Widok

Usg a brak zarodka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Byłam dzisiaj na usg, mam 8 tydzień ciąży a lekarz do mnie, że za 8 dni musimy powtórzyć USG bo jest brak zarodka. Powiedział, że albo jest taki mały albo w ogóle go nie ma i jak za 8 dni nic nie będzie to tak naprawdę ciąży nie ma. Załamałam się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
może zrób usg u innego lekarza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
też tak myślę ale czy to coś da?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
albo ma tak kiepski sprzęt , że go nie widzi ( to się bardzo często zdarza ) - idż prywatnie na dobre Usg - jeśli byłaś na NFZ w przychodni .
Zrób to najszybciej jak się da - bo inaczej będziesz się zamartwiać może zupełnie niepotrzebnie .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wydaje mi się, że niestyety, ale o pomyłke ciężko w tego typu badaniach:(

Dla pewności i spokoju, idź gdzie indziej na usg.
w 8 tc powinno być już raczej widać, chyba, że owulacja się przesunęła a lekarz ma kiepski sprzęt. Ja tak miałam w pierwszej ciąży, pusty pęcherzyk, poroniłam w 10tc, trzymam kciuki,żeby Twój maluch się ujawnił!!!!!!
Idz do innego lekarza.Moja bratowa oczy wyplakiwala,bo lekarka najpierw nie widziala zarodka,a potem mowila takie rzeczy,ze nawet nie bede powtarzac.Pojechala do prywatnego gabinetu (dr Szelezinskiego) i tam uslyszala i zobaczyla bijace serduszko dziecka!
mam dopiero umówioną wizytę prywatnie na Wtorek. Myślicie, że przyspieszać?
no ja niestety wśród swoich znajomych miałam kilka przypadków , że lekarz na swoim sprzęcie w przychodni państwowej nie widział zarodka - po powtórzeniu tego samego dnia usg prywatnie u dobrego specjalisty okazało się , że zarodek jest i ma się dobrze :-) i tego Ci życzę :-)
Być może Twoja ciąża jest trochę młodsza niż Ci się zdaje ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zależy, czy wytrzymasz;)
koniecznie przyspieszać bo oszalejesz z niepokoju - popłacz w słuchawkę i powiedz że koniecznie musisz najszybciej jak się da
mozesz umowic sie do dr olszewskiego z pro feminy we wrzeszczu
czestp przyjmuje w tym samym dniu
Dzwon po gabunetach az znajdziesz taki,ktory przyjmie Cie jeszcze dzis-bedziesz spokojnie spala i nie narazisz dzidziusia na stres.Powodzenia! Napisz jak juz bedziesz "po".
Idź jak najszybciej - stres przez cały weekend nie jest najlepszym pomysłem.
Ja miałam trochę podobną sytuację - zarodek było widać, ale był za mały i nie biło serduszko. Było ryzyko, że zarodek się nie rozwija. Na szczęście teraz jestem już mamą chłopczyka z tego właśnie zarodka:-)
Trzymam kciuki
8 dni to ja czekać nie będę! dzwoniłam do swojego lekarz ale niestety muszę poczekać do wtorku. ahh poczekam skoro mam być mamą muszę poćwiczyć cierpliwość;) dam znać co i jak ;) dziękuje wam
M_LADY u mnie tez zarodka dlugo nie bylo
lekarz kazal brac duphaston - nie bralam - bo ten lek sie bierze jak cos sie dzieje a nie jak niewidac jeszce zarodka - pozatym to jest to hormon ...

a termin wg ost @ i usg różniły się o 2 tyg !!

wiec może to nie 8 a 6 tydzien i wszystko gra!!

ja tez mialam stresa i bieglalam po usg a pamietaj ze niewiedomo tak do konca czy zbyt czeste usg moze szkodzic czy tez nie ...

muszisz byc cierpliwa i nie denerwuje sie - bo stres jest najgorszy w ciąży!!

a mój zarodek ma juz 7 miesiączków i wali takie uśmiechy ze szok !@

Glowa do góry!!
miałam identyczn a sytuacje z tym ,że w 9 tygodniu,zrób bad krwi beta hcg w odstepach 2 dniowych,jesli wynik spada - nie ma ciązy,jedno bad możesz juz dziś zrobić
( ja akurat w czwartek zrobiłam i drugie w piątek,bo w sobotę laborat ne pracowło),lekarz,nie pomyli się,tym bardziej,że to 8 tydzień
heh dzięki za podniesienie na duchu. Ja brałam duphaston przez 2 tygodnie, wczoraj kupiłam kolejne pudła ale lekarz kazał na razie się wstrzymać.
a to badanie się robi na czczo?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie ma to znaczenia,to ten hormon,który masz w moczy(przy testach ciążowych),a we krwi jest jego baaardzo duże stężenie,z dnia na dzień kilkakrotnie wzrasta,jeśli ciąża się rozwija

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry