Widok

Usg a brak zarodka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Byłam dzisiaj na usg, mam 8 tydzień ciąży a lekarz do mnie, że za 8 dni musimy powtórzyć USG bo jest brak zarodka. Powiedział, że albo jest taki mały albo w ogóle go nie ma i jak za 8 dni nic nie będzie to tak naprawdę ciąży nie ma. Załamałam się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
MLady qurcze dziwne no ale dobrze że zarodek się pojawił!! :)

Ja dzisiaj mam niby 8tc z okresu a na usg 4-5tc wg rozmiarów pęcherzyka - zarodka niet :( dzisiaj zrobiłam betę - wyniki jutro i w sob powtórka chodzę do Lenckowskiej na hallera nie wiem - liczę że może ma jakiś sprzęt kiepski bo tez czuję się jak w ciąży - cyc zaraz pęknie taki wielki i bolący... ech ciągle nie tracę nadzieji chociaż lekarka raczej jest na nie.. jutro rano lecę jeszcze do Doeringa - ma ponoć najlepszy sprzęt ... może dojrzymy dzidzię... dam nać co i jak ...

MLady do jakiego gin chodzisz..?

MLady 3mam kciuki żeby było oki!!!!!! co ta trzymam - pewnie że będzie dobrze!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jestem w Gdyni i chodzę z polecenia do doktora Żółtowskiego- szczerze polecam!
Szczerze nie tracę nadziei bo ona umiera ostatnia ale kurde nie wiem co będzie. Śmiać mi się chce jak na razie bo CyC też mnie boli, mdłości jako tako;) i znowu czekanie.
A ty kochana się nie martw u mnie dopiero teraz pojawił się zarodek wcześniej było tylko te żółtko czy co tam jest heh.
U mnie jak na razie widać na USG jest 6 tydzień ciąży a według okresu 10 tc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w końcu się zalogowałam

MLady dzieki za odp i słowa otuchy - sorry ze tak się wtróciąłm w Twój temat no ale sama wiesz jakie to niefajne uczucie i szukałam jakiś pozytywnych info w necie żeby nie tracić nadzieji...

hm.. też jestem z gdyni i dojeżdzam do lenckowskiej bo mi poprzednią ciążę prowadziła ale musze to chyba przemyśleć - no zobaczymy co wyjdzie
Nie martw się! Musi być dobrze. To jest moja pierwsza ciąża i powiem Ci, że jestem nastawiona dość pozytywnie. Mówię dość pozytywnie bo jestem też po prostu przygotowana na to, że będę musiała starać się drugi raz. Wszystko było by okej gdyby nie ta moja beta, która i tak nie jest zbyt wielka a jeszcze spada. A co do zarodka to pojawił się dopiero teraz we wtorek a uwierz mi, że przygotowałam się na to, że już się nie pojawi. Ale życie jest wielką zagadką i natura płata nam różne figle więc trzeba być dobrej myśli czego i Tobie życzę !!!!
byłam dzisiaj u Doeringa - fajny, konkretny lekarz. Zarodka nadal nie widać. POwiedizał mi że na dwoje babka wróżyła i jedyne co można zrobić to .. czekać bo albo poronię albo rozwinie się ciąza która jest młodsza niż wg miesiączki. W ciągu tyg ma się wszystko wyjaśnić.
Tak samo mówili też mi albo tak albo tak. najgorszy ten czas i to czekanie ale powiem ci szybko leci ;) ja jutro rano idę na betę i usg. najgorsze jest to, że czasami pobolewa mnie podbrzusze;(
MLady jak byłam w poprzedniej ciąży (donoszonej) to też bolało mnie podbrzusze i lekarz mówił że to dlatego że macica się rozciąga...

tak więc nie pozostaje nic innego tylko czekać...

trzymam kciuki za twoją jutrzejszą betę!! oby wzrosła!!!! (też jutro idę bo miałam w czwartk ale jakoś kiepsko bo 6500 mi wyszło no ale ponoć nie wartość a wzrost jest ważny..)
Czasem ciąża się rozwija a beta spada ponieważ były np 2 zarodki i jeden obumarł...(oczywiście nie mówię, że tak było), więc bądź dobrej myśli skoro pojawił się zarodek, serduszko też usłyszysz!
dokładnie ważne jest to, że beta wzrasta ;) trzymam kciuki!
trzymam kciuki bedzie dobrze i czekam na wieści
Ciężko mi się zebrać ale byłam dzisiaj na badaniach i niestety ...
Jeżeli w przeciągu tygodnia nie pojawi się poronienie to będę musiała udać się na zabieg.
Moja ciąża od samego początku była zagrożona przez boreliozę ( tak mi się wydaje, że to przez to i antybiotyki też swoje zrobiły).
Nic czekam !
bardzo mi przyko trzymam kciuki za ciebie
trzymaj sie cieplutko, wszystkiego dobrego ci życze i trzymam za ciebie kciuki.
MLady przykro mi.

też dzisiaj odebrałam wyniki bety i niestety też czekam na poronienie :(

we wt do lekarki - mam nadzieję że są jakieś metody/sposoby naturalnego poronienia bo nie chcę zabiegu :(
oj dziewczyny trzymajcie sie cieplutko
a moja mam miała niedawno taki zabieg jest w narkozie całkowitej i mama nic nie pamięta jedynie dzieciątko na cmentarzu leży
Ja też nie chce zabiegu, muszę zrobić to sama! Przyjęłam to na klatę ale ciężko jest! Dzisiaj idę na wesele, szkoda, że nie mogę się odstersować bo do jutra jeszcze biorę Duomox.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aaana ty też się trzymaj! A są jakieś leki na przyspieszenie?
Dziewczyny trzymam kciuki za Was :)
dziewczyny, trzymajcie się...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry