Widok

Urodziny przedszkolaka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
co dajecie dzieciom do przedszkola na urodziny? w zeszlym roku dalam pauline 3 takie ogromne opakowania haribo,a teraz myslalam o jakich babezkach/muffinkach ale to jest ok 3 zl x 25 dzieciwiec troche sporo ;/ to juz chyba taniej wyjdzie kupic 2 tort... hmm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja zawsze zamawiam duży tort + sok dla dzieci + kawa dla Pań.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
albo upiec te muffinki :]

ostatnio Yetcath dała świetny przepis na muffinki bananowo-czekoladowe :]

robiłam babeczki i jako ciasto w keksówce :] pyyycha :]

http://forum.trojmiasto.pl/Kto-upiecze-mufinki-t411130,1,16.html

"nie opłaca się kupować gotowych...
Są baaaardzo proste do zrobienia, i zawsze wychodzą! Nawet jak się zapomni o nich i zostawi 15 minut za długo w piekarniku :D

Przygotuj dwie miski, jedna na suche produkty, druga na mokre:

SUCHE:
1,5 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka sody oczyszcz.
0,5 łyżeczki proszku do piecz.
0,5 łyżeczki soli
1/3 szklanki kakao
1 pokruszona/pokrojona na małe kawałeczki tabliczka czekolady (można wymieszać - gorzka, mleczna, biała)

MOKRE:
4 zmiksowane, rozciapciane banany (najlepiej kupić takie bardziej dojrzałe)
1 duże jajko
1/3 szklanki oleju

Wymieszkać suche składniki, wymieszać mokre składniki. Mokre wlać do suchych i mieszać łyżką (nie mixować!) do połączenia się składników. Nawet jak będą małe grudki, to nic nie szkodzi.

Piec ok. 25 minut (do suchego patyczka) w temp ok. 190 stopni.

Naprawdę są rewelacyjne :-) Ja je bardzo często robię- np. jak dowiaduję się, że goście mają przyjść za pół godzinki ;)"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
upieczenie odpada, nigdy w zyciu nic nie upieklam i nie zamierzam tego stanu zmieniac :P

az tym tortem to tez troche rboty ;p trzeba pojsc pokroic dopilnowac... nie wiem w sumie ;/

paulina po swoich wypadkach miesiac nie byla i teraz caly listopad tez w domu bedzie ;/ wiec chcialam ja tylko na godzinke puscic dod zieci..eh
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
ja 4 lata temu zarzekałam się, że nigdy nie będę piekła ;P hehehe :] dopóki Teściowa nie zmusiła mnie(prawie awantura była) do zrobienia mega łatwego ciasta kefirowego ;) jak zobaczyła, że jednak potrafię i wcale to nie takie trudne - to się przełamałam :]

Nie wiem ile Dziewczyny piekące na zamówienie policzyłyby za takie muffinki? pewnie taniej niż w cukierni ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja robiłam muffinki, z tego przepsisu co podała Agusia. Wyszły pyszne.
Z tego przepsiu wychodzi około 13 muffinek, wiec zrobiłam x2. Udekorowałam kolorowymi lentilkami i posypką. Dziecom się bardzo podobało i nie wyszło drogo, także polecam.
z tego co wiem dzieciaki bardziej sie zajadaja lizakami, jakimis wafelkami, zelkami itp
u nas tort odpadal bo panie sugerowaly by bylo cos malo kruszacego sie ;)
a nie lepiej kupic cukierków ja zawsze tak robiłam w przedszkolu a teraz w szkole ...kupuje 3 rodzaje i dla kazdego po 3 cukierki :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas nie wolno - boja sie ze dzieci moga sie zakrztusic ;)

hehe jedziemy na rekonesans sklepowy w sumie powiedzialam jej co wymysli to mozemy kupic ;) zobaczymy co sama paulina wymysli :)

Agusia nie nic do tego nie zmusi :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi muffinki Yekatah wyszly ale jak pieklam ndo przedszkola to nie wyszły 3 razy !!!!!!!!!!!!!!!!

objechałam biedry

muffinki z biedry - czasem mają
najwiecej na hynka

cenowo nie wiecej niz 30 zł

PYCHA, ŁADNE

oo Dejwi dzieki, jeszcze chyba w lidlu sa ale niewiem po ile :) i moze po jednorazowym telerzyku z kh i bedzie ok. no zobaczymy co to moje dziecko jendak wymysli :D
jak cukierki to nie takie szklaki ale czekoladowe, moze jakieś pianki czy żelki, może wafelki smietankowe/czekoladowe , grześki w czekoladzie lub bez , lizaki serduszka ...
ja kupiłam takie małe wafelki w czekoladzie (osobno pakowane po 8 sztuk) f-my Nesquik, lizaki z Lidla owocowe pakowane po 14 szt smakują tak samo jak nimm2
i zrobiłam muffinki ozdobiłam takimi małymi opłatkami z Barbie, Spidermanem.
U mnie wypadły w sobotę, także poza uroczystością domową nie dawałam nic do przedszkola.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tfu

najwiecej mają na HAllera w tej biedrze

tylko tam mieli na koszach

Ja Olkowi kupiłam w Lidlu w dużych paczkach takie malutkie batoniki - a'la marsy (wiem, ze są też snickersy i milky way). Nie było ryzyka zadławienia, a są większe od cukierka. W paczce jest chyba 20 batoników.
U nas np. nie można lizaków ani landrynkowatych cukierków.
ja też piekłam swoim muffinki, ale radocha była. Jak się wprawiłam to co tydzień praktycznie były :)
Szczęśliwa mama Asi i Tomka ;)
No właśnie mój synek ma też urodzinki w listopadzie (kończy 3 latka) i zastanawiam się nad dobrym rozwiązaniem. Rozważam między tortem/sokiem i kawą dla pań a słodyczami (żelki, ew. muffinki własnej roboty, lizaki i soczki dla dzieci). Jutro podpytam panią co zazwyczaj przynoszą dzieci na urodzinki. W sumie z tortem jest o tyle fajnie, że dziecko dmucha świeczkę i zawsze się z tego powodu cieszy (przynajmniej mój ):)
ja na razie zpostaje przy 2 torcie, w tym roku probuje justynke za taki tort na 16 porcji z hello kitty to cena ok 100zl wyjdzie. i tak niezle bo w dekerze ok 140...
3-latce dałam 2 paczki żelek od nimm-2 w papierkach, różne smaki. u nas nie ma mowy o ciastach/ tortach. Na pierwszym zebraniu siostra prosiła, żeby ograniczyć się do drobiazgów typu cukierki, bo tort to jak posiłek i potem dzieci obiadu nie jedzą, jest bałagan, zamieszanie i licytacja rodziców, kto ma większy/lepszy/droższy tort.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry