśnie takim panem, który chciałby mieć partnerkę tylko dla siebie, który nie zwraca uwagi na to, że w życiu nie tylko poezja i sztucznie kreowany romantyzm są ważne. Nie można żyć jakimiś mrzonkami. Może ona potrzebuje czegoś realnego?
Może pan jest osoba bierną, pasywną? i to udzieliło się tez tej pani?? Może ona potrzebuje czegoś - kogos bardziej realnego??
mi się wydaje ze Gdynianin żyje trochę w oderwaniu od rzeczywistości. Nie chce krytykować ale cytowanie inwokacji jest co najmniej żenujące, ani to romantyczne, ani żadne....mogłoby podziałac na polonistkę:)
mógłbyś wybrać jakiś erotyk (erotyk - utwór poetycki poświęcony miłości niekoniecznie fizycznej).
2
1