Widok

Uwaga Mamy! WSZY!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamy sprawdzajcie głowy swoich dzieci po powrocie kolonii. Moje niestety przywiozły wszy. Kobieta w aptece powiedziała ,że tylko wczoraj zeszło jej 10 butelek leku na wszy. Dobrze, że są takie które zabijają dorosłe i gnidy. Cała rodzina została profilaktycznie wysmarowana. Jest 2012 rok a problem z wszami jak w średniowieczu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No niestety , moja córka 3 razy miała problem z wszami, przez 3 lata podstawówki, własciwie co roku problem wracał ..... masakra ....i też mnie to dziwi jakim cudem to dziadostwo jest tak powszechne....
Do jakiej szkoły chodzi Pani córka? chętnie zajmę tym się,by nagłosnić temat proszę o kontakt: asiafeltz@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bardzo śmieszne Joanna . W prawie wszystkich szkołach w całym trójmieście dzieci mają wszy ,tylko mało kto o tym mówi.
Temat bardziej się nagłośni na wiosnę. Moje znajome które maja w różnych przedszkolach dzieci ,mówią iż raz na tydzień panie sprawdzają
głowy ,więc ten problem nie jest im obcy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszy to problem nawet w elitarnych szkołach..
To mit, że są tylko u zaniedbanych dzieci z nizin społecznych.
Matko a co to wszy ,wszy były i będą od wszawicy się nie umiera .
Objawy zakażenia
w miejscu ukłucia powstają bardzo swędzące grudki zapalne,
drapanie sprzyja powstaniu zakażenia bakteryjnego,
z rozdrapań wypływa surowiczo-ropna wydzielina i pojawią się strupy,
węzły chłonne w okolicy zmian skórnych powiększają się i są bolesne w dotyku,
charakterystyczne białe jaja we włosach luba na ubraniu,
znalezienie aktywnego stadium rozwojowego - larwy,

Wszy mogą przenosić wiele groźnych chorób zakaźnych takich jak: dur powrotny, tyfus plamisty, dżuma, gorączka okopowa.
dokładnie mojej siostry córka miała wszy i ja od razu pomyslałam ze jakies brudne dziecko przyniosło do szkoly, ale potem jak poczytałam to w szoku byłam to jak zaraza jak grypa dotyczy nie tylko brudnych ale i czystych nawet tych co jeżdza full wypasionymi brykami. i w sumie jakoś nie znalazłam skąd się to bierze...
Ważne jest też wypranie dywanów, tapicerek, kocy, pluszaków i wszystkiego w czym gnidy mogą bytować...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wypranie ,a co można wygotowanie.
A takiego pasażera na gapę można "załapać"
w tramwaju,autobusie ,czy kinie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a jak zwalczacie to paskudztwo? słyszałam, że pomaga nałożenie bardzo dużej ilości odżywki na włosy. próbowałyście?
Nagrzewanie głowy suszarka przez dłuższy czas. Oczywiście mówię tu o dorosłej osobie.
O odzywce nie słyszałam, ale o occie i denaturacie tak.
Zamiast nagrzewania suszarką to jeszcze w grę wchodzi prostonica.
Ale od prostownicy mogą się bardzo włosy zniszczyć. Nie ryzykowałabym. Mojej córce pomógł szampon sora forte. Po umyciu głowy wyczesuje się to martwe paskudztwo. Nie jest to miła czynność, ale przynajmniej skuteczna

Jak mi dziecko miało jechać na wakacje za granicę to jej kupowalam CichoWsza. Wolę jednak chuchać i dmuchać na zimne co do wszy, bo jeśli by się pojawiły to potem leczenie zawsze jest cieżkie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najlepsze w CichoWsza jest to że nikogo w oczy nie kłuje, a dzieci potrafią być niemiłe dla swoich rówieśników...

Będę podpowiadała też Cichowsza. Duży komfort, nie trzeba niczego wcierać w głowę, wystarczy upiąć gumeczki we włosach jak komu pasuje :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (81 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (124 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Przedszkole prywatne w Pruszczu, które? (42 odpowiedzi)

Najleiej na osiedlu Wschód. Prosze o opinie.

do góry