Widok
Urodzinki a przedszkole
Dziewczyny, mój maluszek niebawem kończy 3 latka, chodzi do przedszkola. Czy wasze maluszki z okazji swoich urodzin zanoszą coś dla dzieci ze swojej grupy? Wiem, że jedno dziecko miało kiedyś tort, u nas tort odpada bo rodzina duża i tak muszę skombinować 2 ;-) Myślałam o jakiś cukierkach, ale zastanawiam się czy taki niezdrowy poczęstunek może być? Jak jest u was w przedszkolach?
MałamMi też bym wolała takie rozwiązanie, ale u nas nie ma takiego funduszu.
Ja- o taki koszyk ze słodyczami to chyba dobry pomysł, pominę tylko lizaki bo to maluszki biegające z patykami to niebezpieczny widok. Włoże czekoladki kinderki, może jakieś galaretki. Mamba odpada bo nawet mój Smyk całą w kłada do buzi a potem sie dławi...
Jak myslicie co jeszcze mozna włożyć?
A dla "cioć" (opiekunek) obie nowe od 2 tyg prowadzą tę grupę, kawa i jakieś ciastko czy to już przesada?
Ja- o taki koszyk ze słodyczami to chyba dobry pomysł, pominę tylko lizaki bo to maluszki biegające z patykami to niebezpieczny widok. Włoże czekoladki kinderki, może jakieś galaretki. Mamba odpada bo nawet mój Smyk całą w kłada do buzi a potem sie dławi...
Jak myslicie co jeszcze mozna włożyć?
A dla "cioć" (opiekunek) obie nowe od 2 tyg prowadzą tę grupę, kawa i jakieś ciastko czy to już przesada?
Przedszkole prywatne:
4, 5 i 6 urodziny-tort (raz nie zaniosłyśmy bo Młoda sie pochorowała-zjadłyśmy same w domu :) ), nic dodatkowo dla Pań już nie bo one też jadły tort razem z dziećmi; za każdym razem pytaliśmy co można przynieść i nie było żadnego problemu, Panie nawet miały przygotowane świeczki i kolorowe papierowe talerzyki na takie okazje
4, 5 i 6 urodziny-tort (raz nie zaniosłyśmy bo Młoda sie pochorowała-zjadłyśmy same w domu :) ), nic dodatkowo dla Pań już nie bo one też jadły tort razem z dziećmi; za każdym razem pytaliśmy co można przynieść i nie było żadnego problemu, Panie nawet miały przygotowane świeczki i kolorowe papierowe talerzyki na takie okazje
masakra jak czytam milky waye dla 3 latków? czytaliscie kiedys skład? mozna zrobic samemu babeczki, ciastka owsiane z rodzynkami, jakies francuskie rogaliki z dzemem, nie ładować tony cukru. u nas nie mozna tortów bo sa dzieci z alergiami (jajko, kakao, gluten, orzechy, mleko) i byłby im przykro, że nie mogą go zjesc. owoce i dobre ciastka, które przygotuje przedszkole.