Widok

Usg bioderek - NFZ, kogo polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poszukuję miejsca, gdzie mogę wykonać USG dziecku w ramach NFZ. Najlepiej Gdańsk lub Sopot.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my robiliśmy w swissmedzie. nie było problemów z terminem, lekarz jak lekarz a sama wizyta trwała ok 15 minut bez zbędnego przeciągania.
Mu robilysmy na Wałowej, wizyta 3min wszystko wyszło ok :) Terminy dosc krótkie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A gdzie oprócz wałowej i świętokrzyskiej mogę wykonać w ramach nfz?
swissmed wieńska
Ja mogę polecić dr Urbanowicza, przyjmuje w Gdyni w przychodni Śródmieście. Bardzo ceniony specjalista, ma wspaniałe podejście do dzieci.Oczywiście wizyta w ramach NFZ ze skierowaniem.
dr Piotr Sieliwończyk gdańsk miszewskiego
Dr. Sieliwończyk
po pierwsze nie przyjmuje na Miszewskiego
po drugie nie przyjmuje na NFZ tylko prywatnie!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
przychodnia Kilińskiego Gdańsk
podbijam również poszukuję
Swissmed na Wilenskiej. Wizyta ok. NFZ
Ja polecam dr. Uczyło z killinskiego byliśmy u niego dwa razy
Ania kiedy to było bo w spisie lekarzy nie ma takiego nazwiska
podbijam
Dopiero teraz zobaczyłam ze zle nazwisko
o napisałam, miało być Curyło :-) byłam w lutym i w kwietniu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na Wałowej mają zajęte wszystkie terminy do końca czerwca, na lipiec jeszcze nie umawiają, w Falcu również nie mają terminów, w Swiesmedzie do końca Maja wszystko zajęte:/ widzę ze trzeba się umawiać przed porodem jeszcze hahaha:)
miała iść do Siliwończyka ale ze względu na finanse muszę iść na NFZ :/
Radzę uważać na dr Curyło

Niestety na wizytę u dr Sieliwończyka musieliśmy czekać 3 tygodnie, postanowiłam umówić się do innego specjalisty - wiadomo im szybciej tym lepiej zwłaszcza jeśli ma się dziewczynkę. Należymy do Nadmorskiego Centrum Medycznego i dzięki temu, że NCM ma wiele przychodni na również wielu specjalistów. Tak trafiliśmy do dr Curyło na Świętokrzyską, na wizytę prywatną (jeśli czekalibyśmy na wizytę z NFZ musielibyśmy czekać 2 tygodnie, wizytę prywatną mieliśmy po 2 dniach). Usłyszeliśmy diagnozę DYSPLAZJA lewego bioderka i zalecenie, aby trzymać 5 tygodniowe maleństwo na rozpórce 23h na dobę. nie było mowy o żadnym tłumaczeniu, pokazaniu na USG skąd taka diagnoza...NIC!!! Podejście do dziecka również pozostawiało wiele do życzenia, dla niego była ona kłodą.

Po 3 tygodniach poszliśmy zasięgnąć 2 opinii do dr Sieliwończyka i okazało się, że nasze dziecko cudownie wyzdrowiało...przez te 3 tygodnie nosiliśmy rozporkę tylko nocą poniewaz dziecko bylo szczepione i chorowalo wiec nie bylo mowy o zakuwaniu jej w to narzedzie tortur.

Po tej wizycie poszlismy jeszcze raz na kontrol do Curyło i powiedział ze jest trochę lepiej ale jeszcze jest lekka dysplazja i kazał nam nosic rozporke przez kolejne 4 miesiace stopniowo skracajac czas....Rece nam opadły!!!!

Tydzien temu poszliśmy już z 6 miesiaczna córka do dr Sieliwończyka na kontrol i wszystko jest ok.

Reasumując czasami lepiej wydac trochę wiecej - za wizytę u Curyło zapłaciliśmy 90zl u Sieliwonczyka 120zl - a usłyszeć dobrą diagnozę aby uchronić dziecko.

Przepraszam za interpunkcję i polskie znaki ale wlasnie dziecko wstało a chciałam dokończyć wpis. Pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry