Widok
tak z ciekawosci- na jakiej zasadzie dziala viburkol? bo paracetamol przecibolowo, i raczej na bol zeba to ja tebletke przeciwbolowa biore. W skladzie viburkolu nie widze ani jednej substancji dzialajacej przecibolowo. WIec moze wiecie jak to ma dzialac? Choc sklad jest dosc niezwykly jak na lek dla niemowlat ?!?!
nasz oktunio ma już 9 msc i też boleśnie przechodzi ząbkowanie,pierwszy ząbek mu wyszedł jak miał 4 msc i 12 dni.Teraz ma już 8 ząbków i ja nigdy niepodałam mu viburcolu.A dlatego że ja bym nie chciała żeby wciskano mi coś takiego w pupę,a co musi czuć wtedy dziecko?Polecam maść dentix,a jak maleństwo bardzo cierpi to najlepszy i najbezpieczniejszy jest paracetamol w syropie oczywiście,nie w czopkach.Życzę cierpliwości i wytrwałości.Aniutka.
Ulotka:
"Wskazaniami do stosowania czopków Viburcol N są: stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe (leczenie wspomagające), bolesne ząbkowanie.
Skład:
1 czopek zawiera: Chamomilla recutita D1, Atropa belladonna D2, Plantago major D3 ana 1,1 mg; Pulsatilla pratensis D2 2,2 mg; Calcium carbonicum Hahnemanni D8 4,4 mg.
Wskazania:
Stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe (leczenie wspomagające), bolesne ząbkowanie.
Przeciwwskazania:
Nie stwierdzono.
Działania niepożądane:
Nie stwierdzono.
Interakcje z innymi lekami:
Nie stwierdzono.
Dawkowanie:
W ostrych stanach 1 czopek kilka razy dziennie. Po uzyskaniu poprawy 1 czopek 2-3 razy dziennie. U niemowląt od 1. dnia życia do 6 miesięcy maksymalnie 1 czopek 2 razy dziennie."
"Wskazaniami do stosowania czopków Viburcol N są: stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe (leczenie wspomagające), bolesne ząbkowanie.
Skład:
1 czopek zawiera: Chamomilla recutita D1, Atropa belladonna D2, Plantago major D3 ana 1,1 mg; Pulsatilla pratensis D2 2,2 mg; Calcium carbonicum Hahnemanni D8 4,4 mg.
Wskazania:
Stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe (leczenie wspomagające), bolesne ząbkowanie.
Przeciwwskazania:
Nie stwierdzono.
Działania niepożądane:
Nie stwierdzono.
Interakcje z innymi lekami:
Nie stwierdzono.
Dawkowanie:
W ostrych stanach 1 czopek kilka razy dziennie. Po uzyskaniu poprawy 1 czopek 2-3 razy dziennie. U niemowląt od 1. dnia życia do 6 miesięcy maksymalnie 1 czopek 2 razy dziennie."