Widok

Usg a brak zarodka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Byłam dzisiaj na usg, mam 8 tydzień ciąży a lekarz do mnie, że za 8 dni musimy powtórzyć USG bo jest brak zarodka. Powiedział, że albo jest taki mały albo w ogóle go nie ma i jak za 8 dni nic nie będzie to tak naprawdę ciąży nie ma. Załamałam się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie nie trzeba na czczo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie na czczo, mozesz isc w kazdej chwili
http://parenting.pl/w-oczekiwaniu-na-bociana/4443-normy-hcg-total-i-bhcg.html
jest sporo stron o nim
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ah to super pójdę sobie dzisiaj jak zdążę albo jutro.
M-Lady, Doka ma rację - zrób betę! W Invickie od ręki, jeszcze tego samego dnia będziesz miała wynik - nawet w internecie podejrzysz, nie musisz chodzić po odbiór. W sobotę drugi raz i porównasz wyniki. Jeżeli rośnie to jest w porządku i szukaj wtedy lepszego lekarza...Jeśli wynik z sb będzie mniejszy niż z dziś, to przykro mi :(((
wiem ze trudno wytrzymac ale ja bym poczekała z kolejnym usg - daj czas maleństwu urosnąc - oczywiscie zrób bete to zawsze wskaźnik ale jedynie wskaźnik bo czasem rośnie a nie ma zarodka a np u mojej kumpeli dzidzia była a beta słabo rosła i w koncu lekarz jej powiedział zeby sobie darowała bo to tylko ja drazni ...
Po becie widać już nawet po pierwszym wyniku czy jest się w ciąży.
Jeśli pierwszy wynik jest dość duży (i nie ujemny) to pewnie ciąża jest. Na dole na kartce z wynikiem powinnaś mieć widełki z normą która pokazuje jak wysoka beta przypada na dany tydzień ciąży.
U mnie lekarka w 6 tygodniu ciąży stwierdziła ciąże badaniem na fotelu, bo przez zwykłe usg nei byłoby nic widać. Ewentualnie dopochwowe, ale gdy byłam tydzień wcześniej u lekarza czyli w 5 tygodniu i zrobił mi dopochwowe usg to nic nei znalazł. Jak widać wszytko zależy od sprzętu i lekarza...
Agato nie ma wyniku Bety ujemnej może być co najwyżej 0, ale jeśli jest stwierdzona ciąża to beta na pewno będzie po wyżej 5. Zrób tak jak dziewczyny pisały Betę w odstępie 48 godzin i w wyniku będziesz miała wartości jakie odpowiadają któremu tygodniowi ciąży, jeśli beta będzie ładnie rosła to nie ma się czym martwić, a Twoja ciąża może być po prostu młodsza:) Trzymam kciuki.
u mnie było tak jak u Mrówki - zarodek był, ale serduszka nie było widać/słychać...

ale kolejne USG (w dniu moich urodzin!) i wszystko było jasne :] to był najlepszy prezent urodzinowy :)))

teraz ten prezent szaleje z Tatusiem na kanapie ;P
Agusia nawet jak beta rosnie prawidlowo, to moze wystapic ciaza bezzarodkowa 9 puste jajo plodowe). wiec nie do konca tak jest, jak piszesz. Zeby potwierdzic ciaze z zarodkiem potrzebne jest dobre usg.
M_Lady - u mnie było to samo. Na usg nie było widać zarodka, bardzo czekałam na ciążę, załamałam się. Zrobiłam betę, poczekałam tydzień, poszłam do innego lekarza. Nie muszę więcej pisac - popatrz na mój suwaczek :)

Trzymam kciuki!
;) ja jutro zrobię betę i we wtorek na usg, poczekam jeszcze te kilka dni.
Oczywiście że jest tak jak piszesz są różne przypadki ale większe prawdopodobieństwo jest, że na tym etapie ciąży jeśli beta będzie wzrastała o min 66% w ciągu 48h to trzeba być dobrej myśli. Usg oczywiście, że należy wykonać.
M lady jeśli idziesz prywatnie na Betę polecam Kliniczną koszt 15 zł lub Akademię Medyczną również cena dość atrakcyjna:)
jestem z Gdyni wiec pójdę do Brussa;)
Acha to sorki :)
tylko, że w gdańsku cena atrakcyjniejsza bo w bruss 39 zł
tylko betę powtarza się po 48 godzinach, a w niedzielę żadne laboratorium nie pracuje.
Hymmm coś w sobotę wymyślę ;) a jak nie to zrobię poniedziałek, wtorek. Na razie nie mogę baniować bo idzie oszaleć ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry