Widok

Urodzinki a przedszkole

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, mój maluszek niebawem kończy 3 latka, chodzi do przedszkola. Czy wasze maluszki z okazji swoich urodzin zanoszą coś dla dzieci ze swojej grupy? Wiem, że jedno dziecko miało kiedyś tort, u nas tort odpada bo rodzina duża i tak muszę skombinować 2 ;-) Myślałam o jakiś cukierkach, ale zastanawiam się czy taki niezdrowy poczęstunek może być? Jak jest u was w przedszkolach?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
musisz zapytać Pań w przedszkolu jakie mają tradycje.
u nas wszystkie dzieci z danego miesiąca obchodzą urodziny wspólnie, dostają tort i cukierki- ale to organizuje przedszkole, a rodzice opłacają na ten cel "fundusz urodzinowy" 5 zł miesięcznie :)

pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja robiłam muffinki z polewą i z posypkami/ ozdobami z Oetkera. Tylko zrobilam połowę z czekoladą, a połowę z owocami, na wypadek alergii na czekoladę. Innym razem dałam koszyk ze słodyczami- cukierki, lizaki, mamby i małe kinderki.
MałamMi też bym wolała takie rozwiązanie, ale u nas nie ma takiego funduszu.
Ja- o taki koszyk ze słodyczami to chyba dobry pomysł, pominę tylko lizaki bo to maluszki biegające z patykami to niebezpieczny widok. Włoże czekoladki kinderki, może jakieś galaretki. Mamba odpada bo nawet mój Smyk całą w kłada do buzi a potem sie dławi...
Jak myslicie co jeszcze mozna włożyć?
A dla "cioć" (opiekunek) obie nowe od 2 tyg prowadzą tę grupę, kawa i jakieś ciastko czy to już przesada?
przesada. Wystarcza cukierki, PAnie też można nimi poczęstwać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym kupola cukierki w stylu michalki
Krówki ale te kruche ,galaretki nie wszyscy mogę cukierki czekoladowe . Dla Pan po cukierku kawa ciacho przesada.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też uważam, że przesada, cuksy wystarczą.
Michalki są z orzechami, wiec może też nie wszyscy mogą - tzn.alergicy. Jeżeli małe dzieci, to cos czym się nie zadławią
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas do niedawna można było tort zanosić muffinki cukierki itp. ale od zeszłego roku niemożna. Nie pamiętam co dałam rok temu, ale w tym córka zaniosła koszyk owoców
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Młody miał dwa razy urodziny w przedszkolu. Zanosiłam samorobne torty (z opłatkiem zgodnym z zamówieniem Syna, musiałam zrobić odowiednią grafikę i zamawiałam opłatek z wydrukiem na allegro) :)

Do szkolnej zerówki i 1kl - mix cukierków/galaretek :)
W grupie trzylatków zanosiłam cukierki czekoladowe,w grupie czterolatków muffiny czekoladowe z ozdobami jak forumka powyżej, w ostatnim roku przedszkola tort.Żadnych kaw ani dodatkowych słodyczy dla pań nie nosiłam.
Dziękuję dziewczyny za wszystkie pomysły.
image
Co do tortów to panie w młodszych grupach mówiły,że maluchy wcale tych tortów nie zjadają ,tylko rozpaćkaja i zostawiają.Górą cukierki,ciastka,flipsy,niestety paluszki i muffiny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tort jest trochę problematyczny dla Pan, bo trzeba talerze, pokroić. Ja dawałam Młodej milky waye. Po sztuce dla dziecka. Do tego można zanieść balony i jest zabawa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jestem w szoku!!! Pierwsze słyszę, żeby do przedszkola na urodziny zanosić TORTY! W ogóle się dziwię, że zanosicie cukierki! W naszym przedszkolu (państwowym) nie można przynosić słodyczy na urodziny. Dzieci częstują owocami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
Słyszałam o prywatnych przedszkolach, gdzie torty, ciasta, babeczki - mogą być przynoszone tylko kupne, z paragonem ;)

U nas nie było wymogu co do paragonu. Najczęściej były przynoszone właśnie torty i muffinki. (przedszkole państwowe)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przedszkole prywatne:
4, 5 i 6 urodziny-tort (raz nie zaniosłyśmy bo Młoda sie pochorowała-zjadłyśmy same w domu :) ), nic dodatkowo dla Pań już nie bo one też jadły tort razem z dziećmi; za każdym razem pytaliśmy co można przynieść i nie było żadnego problemu, Panie nawet miały przygotowane świeczki i kolorowe papierowe talerzyki na takie okazje
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
moje dziecko zaniosło do przedszkola 5 latek jajka z niespodzianką dla kazdego dziecka......
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pokroic tort to jest problematyczne?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
masakra jak czytam milky waye dla 3 latków? czytaliscie kiedys skład? mozna zrobic samemu babeczki, ciastka owsiane z rodzynkami, jakies francuskie rogaliki z dzemem, nie ładować tony cukru. u nas nie mozna tortów bo sa dzieci z alergiami (jajko, kakao, gluten, orzechy, mleko) i byłby im przykro, że nie mogą go zjesc. owoce i dobre ciastka, które przygotuje przedszkole.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
zgadzam sie Aga M. U mojej corki w przedszkolu rodzic przyniósł zozole musujące, masakra.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
no tak bo tak najłatwiej, kupić paczke badziewia i już. sa fajne rzeczy z dobrym składem i nie uderzajace po kieszeni tylko trzeba sie wysilić i poczytac, nie wszystko musi byc eko sreko, bo wiadmo, że tak przez cale zycie nie bedzie ze wszedzie im sie trafi swietne jedzenie, ale warto.

pozdrawiam wszystkich minusujacych, ze tez Wam sie chcialo naciskac a kupic cos dobrego dla dziecka juz nie :)
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Wg mnie to jakaś głupia moda na noszenie ciast ,tortów soków do przedszkola.Mój syn parę lat temu chodził do przedszkola to mamy dawały dzieciom cukierki do poczęstowania pań i kolegów z grupy i to tak że wychodziło góra po dwa cukierki .Teraz czytam ,ciacha kosze słodyczy masakra a jeszcze tort ......
Drugi syn chodził do przedszkola w Norwegii tam w ogóle nie ma zwyczaju przynoszenia słodyczy do przedszkola .Słodycze i to głównie po kawałku ciasta ,to już na imprezce urodzinowej .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
http://durszlak.pl/przepis/ciasteczka-kukurydziane-3871e928-a621-4961-affa-cda487d4b7e7?c=tag&t=ciasteczka-kukurydziane
polecam bo przepis prosty i robi się szybko :) teraz dużo dzieci ma różne alergie więc wolałam nie ryzykować jakiś sensacji ;) tylko masło dałam miękkie a nie schłodzone.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

do góry