Widok
Ulotka:
"Wskazaniami do stosowania czopków Viburcol N są: stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe (leczenie wspomagające), bolesne ząbkowanie.
Skład:
1 czopek zawiera: Chamomilla recutita D1, Atropa belladonna D2, Plantago major D3 ana 1,1 mg; Pulsatilla pratensis D2 2,2 mg; Calcium carbonicum Hahnemanni D8 4,4 mg.
Wskazania:
Stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe (leczenie wspomagające), bolesne ząbkowanie.
Przeciwwskazania:
Nie stwierdzono.
Działania niepożądane:
Nie stwierdzono.
Interakcje z innymi lekami:
Nie stwierdzono.
Dawkowanie:
W ostrych stanach 1 czopek kilka razy dziennie. Po uzyskaniu poprawy 1 czopek 2-3 razy dziennie. U niemowląt od 1. dnia życia do 6 miesięcy maksymalnie 1 czopek 2 razy dziennie."
"Wskazaniami do stosowania czopków Viburcol N są: stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe (leczenie wspomagające), bolesne ząbkowanie.
Skład:
1 czopek zawiera: Chamomilla recutita D1, Atropa belladonna D2, Plantago major D3 ana 1,1 mg; Pulsatilla pratensis D2 2,2 mg; Calcium carbonicum Hahnemanni D8 4,4 mg.
Wskazania:
Stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe (leczenie wspomagające), bolesne ząbkowanie.
Przeciwwskazania:
Nie stwierdzono.
Działania niepożądane:
Nie stwierdzono.
Interakcje z innymi lekami:
Nie stwierdzono.
Dawkowanie:
W ostrych stanach 1 czopek kilka razy dziennie. Po uzyskaniu poprawy 1 czopek 2-3 razy dziennie. U niemowląt od 1. dnia życia do 6 miesięcy maksymalnie 1 czopek 2 razy dziennie."
nasz oktunio ma już 9 msc i też boleśnie przechodzi ząbkowanie,pierwszy ząbek mu wyszedł jak miał 4 msc i 12 dni.Teraz ma już 8 ząbków i ja nigdy niepodałam mu viburcolu.A dlatego że ja bym nie chciała żeby wciskano mi coś takiego w pupę,a co musi czuć wtedy dziecko?Polecam maść dentix,a jak maleństwo bardzo cierpi to najlepszy i najbezpieczniejszy jest paracetamol w syropie oczywiście,nie w czopkach.Życzę cierpliwości i wytrwałości.Aniutka.
tak z ciekawosci- na jakiej zasadzie dziala viburkol? bo paracetamol przecibolowo, i raczej na bol zeba to ja tebletke przeciwbolowa biore. W skladzie viburkolu nie widze ani jednej substancji dzialajacej przecibolowo. WIec moze wiecie jak to ma dzialac? Choc sklad jest dosc niezwykly jak na lek dla niemowlat ?!?!
"a jak maleństwo bardzo cierpi to najlepszy i najbezpieczniejszy jest paracetamol w syropie oczywiście,nie w czopkach" - a po czym wnioskujesz, że w syropie najbezpieczniejszy?
Viburcol dałam raz, bo taki zachwalany, u nas jednak nie pomaga, 20 zł wyrzucone w błoto.
A przeciwbólowo daję tylko czopki, moja Mała syropy bardzo często wypluwa, więc wolę mieć pewność że dostała czopek który zadziała
Viburcol dałam raz, bo taki zachwalany, u nas jednak nie pomaga, 20 zł wyrzucone w błoto.
A przeciwbólowo daję tylko czopki, moja Mała syropy bardzo często wypluwa, więc wolę mieć pewność że dostała czopek który zadziała
To ja dodam swoje 3 grosze
VIBURCOL jest lekiem homeopatycznym
Składniki:
1 czopek zawiera:
ChamomillaD1, - to jak mi się wydaje jest wyciąg z rumianku
Belladonna D2, a dokładniej Atropa balladonna czyli wyciąg z WILCZEJ JAGODY więcej na http://pl.wikipedia.org/wiki/Pokrzyk_wilcza_jagoda
Dulcamara D4, to też jest dobre - wyciąg z Psianka słodkogórz - więcej na http://pl.wikipedia.org/wiki/Psianka_sĹodkogĂłrz
Plantago major D3 aa 1,1 mg; - wyciąg z Babka zwyczajna
Pulsatilla D2 2,2 mg; - wyciąg z Sasanki
Calcium carbonicum Hahnemanni D8 4,4 mg. jakiś węglan wapnia
Tak swoją drogą to ja sobie myślę tak - jeżeli homeoterapia była by skuteczna to czy potrzebne były by APTEKI?
Co do VIBURCOLU to 2 jego składniki jakoś nie przypadły mi do gustu
Tym bardziej, iż jest przy nich znaczek
VIBURCOL jest lekiem homeopatycznym
Składniki:
1 czopek zawiera:
ChamomillaD1, - to jak mi się wydaje jest wyciąg z rumianku
Belladonna D2, a dokładniej Atropa balladonna czyli wyciąg z WILCZEJ JAGODY więcej na http://pl.wikipedia.org/wiki/Pokrzyk_wilcza_jagoda
Dulcamara D4, to też jest dobre - wyciąg z Psianka słodkogórz - więcej na http://pl.wikipedia.org/wiki/Psianka_sĹodkogĂłrz
Plantago major D3 aa 1,1 mg; - wyciąg z Babka zwyczajna
Pulsatilla D2 2,2 mg; - wyciąg z Sasanki
Calcium carbonicum Hahnemanni D8 4,4 mg. jakiś węglan wapnia
Tak swoją drogą to ja sobie myślę tak - jeżeli homeoterapia była by skuteczna to czy potrzebne były by APTEKI?
Co do VIBURCOLU to 2 jego składniki jakoś nie przypadły mi do gustu
Tym bardziej, iż jest przy nich znaczek