Widok

Urodziny przedszkolaka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
co dajecie dzieciom do przedszkola na urodziny? w zeszlym roku dalam pauline 3 takie ogromne opakowania haribo,a teraz myslalam o jakich babezkach/muffinkach ale to jest ok 3 zl x 25 dzieciwiec troche sporo ;/ to juz chyba taniej wyjdzie kupic 2 tort... hmm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
takie są dobre

http://www.rembowscy.pl/naszesoki.html

albo firmy Rabenhorst są w Organic farma w galerii bałtyckiej albo w BOMI były zawsze, nie wiem jak teraz w nowym Bomim, w Piotr i Paweł też jest spory wybór tłoczonych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Risika a ile sztuk jest w opakowaniu marsów?
ja poszlam oczywiscie na latwizne kupilam ba toniki mini mars snikers i twist :) akurat byly takie fajne w kartonikach swiatecznie w biedronie.
asia a gdzie kupujesz te soki tłoczone?
Moja Mała je tylko zdrowe rzeczy i takie będą na jej urodziny. Ciastka owsiane i inne smaczne bez chemii, jakaś tarta ze świerzymi owocami , bakalie, trochę owoców i soki tłoczone, żadnych kartonów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja po rozmowie z paniami upiekłam ciasto,
jako że w grupie Em są dzieci bez mleczne miałam utrudnione zadanie, upiekłam w okrągłej formie ciasto marchewkowe z czekoladową polewą i migdałami, poszło całe, wszystkim bardzo smakowało, koszt minimalny, ciasto jest banalnie proste a Em miała też świeczki do dmuchania ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Różnie bywa z uczuleniem na orzechy.Trudno maluchowi wytłumaczyć, że nie może, bo... Mamba, żelki uber alles!:)
Michałki+guma mamba. Córka jest w grupie 3-latków.
Ja kupowalam Petitki Lubisie
w lidlu sa fajne wielkie paki zelkow ktore w srodku maja kilkanascie malych paczuszek zelkow - sa bardzo podzielne :) i w sam raz na taka okazje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej
A ja raz kupiłam ptasie mleczko
Ja również w tym roku zamierzam kupić dla synka urodzinową mambę, żelki, jakieś ciacha i po małym batoniku a na wychodnę do domu każdemu po lizaku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja w zeszłym roku robiłam sama babeczki - renifery, jako że moja ma urodziny w styczniu, to w klimacie zimowym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja moje dzieciaki maja urodziny to do przedszkola zazwyczaj daje im cukierki - galaretki (w papierkach), wafle i paluszki - juniorki.

nie ma co wymyślać i kombinowac z tortami i ciastami, dzieci bardziej uciesza się ze słodyczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Żelki, Mamba, wafelki waniliowe/śmietankowe- to urodzinowe hity.Moja grupa (pracuję w państwowym przedszkolu) nie lubi cukierków czekoladowych:) Krówek też nie. Aha- no i same wafelki też niekoniecznie.Zawsze w duecie z cukierkiem:) Lizaki- ok, ale rozdaję dzieciom, gdy idą do domu.Patyczki to potencjalne niebezpieczeństwo. Torty nie cieszyły się nigdy specjalnym powodzeniem, a przede wszystkim nie mogą to być ciasta/ ciasteczka pieczone w domu, ze względu na przepisy Sanepidu.
mam dwoje przedszkolaków i mieli urodziny we wrześniu, dałam im do poczęstowania cukierki czekoladowe i mamby. Jak w zeszłym roku syn miał urodziny w sobotę i nie przygotowałam mu nic do przedszkola, to po pewnym czasie jednak pytał się mnie "kiedy będę urodzinowym kolegą?" i szkoda mi go było. Torty to chyba taki trudny temat, wolałabym żeby moje dzieciaki nie jadły kremów na maśle, smietanowych, co najwyżej jakieś lekkie.
jak moja chodziła do przedszkola to było tak, jak pisze alycja. Panie na początku powiedziały, żeby tortów nie przynosić właśnie ze względu na sanepid.
Ju kupowałam i w szkole nadal kupuję, czekoladowe cukierki, ewentualnie do tego lizaki
u nas to tylko cukierki, te torty to przesada chyba:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja kupilam 25 jajek niespodzianek w selgrosie kupilam je po 1.99 za sztuke ale musialam kupic cale opakowanie 36 jaj i tak sie oplacalo plus tort z cukierni dzieciaki zachwycone byly

p.s ostatnio jajka po 2.19 byly w lewiatanie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
jesli pozwolicie:) pracuje jako nauczyciel przedszkola wiec moze podpowiem:)

dzieci najchetniej zajadaja sie cukierkami czekoladowymi, ewentualnie male batoniki typu milky way:), zelki zawsze i wszedzie:) jakies male wafelki tez dobrym pomyslem sa:)

u nas w p-lu tort odpada ze wzgledu na sanepid i tak jest chyba w wiekszosci p-li... bo trzeba brac probki, tlumaczyc sie ze tego typu jedzenie zostalo wniesione do p-la... jakies zachorowanie moga byc bo to kremy itp... za duzo zachodu, odpada;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry