Widok
Urodzinki a przedszkole
Dziewczyny, mój maluszek niebawem kończy 3 latka, chodzi do przedszkola. Czy wasze maluszki z okazji swoich urodzin zanoszą coś dla dzieci ze swojej grupy? Wiem, że jedno dziecko miało kiedyś tort, u nas tort odpada bo rodzina duża i tak muszę skombinować 2 ;-) Myślałam o jakiś cukierkach, ale zastanawiam się czy taki niezdrowy poczęstunek może być? Jak jest u was w przedszkolach?
MałamMi też bym wolała takie rozwiązanie, ale u nas nie ma takiego funduszu.
Ja- o taki koszyk ze słodyczami to chyba dobry pomysł, pominę tylko lizaki bo to maluszki biegające z patykami to niebezpieczny widok. Włoże czekoladki kinderki, może jakieś galaretki. Mamba odpada bo nawet mój Smyk całą w kłada do buzi a potem sie dławi...
Jak myslicie co jeszcze mozna włożyć?
A dla "cioć" (opiekunek) obie nowe od 2 tyg prowadzą tę grupę, kawa i jakieś ciastko czy to już przesada?
Ja- o taki koszyk ze słodyczami to chyba dobry pomysł, pominę tylko lizaki bo to maluszki biegające z patykami to niebezpieczny widok. Włoże czekoladki kinderki, może jakieś galaretki. Mamba odpada bo nawet mój Smyk całą w kłada do buzi a potem sie dławi...
Jak myslicie co jeszcze mozna włożyć?
A dla "cioć" (opiekunek) obie nowe od 2 tyg prowadzą tę grupę, kawa i jakieś ciastko czy to już przesada?
Przedszkole prywatne:
4, 5 i 6 urodziny-tort (raz nie zaniosłyśmy bo Młoda sie pochorowała-zjadłyśmy same w domu :) ), nic dodatkowo dla Pań już nie bo one też jadły tort razem z dziećmi; za każdym razem pytaliśmy co można przynieść i nie było żadnego problemu, Panie nawet miały przygotowane świeczki i kolorowe papierowe talerzyki na takie okazje
4, 5 i 6 urodziny-tort (raz nie zaniosłyśmy bo Młoda sie pochorowała-zjadłyśmy same w domu :) ), nic dodatkowo dla Pań już nie bo one też jadły tort razem z dziećmi; za każdym razem pytaliśmy co można przynieść i nie było żadnego problemu, Panie nawet miały przygotowane świeczki i kolorowe papierowe talerzyki na takie okazje
masakra jak czytam milky waye dla 3 latków? czytaliscie kiedys skład? mozna zrobic samemu babeczki, ciastka owsiane z rodzynkami, jakies francuskie rogaliki z dzemem, nie ładować tony cukru. u nas nie mozna tortów bo sa dzieci z alergiami (jajko, kakao, gluten, orzechy, mleko) i byłby im przykro, że nie mogą go zjesc. owoce i dobre ciastka, które przygotuje przedszkole.
no tak bo tak najłatwiej, kupić paczke badziewia i już. sa fajne rzeczy z dobrym składem i nie uderzajace po kieszeni tylko trzeba sie wysilić i poczytac, nie wszystko musi byc eko sreko, bo wiadmo, że tak przez cale zycie nie bedzie ze wszedzie im sie trafi swietne jedzenie, ale warto.
pozdrawiam wszystkich minusujacych, ze tez Wam sie chcialo naciskac a kupic cos dobrego dla dziecka juz nie :)
pozdrawiam wszystkich minusujacych, ze tez Wam sie chcialo naciskac a kupic cos dobrego dla dziecka juz nie :)
Wg mnie to jakaś głupia moda na noszenie ciast ,tortów soków do przedszkola.Mój syn parę lat temu chodził do przedszkola to mamy dawały dzieciom cukierki do poczęstowania pań i kolegów z grupy i to tak że wychodziło góra po dwa cukierki .Teraz czytam ,ciacha kosze słodyczy masakra a jeszcze tort ......
Drugi syn chodził do przedszkola w Norwegii tam w ogóle nie ma zwyczaju przynoszenia słodyczy do przedszkola .Słodycze i to głównie po kawałku ciasta ,to już na imprezce urodzinowej .
Drugi syn chodził do przedszkola w Norwegii tam w ogóle nie ma zwyczaju przynoszenia słodyczy do przedszkola .Słodycze i to głównie po kawałku ciasta ,to już na imprezce urodzinowej .
http://durszlak.pl/przepis/ciasteczka-kukurydziane-3871e928-a621-4961-affa-cda487d4b7e7?c=tag&t=ciasteczka-kukurydziane
polecam bo przepis prosty i robi się szybko :) teraz dużo dzieci ma różne alergie więc wolałam nie ryzykować jakiś sensacji ;) tylko masło dałam miękkie a nie schłodzone.
polecam bo przepis prosty i robi się szybko :) teraz dużo dzieci ma różne alergie więc wolałam nie ryzykować jakiś sensacji ;) tylko masło dałam miękkie a nie schłodzone.