Widok

Uwaga na oszustkę!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
Niestety dałam sie naciągnąć , myślałam że zakupy na tym forum są bezpieczne, bo wszystkie jesteśmy mamami i wspólnie dzielimy sie z soba naszymi problemami i sprzedajemy taniej rzeczy po naszych dzieciaczkach...
Zakupiłam poprzez forum od ~iwona ubranka do chrztu dla mojej córeczki, a skończył się na tym że w ostatniej chwili biegłam do hurtowni po komplecik do chrztu:
http://forum.trojmiasto.pl/Kupie-komplecik-do-chrztu-dla-dziewczynki-r-62-68-pilne-t157896,1,16.html?hl=chrzest#hl
Pani ~iwona pisała: "...nowa w idealnym stanie, moja
corka miala je ubrane tylko 4 h..."
A tu kilka zdjęć w jakim stanie otrzymałam rzeczy:
http://picasaweb.google.pl/110768098995765305881/SukienkaOdIwona#
Gdy napisałam że odsyłam rzeczy i proszę o zwrot moich 60zł to otrzymałam taka odpowiedź:
"...nawet nie musi sie pani fatygiwac bo zlotowki ode mnie pani nie
dostanie! a na forum moze sobie pani pisac
co chce..."
Czuje sie oszukana, za te 60zł mogłam kupić coś dziecku...ale cóż człowiek mądry po szkodzie, a więc nie polecam zakupów u tej pani.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie wierze Iwonka nie udziela juz sie :D chyba zapas argumentow i slow na poziomie sie skonczyl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, niech to będzie ostatni post, zakończmy ten wątek, bo on już nic nowego nie wniesie.
Dla mnie 60zł to dużo, ale trudno, przynajmniej czegoś mnie to nauczyło.
Napisałam ten wątek jako ostrzeżenie przed zakupami u tej forumki.
Nie podałąm nigdzie danych Pani Iwony, chociaż mogłam.. ale nie mam zamiaru tego robić bo nie jest moim celem nękanie kogokolwiek, nawet jeśli nie jest uczciwy...
Mam nadzieję że ta historia nauczy Panią Iwonę, że nawet w sieci nie do końca jesteśmy anonimowe, więc nie warto być nieuczciwym!
to co Pani Iwona tu wypisuję świadczy tylko o kulturze osobistej tej Pani/ lub jej braku/, po co te wszystkie kłamstwa!?
Nigdy nie podała mi numeru telefonu, ani nie napisałą że mogę oddać rzeczy, wręcz przeciwnie,nie było słowa o pralni, lecz potwierdzenia cyt:że rzeczy są w idealnym stanie założone tylko 4godziny..."
Zdjęcia rzeczy otrzymałam z chrztu dziecka Pani Iwony/ który zapewne był bardzo dawno temu/...

Na tym zakończmy ten wątek.
~lena, chyba mylisz pojęcia?! Jak zresztą mnóstwo ludzi. Poszukaj informacji nt. pojęcia człowiek prosty i prostacki. Może to szczegół ale razi mnie jak ktoś używa tego pojęcia bez zastanowienia.
sukienka jest brudna i tyle!
wstyd by mi bylo dac ja komus za darmo.
Bardzo dobrze ze zostal poruszony ten temat. Wiadomo bedzie od kogo kupowac a od kogo nie i na co w przyszlosci zwrocic uwage.

A Iwonie radze zastanowic sie nad slownictwem. prosta matka=proste dziecko!!! bo widzac taka mamusie dziecko nic dobrego od malego sie nie uczy.
to ja tak tylko z ciekawości zapytam - czy Iwona wysłała Anielkowejmamie faktycznie/aktualne zdjęcia sukienki(przed sprzedażą/zakupem)? bo w tamtym wątku widziałam tylko sukienkę na córci :P
miali byc Iwony, literowka
za to slownictwo Iwiny jest jak najbardziej na miejscu?ja tez kupje na forum od dziewczyn i na pewno jeszcze bede , natomiast od kogos kto rzuca takimi slowami nigdy w zyciu nic nie kupie
Iwona podpisz sie chociaz jak juz cos piszesz
nikt nie zmuszal nikogo di kupienia czegokolwiek
anielkowamama chciala i kupila!
ponadto nie na miejscu -delikatnie mowiac- nazywanie jest kogos fleja i brudasem! wszystkie takie odwazne jestescie ponizajac kogos ? ? szkoda slow ...a najwiecej do powiedzenia maja oczywiscie osoby nic nie majace ze sprawa wspolnego....
Mnie wkurza, że tyle jest tematów ze sprzedażą. Sprzedajecie co się da, a później kłócicie. Paranoja jakaś!
mysle ze kazda z nas jak by cos takiego kupila to bylaby wsciekla,nie sprzedaje sie rzeczy w takim stanie,jeszcze na dodatek za taka kwote,za 50 zl to w sklepie mozna kupic juz ladna sukienke
W-S-T-Y-D-począwszy od tłumaczenia się w taki sposób, aż po rzecz, która albo nadaje się przed sprzedażą do pralni chemicznej,albo na śmieci.
Bez przesady-nie róbmy interesów na rzeczach, które już się nie nadają do pokazania na światło dzienne.

Jak dla mnie-60zł, czy tam 50zł, bo przesyłka to inna para kaloszy, to za dużo.
Piękne, kilkuczęściowe kompleciki sprzedają tu dziewczyny za wiele mniej i są śliczne!

Ale myślę, że sprzedająca tu wspomniana, sama wie, że się pogrąża i jaka jest prawda.
Tylko teraz głupa pali i tyle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja pierdziele jaki cyrk.......
ja takiej szmatki nawet nie oddałabym do czerwonego krzyża ! wstyd...
i uważam, że dobrze zrobiła anielkowamama piszą tu o tym, bo ostrzegła nas.
sylwia ale osoba kupujaca byla o tym poinformowana ze niewypralam jej po chrzcie ,sukienka byla tiulowa wiec powinna byc oddana do czyszczenia...dlatego oddalam ja w niskiej cenie w calym komplecie (opuszczajac w ten sposob na czyszczenie)
Dla mnie cała sytuacja jest żenująca. Nie wiem jak można wyzywać dziewczynę, chociaż sukienka rzeczywiście w fajnym stanie nie była, i nie wyobrażam sobie sprzedać i wysłać sukienki nie wypranej, szczególnie, że widać, że jest brudna.
Ale nikomu nie chodzi o to ze jest niewyprasowana tylko ze jest brudna, pożółkła!!
I faktycznie jest pognieciona ,a taka niebyla ,a mozna ja bylo ulozyc inaczej do zdjecia ,a niepodwinac jak szmate!!!!!!!!!!!!
A niepomyslas ze to bylo z nerwow.... po ok 30 minutach dostala nastepnego maila ,ze ma mi przeslac ,lub domnie przyjechac i tego wam nienapisala....ja sie tlumaczyc niebede ,a autorka watku ma adres i numer telefonu i prosze sie ze mna skontaktowac.
Sorry Iwona ale dla mnie ta sukienka wyglada jak najzwyklejsza szmata i nie sadze zeby takie zołte plamy były do "przeprania". Pozatym co napisałas w pierwszym mailu to napisałas i swiadczy to tylko o Twoim poziomie a raczej o jego braku.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry