Widok

Urodzinki a przedszkole

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, mój maluszek niebawem kończy 3 latka, chodzi do przedszkola. Czy wasze maluszki z okazji swoich urodzin zanoszą coś dla dzieci ze swojej grupy? Wiem, że jedno dziecko miało kiedyś tort, u nas tort odpada bo rodzina duża i tak muszę skombinować 2 ;-) Myślałam o jakiś cukierkach, ale zastanawiam się czy taki niezdrowy poczęstunek może być? Jak jest u was w przedszkolach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
musisz zapytać Pań w przedszkolu jakie mają tradycje.
u nas wszystkie dzieci z danego miesiąca obchodzą urodziny wspólnie, dostają tort i cukierki- ale to organizuje przedszkole, a rodzice opłacają na ten cel "fundusz urodzinowy" 5 zł miesięcznie :)

pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja robiłam muffinki z polewą i z posypkami/ ozdobami z Oetkera. Tylko zrobilam połowę z czekoladą, a połowę z owocami, na wypadek alergii na czekoladę. Innym razem dałam koszyk ze słodyczami- cukierki, lizaki, mamby i małe kinderki.
MałamMi też bym wolała takie rozwiązanie, ale u nas nie ma takiego funduszu.
Ja- o taki koszyk ze słodyczami to chyba dobry pomysł, pominę tylko lizaki bo to maluszki biegające z patykami to niebezpieczny widok. Włoże czekoladki kinderki, może jakieś galaretki. Mamba odpada bo nawet mój Smyk całą w kłada do buzi a potem sie dławi...
Jak myslicie co jeszcze mozna włożyć?
A dla "cioć" (opiekunek) obie nowe od 2 tyg prowadzą tę grupę, kawa i jakieś ciastko czy to już przesada?
przesada. Wystarcza cukierki, PAnie też można nimi poczęstwać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym kupola cukierki w stylu michalki
Krówki ale te kruche ,galaretki nie wszyscy mogę cukierki czekoladowe . Dla Pan po cukierku kawa ciacho przesada.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też uważam, że przesada, cuksy wystarczą.
Michalki są z orzechami, wiec może też nie wszyscy mogą - tzn.alergicy. Jeżeli małe dzieci, to cos czym się nie zadławią
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas do niedawna można było tort zanosić muffinki cukierki itp. ale od zeszłego roku niemożna. Nie pamiętam co dałam rok temu, ale w tym córka zaniosła koszyk owoców
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Młody miał dwa razy urodziny w przedszkolu. Zanosiłam samorobne torty (z opłatkiem zgodnym z zamówieniem Syna, musiałam zrobić odowiednią grafikę i zamawiałam opłatek z wydrukiem na allegro) :)

Do szkolnej zerówki i 1kl - mix cukierków/galaretek :)
W grupie trzylatków zanosiłam cukierki czekoladowe,w grupie czterolatków muffiny czekoladowe z ozdobami jak forumka powyżej, w ostatnim roku przedszkola tort.Żadnych kaw ani dodatkowych słodyczy dla pań nie nosiłam.
Dziękuję dziewczyny za wszystkie pomysły.
Co do tortów to panie w młodszych grupach mówiły,że maluchy wcale tych tortów nie zjadają ,tylko rozpaćkaja i zostawiają.Górą cukierki,ciastka,flipsy,niestety paluszki i muffiny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tort jest trochę problematyczny dla Pan, bo trzeba talerze, pokroić. Ja dawałam Młodej milky waye. Po sztuce dla dziecka. Do tego można zanieść balony i jest zabawa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jestem w szoku!!! Pierwsze słyszę, żeby do przedszkola na urodziny zanosić TORTY! W ogóle się dziwię, że zanosicie cukierki! W naszym przedszkolu (państwowym) nie można przynosić słodyczy na urodziny. Dzieci częstują owocami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
Słyszałam o prywatnych przedszkolach, gdzie torty, ciasta, babeczki - mogą być przynoszone tylko kupne, z paragonem ;)

U nas nie było wymogu co do paragonu. Najczęściej były przynoszone właśnie torty i muffinki. (przedszkole państwowe)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przedszkole prywatne:
4, 5 i 6 urodziny-tort (raz nie zaniosłyśmy bo Młoda sie pochorowała-zjadłyśmy same w domu :) ), nic dodatkowo dla Pań już nie bo one też jadły tort razem z dziećmi; za każdym razem pytaliśmy co można przynieść i nie było żadnego problemu, Panie nawet miały przygotowane świeczki i kolorowe papierowe talerzyki na takie okazje
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
moje dziecko zaniosło do przedszkola 5 latek jajka z niespodzianką dla kazdego dziecka......
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pokroic tort to jest problematyczne?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
masakra jak czytam milky waye dla 3 latków? czytaliscie kiedys skład? mozna zrobic samemu babeczki, ciastka owsiane z rodzynkami, jakies francuskie rogaliki z dzemem, nie ładować tony cukru. u nas nie mozna tortów bo sa dzieci z alergiami (jajko, kakao, gluten, orzechy, mleko) i byłby im przykro, że nie mogą go zjesc. owoce i dobre ciastka, które przygotuje przedszkole.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry