Widok

Verb

powinienem napisac "omijajacy_poezje_na_hyde_parku"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

taram taram

Verb ma 22 lata(sama do tego doszlam:)), a moim zdaniem Wasza dyskusja do niczego nie prowadzi, więc może porozmawiajcie o pogodzie;P

Stworku

Haha. Zupełnie mnie nie czytasz. W swojej odpowiedzi pominęłaś najważniejsze zarzuty. No cóż...
Pytasz czy Cię znam. A powinienem? Wybacz, ale w tworze takim jak Hyde Park, poznaje się ludzi po niczym innym, jak tylko po tym, co piszą. I w takim wypadku, owszem, znam Cię. Czytam to, co piszesz.
Czy ja Ci zarzuciłem brak argumentów? Absolutnie. Zaznaczyłem tylko, że niektóre z nich są żenujące. I proszę, nie wciskaj mi kitu, co do Twoich intencji. Ta stronka działa TYLKO w jedną stronę. Zresztą, zobacz przez kogo została zrobiona i wszelkie wątpliwości znikną jak mgła nad łąką.
Drogi Stworku. (droga...) Chciałbym tu sprostować pewien, jakże istotny fakt. JA NIE POPIERAM TEJ WOJNY. Ani żadnej innej. Ale niestety uważam, że jest ona konieczna. Zastanawiam się, ile mogłaś mieć lat, gdy dwanaście lat temu Saddam w sposób bezprecedensowy najechał i złupił Kuwejt. Ja miełem zaledwie dziesięć, ale nigdy nie zapomnę tych obrazów. Płonących szybów, lecących na Izrael scudów, mających wciągnąć do walki "wroga wszystkich arabów". Dlaczego ja wiem, a Ty nie? Właśnie dlatego. Że ja potrafię ocenić zagrożenie. I nie myślę tylko o sobie. Nie myślę: żyje w Polsce, o której dotąd Saddam słyszał ze dwa razy, to nic mi nie grozi. Myślę też o tych, którzy relatywnie są zagrożeni o wiele bardziej. Wszyscy przecież wiedzą, że Irak się po cichu zbroił. Ja wiem, że USA postąpiło wbrew konwencjom i ustanowiło precedens wychodząc z inicjatywą zbrojną wbrew Radzie Bezpieczeństwa ONZ. Ja wiem, że Bush złamał najważniejsze prawo jego ukochanej demokracji, ponieważ wg nich oskarżony jest dotąd niewinny, dopóki nie udowodni mu się winy, a on sam nakazał Irakowi dowieść swojej niewinności. Ale nie Stworku. Nie nazwę go mordercą gdy zabije Saddama, bin Ladena i im podobnych. Dwaj wymienieni są zbrodniarzami na niespotykaną skalę. Mordują nawet swoich bliskich. W USA jest coś takiego jak kara śmierci. U nas niestety nie ma. Timothy McVoight też dostał krzesło za wysadzenie biura federalnego Oklahoma City. Był Amerykaninem. Ja wiem, amerykańska jurysdykcja nie sięga tak daleko, ale co mają robić? Czekać na następne World Trade Center? Bzdura. Oś zła należy bezwarunkowo zniszczyć. Zniszczyć reżim Saddama. Reżim, nie cywilów.
I jeszcze jedno. Robisz z siebie idiotkę (wybacz, to nie złośliwosć) twierdząc, że wiesz jakie nastawienie mają do nas Islamiści. To totalna bzdura. Islam jest bardzo ciekawą religią, z pięknymi tradycjami, ale niestety jest on również narzędziem w rękach prawdziwych s********ów, którzy interpretują go do własnych potrzeb. Lud jest ciemny i wierzy we wszystko. Wszystko czego chce, to być pobożnym. Być sługą Allaha. A Allah to nikt inny, jak tylko nasz Bóg, tylko inaczej nazywany. Bóg jest jeden, tylko cała otoczka jest zupełnie inna. Przeciętny muzułmanin traktuje chrześcijanina, jak trochę innego, ale jednak zwykłego człowieka. Zadnej nienawiści, żadnej niechęci. Ale ci, którzy są u władzy nakazujom swemu ludowi nienawidzić chrześcijan, jako niewiernych. Interpretują Koran do własnych potrzeb. Jest to dla nich wygodne. A w Koranie nigdzie nie stoi, że należy zabijać innowierców. Jest owszem mowa o dźihad - świętej wojnie z niewiernymi, ale ma to zupełnie inną, metaforyczną wymowę. Skąd to wiem? Pytałem mojego przyjaciela Sahira Al-Asterde ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Specjalnie go o to zapytałem. Odpowiedzieł (a musiało mu być trudno) że świat arabski jest bardzo zakłamany. Że dyktatorzy i inni kalifowie i radżże zabraniają ludowi z korzystania zdobyczy nowoczesnej techniki a ich pałace wypełnione są elektroniką po brzegi. Byłem w ZEA podczas Ramadanu. Mój przyjaciel Sahir zaprosił mnie na wódkę (zakazaną, a podczas Ramadanu karaną śmiercią ). Napiliśmy się, ale zanim to nastąpilo Sahir poprosił mnie byśmy zeszli do piwnicy, żeby Allah nie widział.
Niestety, prosty lud bardzo łatwo wykorzystać i dlatego nie wolno uogólniać i mówić, że wyznawcy Islamu mają do nas taki, a nie inny stosunek. Nic z tego.
To by było na tyle.

Dyktor Coś Tam

Oj bracie, nie chciałbyś mieć w swoim szpitaliku takiego pacjenta jak ja. I jeszcze jedno. Byłeś kiedyś w takim szpitalu? Ja miałem okazję odwiedzić go w celach zawodowych. Wierz mi, nieszczególny temat do żartów. Aha. A tak na marginesie... Ja zawsze przynajmniej wiem o czym krzyczę.

Ma jolie

Ups... Nieszczególnie trafiłaś z tym wrzutem do K.NN, że niby on się nie potrafi poświęcać dla innych. Musiałabyś go zobaczyć jakieś trzy lata temu...

Muzyka

Joe Hisaishi'ego
bajecznie, cudownie piękna
już nie mogę, za dużo

za godzine i pare minut

BO

dyktor doktator

dla czlowieka takiego jak ty ktory wysmial siebie samego chcac wysmiac kogos innego... owszem - szczegol

szczegół

Drobne kilkadziesiąt tysięcy Hertzów -
cóź za różnica, prawda??

K.NN.

Nie zapomniałem przestawić.
Cieszę się że mnie jeszcze pamiętasz.

...i ze sluchem nie mam problemu...no moze jedynie z cierpliwoscia bycia wsrod bylych"dobrych" znajomych...

pa, dobrej nocy:)
Nie zapomnijcie przestawic zegarkow godzinke pozniej, czyli mniej spania Wam i mnie pozostalo...
Wroce za paredziesiat godzin, nie wszystkim to sie spodoba...ale mam akurat to..gdzies :)

Dyktor Doktator...tak, masz racje,no jakze Dyrektor szpitala psychiatrycznego moglby nie miec racji?To niepodobna,prawda?

Ale znam takich wlasnie, co trzymali (wbrew prawu)w swoim pieprzonym krolestwie gnojonych przez rodzine ludzi(!!!)...Dlatego jednak napisze:swira dyktatorskiego masz panie M, a nie - racje :*) i ucaluje Cie, przeciez i plec moze mi sie teraz w tych murach pomylic, nieprawdaz?
Dobrze, ze Lauer tego nie widzi...a Verb sobie poradzi z takimi nadzorcami pseudo szpitali...

pa

Aj!

Stworek obejrzał właśnie " The Chubbchubbs", czyli filmik który wygrał z "Katedrą" Oscara.
Ała... gratuluję gustu wybierającym. Historyjka zabawna, lekka, łatwa i przyjemna... i gdzie jej tam do "Katedry"... Krytykowano "Katedrę" za "brak treści" (???). Recenzentom wygłaszającym takie zdanie radzę obejrzeć "The Chubbchubbs" i zastanowić się nad wartością Oscarów...

dyktor doktator

85 Hz... nie kilo... to inne odswiezanie... i wolalbys zeby oscylowalo w granicach 96 kHz...

Zamieszanie w szpitalu dla nerwowo chorych

Najprawdopodobniej znamienny wpływ na niezrozumienie czytanego tekstu mają wasze okna na świat -> monitory o częstotliwości odświeżania poniżej 85kHz. Migotanie wpływa destruktywnie na pacjętóóff.

Verb krzyczy, używając jankeskich czasowników, niczym Lauer nie rozumiejący własnego języka.
KNebb nigdy się nie zaknebluje i nigdy nie zmieni - nawet po śmierci z rąk Apocalypse.
Ma Jolie Ma Rację
Stworek ma Zwierzaczka chociaż obaj są dwunożni i dwuręczni.

ma jolie..jesli ja jestem dla Niej zagrozeniem..to Ty...w takim razie wrogiem...bo inaczej moj plytki umysl tego nie zrozumie...

:( przykre to co napisalas...nie znajac mnie...i nie wiedzac co robilem:(
I nie obnazylem SYLAA ...wiem co moge napisac..a czego NIE!!!Znam umiar ma jolie.... A Ty...Ty chyba przykro to napisac...nie :(
Nie masz takiego Kiwdula ma jolie..bo nie znasz TEGO KIWDULA!!!!Nie znasz mnie w ogole..w najmniejszym stopniu:(((((
A Ty Stworku dalej swoje:(czy ja napisalem, ze pochwalam "bitwy" i inne wybryki lobuzow? napisalem tylko o swojej tozsamosci ....i moze tych, co czuja sie naprawde zwiazani ze swoja Ojczyzna...( i kazde wzniesienie sie ponad przecietnosc traktuja jak cos, co wspomaga -w tych ciezkich czasach-zyc tu-w Polsce KOCHANEJ) i nie chodzi tu o jakikolwiek sport, a o samo sedno moich mysli, czyli o dume, ze jednak Polacy moga zwyciezac nawet w tych rejonach zycia!!!!Czy nie moge byc dumny z tego, ze Polska wygrywa...albo walczy tak wspaniale o zwyciestwo w bezkrwawych rozgrywkach????
:(( dalej twierdze, ze splycasz tak bardzo to, co pisze...i nawet nie wyslilisz sie na wglebienie sie w moje intencje, gdy w ten , czy inny sposob wykowam tu wyrazy:(((Szkoda Stworku:(
I jeszcze jedno...zdenerwowalo mnie to, co napisalas poswieceniu siebie dla innych..dla MILOSCI i nie tylko....Nie znasz mnie i Ty w ogole..i nie wiesz ile siebie wlasnie dla ...dla kogos poswiecilem...jak...dla kogos dalem sie zaciagnac do rynsztoku...dla kogos zesmacilem sie...(moj pierwszy nick w hydeparku-jeszcze w gratce o tym mowil...tam bylem wpierw "LB Smiec"...Nie jeden raz poswiecalem sie...Ale nie chce tak ciagle...bo to..to okropnie boli(!!!!)...lecz tez nie znaczy to, ze i innym razem nie zrobie tak jeszcze raz......Caly czas patrze w swoje pieprzone oczy!!!!Caly czas:((((
Wiec juz sie zamknij , jak nie wiesz o czym piszesz!!!!!Wiem, ze czasem uzywam slow wulgarnych(w tym potocznym rozumieniu...), ale nie znaczy to, ze nie czuje...Do k***y nedzy-CZUJE i jestem zdolny do poswiecen, !!!i zle , ze w ogol;e o tym pisze sprowokowany:(((nie czuje sie dzis dobrze...i dlatego moze tak sie stalo:(ze napisalem...troszke...
A Ty SYLAA jesli uznajesz, ze Ona ma racje(ma jolie m.in.)...sprobuj sie z ma jolie zaprzyjaznic...poznac...i jesli jestem takim potworem-to nie pisz...nie przychodz do mnie juz wiecej...Bo nie chce Cie krzywdzic...Dobrej drogi SYLAA....dobranoc.... JA ZAWSZE GDZIES TAM BEDE...lecz Ty tego nie chcesz...wiec nie bede Cie zmuszal do niczego!!!Nigdy do niczego Cie nie zmuszalem...Biedna Istoto...NIGDY DO NICZEGO CIE NIE ZMUSZALEM!!!...SLEPA JESTES...ale ja Ciebie nie opuszczam...to Ty..jak juz nie jeden raz mi pisalas...i nie pisz do mnie na tych lamach...bo wowczas dopiero zostanie obnazone to, co ja-przy slepocie miedzy innymi ma jolie-ukrywam...nie dla swgo, lecz dla twgo dobra do cholery!!!
...wiec i Ty sie zamknij...prosze tylko...i wiem, ze nienawidzisz jak tak pisze...jak tak mowie...PRZEPRASZAM....

Na szczescie mam Przyjaciol, ktorzy jednak lepiej mnie znaja....nawet ... i VERB mnie lepiej zna...choc tak rzadko mnie widuje ostatnio....

AAha

i jeszcze jedno
prosze nie wrzucac pod moim adresem :)
to tylko glosne myslenie.
drobne spostrzezenie
nikomu krzywdy nie czyniace

powiedzmy - jestem korpusem pokoju - swojego - 4ech scian w ktorych mieszkam :)

gorace pozdrowienia dla wszystkich walczacych
niekoniecznie z wiatrakami

Hmmm

Ciekawe. Wojna w Iraku wojna w Hydeparku.

czy wiekszy zawsze ma argumenty slowne?

jak by sie rozegrala wojna w Iraku gdyby Bush z Saddamem zaczeli - zamiast grac w wojne - rozmawiac?

hmmm
Wam jakos to nie idzie. Obustronny brak argumentow zaobserwowalem :)
mzoe dlatego sie prowadzi wojny?

Verb

i... czy przyszło Ci do główki że stronkę, której adres podałam można traktować w przeciwną stronę?
Ona może się podobać z obu stron, można ją rozumieć dwojako. Conajmniej. Jest tym samym bardziej uniwersalna...

Proszę nie czytać żeby mnie USŁYSZEĆ

nie tylko po to by dać mi odpowiedź
Większość ludzi słucha by dać odpowiedź, nie usłyszeć
Ja też
I walczę z tym
Wygrywam i przegrywam codziennie

I jeszcze jedno, Verb

jak to jest, że my nie wiemy, a Ty wiesz?
Wielki musisz być!
O Guru!

Inne tematy z forum Hydepark

Vibracje (28 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Własna firma? (47 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Gadżety reklamowe (30 odpowiedzi)

Gdzie w Gdańsku można kupić gadżety reklamowe? Jest jakaś hurtownia?

do góry