Widok

VIGANTOL

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny sprawdźcie czy nie macie czasami w domu

Główny Inspektor Farmaceutyczny
1) wvcofuie z obrotu na terenie caleqo kraiu produkt leczniczv:
Vigantol,k rople doustne,rozlu6r,500m cg/ml( 20000j. m./ml)
nu m er serii : 66352 01,data wa2no 6ci 31.10 .2014 ;
numers erii:6 633501data wa2no6c3i 0.09.2014;
numers erii:6 633402data wa2no6c3i 0.09.2014;
numers erii:6 619401data wa2no5ci3 1.08.2014:'
numers erii:6 619302d, taw a2no5ci3 1.08.2014;
numers erii:6 600401d, ataw aino5ci 30.06.2014;
numers erii:6 600301d,a taw a2no5c3i 0.06.2014;
numers erii:6 600201d, ataw a2no5c3i 0.06.2014;
numers erii:4 03110{d, ataw a2no5c3i 0.06.2014;
numers erii:6 565101d, ataw a2no6ci3 1.03.2014;
nu mers erii: 6565201d, ataw a2no6c3i 1. 03.2041;
numers erii: 6565003d, ataw a2no6ci2 8.02.2014;
numers erii:6 557601d, ataw a2no6ci2 8.02.2014;
numers erii:6 557501d, ataw a2no6ci2 8.02.2014;
numers erii:6 557401d, ataw a2no5ci2 8.02.2014;
numers erii:6 557301d, ataw a2no6ci2 8.02.2014;
numers erii: 6557203d, ataw a2no5ci2 8.02.2014;
podmioto dpowiedzialnyM: erckK GaA,D armstadtN, iemcy

http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WC/WC_2010-09-08-039.pdf
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
cieszę się,ze Wam pomogłam i nie podajecie już tego swoim dzieciom. Ja z racji pracy codziennie zaglądam na stronę Głównego Inspektora Farmaceutycznego i jak zobaczyłam tą wiadomość, to od razu pomyślałam o forum. Mam nadzieję,ze nei będzie więcej takich wiadomości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w tej aptece jest po 15,80 :)

http://www.doz.pl/apteka/p15541-Vita_D_kapsulki_z_witamina_D_dla_niemowlat_30_szt
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja byłam dziś w aptece i bardzo niemiła farmaceutka powiedziała, że jedyne, co ona może, to przyjąć mi lek do utylizacji...
Więc odpuszczam i też czym prędzej do apteki jutro polecę po vita D.
to i ja trułam swoja małą!
wiecie czy wiąże sie to z jakimiś konsekwencjami zdrowotnymi?
kurna!
Ja również dziękuja za informacje - niestety mam krople z wadliwej serii. Na szczęście w poniedziałek idę na szczepienie i dopytam pediatrę o szczegóły. Kurcze dawałam je dziecku już przez 7 tygodni.
O k****gon do Gdańska przyjechał mój jest :( i pół butelki już małej dałam :((
super kurna też mam wadliwą serię ale czy ma to wpływ na dziecko????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
przeraziłam się:((((((((((((((((((((((
No właśnie czy wiadomo jaki ma to wpływ na zdrowie dziecka ?
http://www.dzienniklodzki.pl/aktualnosci/305513,popularne-krople-wycofywane-z-handlu,id,t.html

doczytałam, że podobno tylko zmienia kolor i zapach...
mam nadzieję, że na tym koniec.
Jak dobrze że ja na VitaD ufff
zaczęłam podawać Małemu po wakacjach vigantol, ale coś mi się dziwny wydawał, za każdym razem jak mu go podałam wieczorem następnego dnia było coś z kupkami, tak jakoś połączyłam to ze sobą bo nic innego w tym czasie nie dostawał, przestałam podawać, ale sobie myślałam, że coś mi się ubzdurało jak po vigantolu? i wróciłam i potem zaczęło się dupka go normalnie parzyła od kupki, tak płakał i podnosił dupkę żeby mu tylko pieluszkę zdjąć, mega rozwolnienie, wysoka temperatura, tydzień z tym walczyłam, gardło czyste, ogólnie zdrowy tylko te kupki i temp. przestałam podawać i do dziś nie podaję, nie wiedziałam skąd się to u niego wzięło, a terasz to już raczej jestem pewna. I podawaj tu niby coś dla zdrowia dziecka :/ do teraz ma co chwilę coś z pupką, a wcześniej nigdy nie miał. Idę z nim do lekarki, wezmę skierowanie na mocz/krew cokolwiek byle sprawdzić czy na pewno jest ok.
Ja tez trafiłam na wadliwa serie. Byłam dziś w aptece i jedyne co mogłam zrobić to te stare krople wrzucić do pojemnika na leki...Pan aptekarz zaproponował mi taką vit d:

http://www.doz.pl/apteka/p48613-D-Vitum_Witamina_D_dla_niemowlat_kapsulki_twist-off_36_szt
ja podaje witamine D raz podałam vigantol jak byłam u szwagierki bo zapomniałam witD ..... całe szczeście!!!
Ja byłam wczoraj w "swojej" aptece i rozmawiałam z szefową nie dostała żadnej info o czymś takim dopiero ode mnie się dowiedziała ,trochę to przykre że o czymś takim dowiadujemy się przypadkiem a nie ma żadnej informacji w aptekach ani nigdzie,a Vigantol jest jeszcze w tabletkach ,moja siostra swojej córce podaje i za 3 opakowania płaciła ok 27 zł.W poniedziałek idę po receptę.
a do kiedy podawać dziecku należy vigantol, moja dzidzia ma już roczek i podawałam vigantol od początku a teraz sie boję że trułam tak długo dziecko, bo przecież wczesniejszych nr serii nie sprawdze, a ten który aktualnie stosuje też jest felerny. Co wiadomo o skutkach ubocznych, sa jakieś???
kulka, jestem w szoku; z tego co wiem, apteki mają obowiązek na bieżąco sprawdzać informacje od Głównego Inspektora Farmaceutycznego :/
Normalnie szok moj też jest na lisie dzieki za wiadomość :)
mój też na liście :((((
czy wiadomo coś o złych klimatach dla dzieci?
niestety też na liście, brak mi słów, poważnie się wystraszyłam, wyrzucam to świnstwo i nigdy więcej już żadnego vigantolu z tej firmy merck, aż wściekłość mnie ogarnia, że podawałam to dziecku, a firma będzie miala jakieś konsekwencje prawne??? dzięki za info

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry