Widok

Uwaga na oszustkę!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
Niestety dałam sie naciągnąć , myślałam że zakupy na tym forum są bezpieczne, bo wszystkie jesteśmy mamami i wspólnie dzielimy sie z soba naszymi problemami i sprzedajemy taniej rzeczy po naszych dzieciaczkach...
Zakupiłam poprzez forum od ~iwona ubranka do chrztu dla mojej córeczki, a skończył się na tym że w ostatniej chwili biegłam do hurtowni po komplecik do chrztu:
http://forum.trojmiasto.pl/Kupie-komplecik-do-chrztu-dla-dziewczynki-r-62-68-pilne-t157896,1,16.html?hl=chrzest#hl
Pani ~iwona pisała: "...nowa w idealnym stanie, moja
corka miala je ubrane tylko 4 h..."
A tu kilka zdjęć w jakim stanie otrzymałam rzeczy:
http://picasaweb.google.pl/110768098995765305881/SukienkaOdIwona#
Gdy napisałam że odsyłam rzeczy i proszę o zwrot moich 60zł to otrzymałam taka odpowiedź:
"...nawet nie musi sie pani fatygiwac bo zlotowki ode mnie pani nie
dostanie! a na forum moze sobie pani pisac
co chce..."
Czuje sie oszukana, za te 60zł mogłam kupić coś dziecku...ale cóż człowiek mądry po szkodzie, a więc nie polecam zakupów u tej pani.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kasiu dzieki.
Z tego co wiem to Iwona nie ma narazie dostępu do internetu. Może uda jej się wybronić z tych oszczerstw.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tez sprzedawalam na Forum ubranka po synku, ale nigdy nic zlego nie uslyszalam od kupujacych, ani wysylkowo, ani osobiscie (osobiscie sprzedalam duuzoo wiecej ubranek, bo na zywo ladniejsze niz na zdjeciach). Sprzedaje tez na Allegro i mam same pozytywne komentarze, nawet bardzo pozytywne. Ale szczerze mowiac, za kazdym razem gdy wysylam boje sie ze ktos stwierdzi, ze sa w dobrym a nie bardzo dobrym czy idealnym stanie. I zawsze sie denerwuje zanim nie otrzymam jakiegos komentarza. Chyba jestm mocno wobec siebie krytyczna. Za sprzedane w marcu ciuszki i troszke zabawek dostalam prawie 650zl i to mnie zachecilo do do dalszej, bardzo ostrej selekcji. Jesli sprzedajemy dobry towar to sprzedajemy duzo: i klientki sa zadowolone i my mamy satysfakcje.
A sprzedajac jakies sprane dziadostwo, czy tez zaplamione same sobie wystawiamy swiadectwo.

Mnie tez oszukala jedna forumka, i to dosyc konkretnie, bo na wszystkim co u niej kupilam, wysylka byla poczta bo nie jest stad, ale tu na forum sprzedaje rzeczy dla chlopcow.
Niestety właśnie wysyłka ponosi za sobą takie ryzyko, bo nie zawsze trafimy na kogoś uczciwego. Sama nie jeden raz się przejechałam :/ Oby jak najmniej takich ludzików.
ta co sprzedała tę kieckę to ewidentny brudas i łajza :D
hehe a było słuchać jak ktoś napisał,że to fleja i wygląda już na taką na jednym zdjęciu teraz macie takie obrończynie widzę w tamtym wątku a teraz psy wieszają,że oszustka....
ta sukienka to szczyt brudu, fuj , by sie wstydzila ze swoje dziecko w czyms takim trzymala, zreszta ta kiecka jest jak na wele a nie na chrzcziny, nie rozumiem kobiet ktore swoje dzieci stroja jak na wielkie bale i jak choinke
dziewczyny, to jakieś straszne nieporozumienie, nie wiem co się stało, że ta sukienka wygląda tak a nie inaczej, więc nie będę bronić Iwony nie znając sprawy

jednak opinie że to brudas, fleja czy że jechac do domu nie ma po co, bo niewiadomo co się tam zastanie to na prawdę poniżej wszelkiego poziomu !!! nawet nie macie pojęcia jak może się poczuć normalna, miła, porzadna dziewczyna, która coś takiego o sobie przeczyta po jednej nieudanej transakcji za 50 zł !!

powtarzam jeszcze raz, faktycznie ta sukieneczka wygląda strasznie, ale też byłabym chętna na obejrzenie zdjęć z chrztu córki anielkowejammy, może kieckę ubrała, uświniła i chce odzyskać kasę?? nie mówię, że tak jest, ale ZNAJĄC OPINIĘ TYLKO JEDNEJ STRONY MOŻNA ZROBIĆ CZŁOWIEKOWI OGROMNĄ KRYWDĘ !! opamiętajcie się dziewczyny, bo każdy medal ma dwie strony ...
najlepszy to bedzie konfrontacja dwóch owych pań
tokio link do fotki jest wyej w postach anielkowejmamy
wklejam zdjęcie córci Anielkowemamy :) (link gdzieś wyżej)

image
*Anielkowejmamy

("j" mi uciekło)
tak widziałam, piszę, że nie mam pojęcia dlaczego ta sukienka tak wygląda, bo niewątpliwie wygląda strasznie ...

proszę tylko o trochę rozwagi, nie nakręcajcie się, nie obrażajcie dziewczyny, nie znając sprawy z drugiej strony, bo kto wie, czy ta amelkowamama nie ubrała dziecku tej kiecki i teraz chce zwrot kasy? a może sukienka ma |plamy" z fotoshopa?

gdyby to Iwona założyła watek " uwaga na oszustkę" i opisała tam, że ktoś kupił od niej sukienkę a teraz beszczelnie chce zwrotu kasy to bycie stały murem za nią mówiąc: iwona nie daj sie, chcą cię naciągnąć !!

dlatego proszę o pochamowanie nerwów, nikt nie zna sprawy z 2 stron a opluwacie dziewczynę ...
to w takie coś ubiera się dzieci do chrztu?:)
okruszku_ co masz na myśli pisząc takie stwierdzenie :

"to w takie coś ubiera się dzieci do chrztu?:)"

przecież to jest najnormalniejsza sukienka. Nie widzę w niej nic dziwnego.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
wiecie co.. nie znam sprawy od podszewki - sukieneczka faktycznie troche pożółkła jest ale zeby zaraz tak zbluskac dziewczyne i to jeszcze prawic wywody na temat tego co u niej sie dzieje w domu to juz przesada i chamstwo z Waszej strony.
Anielkowamama a po co Ty chcesz iśc do iwony ososbiscie?? i co pobijecie sie o te 50 czy 60 zł??

poza tym no fakt anielkowamama wkleila zdjecie ze chrztu ale nie znamy sie przeciez - skad macie pewnosc ze na zdjeciu jest Jej córcia?? oczywiscie nie chce tu nikogo obrazić i oskarzac o kłamstwo ale tak tez mogłoby sie zdarzyc. no nie??

dziewczyny mam nadzieje ze jakos dojdziecie do porozumienia
nie no nie znam sie moze i moze to kwestia gustu... ale ja po prostu nie lubie takiego rodzaju sukienek ... takich .. taftowych? :) bez obrazy rzecz jasna :) a jesli to kwestia gustu to ja nie bede dyskutowac bo o gustach sie nie dyskutuje ;)
okruszku dokladnie, o gestach sie nie dyskutuje a kazdy ubiera swoje dzieci tak jak chce , cos nam sie moze nie podobac ale takie uwagi zachowujemy sie siebie!
:)

a co do tematu to moje zdanie jest takie, że sprawę trzeba wyjaśnić.
Dla mnie wygląda tak, że sukienka leżała w szafie i pożółkła niestety :(

Dla mnie np 60 zł to bardzo dużo...
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
dla mnie 60 zł to też duzo ale nie wiem czy jest sens szarpac sobie nerwy o taka kwote. No ale to już nie moja decyzja
Wiesz co dziewczyno masz tupet!!!!!!!!!!! Gdybym miala cos do ukrycia niezapraszalabym cie po odbior osobistyi to kilkakrotnie .wysylajac pierwszego maila napisalam ,ze sukieneczka jest do przeprania ,dlatego tak niska cena za caly komplet ,bo po chrzcie tylko zdjelam z malej i zapakowalam do siateczki.Niesety wkladajac taka rzecz do koperty, tak mala rzecz warsrtwowa ,normalne ze dojdzie pognieciona.Mail ktory odemnie dostalas byl ,pierwszym mailem ,potem napisalam Ci kolejny ze przemyslam sprawe i prosze przeslac do mnie sukienke i zwroce pieniadze ,jezeli bedzie w takim stanie jak ja wyslalam czyli nieuzywana przez dziecko do chrztu.Komentarze typu ze jestem fleja ,brudasem sa nie miejscu....co k...a mozecie o mnie wiedziec nieznajac mnie...Sa tu osoby ktore znaja mnie osobiscie.A mialas do mnie numer telefonu wyslalm mailem...Wczoraj wyszlam ze szpitala a telefony moglam odbierac ,dlaczego niezadzwonilas ????? tylko oczerniasz mnie na forum?????? I co ulzylo ci ????
Amaile ktore dostawalas potem czemu niezamiescilas na forum???...wysylala je mioja siostra w moim imieniu ,tylko takie zeby mnie oczernic ,co do ciuszkow mam same zadbane.,a skoro pisze ze jest do przeprania swiadczy o tym ze niejes czysta a sukienka ma kolor ecru wpadajacy lekko w zolty a nie bialy!!!!!!!!!!na fotkach wychodzi bardziej na biala !!!!11

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry