Widok

Usg a brak zarodka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Byłam dzisiaj na usg, mam 8 tydzień ciąży a lekarz do mnie, że za 8 dni musimy powtórzyć USG bo jest brak zarodka. Powiedział, że albo jest taki mały albo w ogóle go nie ma i jak za 8 dni nic nie będzie to tak naprawdę ciąży nie ma. Załamałam się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
yyy MLady to wesele średnio - eszzz nie możesz olać?

nie wiem czy są jakieś leki - napisałam do lekarki sms z wynikami i zapytaniem co zrobić żeby samo wyszło a nie zabieg a ona mi znowu każe czekać i w pon bhcg powtarzać :/ przecież jak nie ma dzitka w 8tc i beta 6500 a po 48h 6800 to sorry ale w cuda nie wierzę ... eszzzzz

yyyy..w narkozie? :( no to tego boję się najbardziej! nawet rodziłam na żywca żeby znieczulenia nie dostać tak się boję ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny współczuję :-(((((((
Poronić można samoistnie i nie zawsze trzeba łyżeczkować /to ocenia lekarz/ i sam zabieg nie jest w takiej narkozie z intubacją itp. mnie po prostu uśpili na 15 min. obudziłam się na zwykłej sali już.
U mnie teraz tak z 30 tyś beta wskoczyła po 2 dniach na 32 tysiące. Co to za skoki - żadne i dlaczego spada i rośnie?? Ja tez w cuda nie wierze. Tylko najgorsze jest to, że nie czuje nic- ani mdłości ani bólu w podbrzuszu. Samo pewnie nie wyjdzie- tego się boję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
MLady nie wiem jak u Ciebie ale to czekanie jest dla mnie dobijające :/
mnie też dobija! masz jeszcze ciut nadziei?
Dziewczynki, czytam ten Wasz wątek i przesyłam pozytywne fluidki. Trzymam kciuki!
troszq zawsze jest... ale nie za wiele chociaż znalazłam parę opowieści o podobnych ciążach które jednak kończyły się optymistycznie... mam 5mieś córeczkę dzięki której i przez którą po prostu nie mogę sobie pozwolić na całodzienne płakanie

czekam do wtorku ( w pon jeszcze raz bhcg a we wt usg) i myślę że wszystko się wyjaśni

dziękuje za pozytywne fluidy !
nom a ja jeszcze nie mam dzieciaczka i bardzo bym chciała
jak juz sie udało to znaczy ze bez problemu możesz mieć :)

ale ostrzegam oznacza to meeega zmeczenie, dyspozycyjność24/7 własciwie do końca życia, nieprzespane noce, bolące plecy, smierdzące kupy, zero kina(chyba ze masz babcie która pomaga) i wieele wiele innych zmian w zyciu w sumie na gorsze a najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że się z tego cieszysz !
hm... ja chyba zwariuję!!:

czw usg brak zarodka bhcg 6500 z OM 8tc, wg pomiarów pęcherzyka 5tc
pt usg brak zarodka
sob bhcg 6300
pon bhcg 8256 !!!

może nie wzrosła książkowo ale wzrosła i to sporo!

jutro idę na usg i mam nadzieję że coś się w końcu dowiem bo jak do tej pory to przechodziłam już chyba wszystkie możliwe stany emocjonalne ...
faktycznie wzrosło;)
jakaś nadzieja jeszcze jest!
Napisz co ci powiedzieli. Ja dzisiaj idę do lekarza ale niestety czuję się jak przed okresem! To dobrze i źle!
ja już po usg! zostały mi strzępki zarodka. czekam na okres. podbrzusze dziwnie boli ale dzisiaj wspomogę się winkiem już mogę wiec może jakoś to przejdzie.
czy kolejne staranie po 6 m-ce?? jak było u was??
ja pierwszą swoją ciąże straciłam 28 grudnia (samooczyszczenie)... lekarz zalecił mi tylko odczekać do pierwszego okresu i zaczęliśmy działać... w drugim miesiącu starań znowu zaszłam w ciążę :) kiedyś tutaj ktoś wkleił artykuł, że podobno im szybciej się postarasz po poronieniu tym większe szanse na donoszenie następnej ciąży... wszystko zależy od tego czy będziesz czuła się gotowa... trzymaj się...
M_Lady, przykro mi bardzo :(
Ja poroniłam dużo wcześniej, praktycznie tydzień po pozytywnym teście. Staraliśmy się wtedy przez 7 miesiecy. W drugim cyklu po ciąży biochemicznej (bo tak to się ponoć fachowo nazywa) udało się zajść w ciążę - na początku bardzo, bardzo się bałam że znowu coś będzie nie tak. Ale z czasem tego lęku było coraz mniej... a dzisiaj mam 10miesięczną córeczkę.
Życzę Tobie dużo sił i tego, żebyś już niedługo się udało :*
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja o syna zaczęłam się starać jak tylko przyszła @ po zabiegu, zaszłam w ciążę 5 miesięcy później
ghhgg
MLady przykro mi ! teraz byle samo się oczyściło...
ja też już po badaniach - zarodka nadal nie ma tak więc nadzieje właściwie żadne :( chociaż tak jak pisałaś nadzieja umiera ostatnia

na samoistne poronienie najlepszy jest .. sex bez gumki - sperma zawiera substancje które sprzyjają otwarciu szyjki macicy
a i jak już zaczniesz plamić i będzie bolał brzuch to nie bierz no-spy to większe prawdopodobieństwo że całość sama się oczyści (dzięki skórczom)

jak wszystko powiedzmy że dobrze pójdzie (o ile tak można mówić o poronieniu :( to można się starać już po 1 @ ale najlepiej odpuścić żeby macica dosżła do siebie i zacząć od 2@ - warto zmierzyć przez usg grubość endometrium (wyściółka macicy gdzie zagnieżdza się jajeczko) - jak będzie ok 10 to można działać
dzięki za informacje. mi obaj lekarze powiedzieli, że mogę dopiero za 6 m-cy. na razie nic jeszcze nie plamię ale ból brzucha mam jak przed okresem. zobaczymy.
6 miesiecy to jakas stara szkoła, teraz Polskie Towardzystwo Ginekologiczne zaleca czekac 3 cykle, a wielu lekarzy od razu po pierwszej prawidlowej miesiaczki, czyli 2 cykl po poronieniu.
Ja tak wlasnie zrobilam: po lyzeczkowaniu obumarlej ciazy w 11 tyg odczekalam do kolejnego cyklu i od razu znowu zaszlam w ciaze. Synek juz jest na swiecie.
Jesli wszystko z Toba bedzie w porzadku, to nie ma co za dlugo czekac.
anek czy dobrze zrozumiałam - po poronieniu miałaś 1 miesiączkę i drugiej już nie bo zaczłaś w ciąże? :) hm... SUPER!!!
MLady ja bym się poradziłą innego lekarza - o ile to pierwsze poronienie i nie masz jakieś choroby kt utrudnia zajście to nie wiem po co tyle czekać.. jeśle jesteś psychicznie gotowa to fizycznie pewnie też!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry