Widok

Usg bioderek - NFZ, kogo polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poszukuję miejsca, gdzie mogę wykonać USG dziecku w ramach NFZ. Najlepiej Gdańsk lub Sopot.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Radzę uważać na dr Curyło

Niestety na wizytę u dr Sieliwończyka musieliśmy czekać 3 tygodnie, postanowiłam umówić się do innego specjalisty - wiadomo im szybciej tym lepiej zwłaszcza jeśli ma się dziewczynkę. Należymy do Nadmorskiego Centrum Medycznego i dzięki temu, że NCM ma wiele przychodni na również wielu specjalistów. Tak trafiliśmy do dr Curyło na Świętokrzyską, na wizytę prywatną (jeśli czekalibyśmy na wizytę z NFZ musielibyśmy czekać 2 tygodnie, wizytę prywatną mieliśmy po 2 dniach). Usłyszeliśmy diagnozę DYSPLAZJA lewego bioderka i zalecenie, aby trzymać 5 tygodniowe maleństwo na rozpórce 23h na dobę. nie było mowy o żadnym tłumaczeniu, pokazaniu na USG skąd taka diagnoza...NIC!!! Podejście do dziecka również pozostawiało wiele do życzenia, dla niego była ona kłodą.

Po 3 tygodniach poszliśmy zasięgnąć 2 opinii do dr Sieliwończyka i okazało się, że nasze dziecko cudownie wyzdrowiało...przez te 3 tygodnie nosiliśmy rozporkę tylko nocą poniewaz dziecko bylo szczepione i chorowalo wiec nie bylo mowy o zakuwaniu jej w to narzedzie tortur.

Po tej wizycie poszlismy jeszcze raz na kontrol do Curyło i powiedział ze jest trochę lepiej ale jeszcze jest lekka dysplazja i kazał nam nosic rozporke przez kolejne 4 miesiace stopniowo skracajac czas....Rece nam opadły!!!!

Tydzien temu poszliśmy już z 6 miesiaczna córka do dr Sieliwończyka na kontrol i wszystko jest ok.

Reasumując czasami lepiej wydac trochę wiecej - za wizytę u Curyło zapłaciliśmy 90zl u Sieliwonczyka 120zl - a usłyszeć dobrą diagnozę aby uchronić dziecko.

Przepraszam za interpunkcję i polskie znaki ale wlasnie dziecko wstało a chciałam dokończyć wpis. Pozdrawiam
na Wałowej mają zajęte wszystkie terminy do końca czerwca, na lipiec jeszcze nie umawiają, w Falcu również nie mają terminów, w Swiesmedzie do końca Maja wszystko zajęte:/ widzę ze trzeba się umawiać przed porodem jeszcze hahaha:)
miała iść do Siliwończyka ale ze względu na finanse muszę iść na NFZ :/
Dopiero teraz zobaczyłam ze zle nazwisko
o napisałam, miało być Curyło :-) byłam w lutym i w kwietniu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam
Ania kiedy to było bo w spisie lekarzy nie ma takiego nazwiska
Ja polecam dr. Uczyło z killinskiego byliśmy u niego dwa razy
Swissmed na Wilenskiej. Wizyta ok. NFZ
podbijam również poszukuję
przychodnia Kilińskiego Gdańsk
Dr. Sieliwończyk
po pierwsze nie przyjmuje na Miszewskiego
po drugie nie przyjmuje na NFZ tylko prywatnie!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dr Piotr Sieliwończyk gdańsk miszewskiego
Ja mogę polecić dr Urbanowicza, przyjmuje w Gdyni w przychodni Śródmieście. Bardzo ceniony specjalista, ma wspaniałe podejście do dzieci.Oczywiście wizyta w ramach NFZ ze skierowaniem.
swissmed wieńska
A gdzie oprócz wałowej i świętokrzyskiej mogę wykonać w ramach nfz?
Mu robilysmy na Wałowej, wizyta 3min wszystko wyszło ok :) Terminy dosc krótkie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my robiliśmy w swissmedzie. nie było problemów z terminem, lekarz jak lekarz a sama wizyta trwała ok 15 minut bez zbędnego przeciągania.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry