Widok

Viburcol na spokojny sen

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy dziala? moja roczna corka b.zle sypia w nocy, w dzien zreszta tez, zastanawiam sie czy Viburcol pomaga na spokojniejszy sen. jak jest w Waszym przypadku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podałam raz, jakiś tydzien temu jak mój synek szalał, nie chciał spać i płakał - ale to związane chyba z ząbkami. Chyba pomogło, bo się nawet nie obudził na jedzenie w nocy tylko dopiero nad ranem.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Viburcol to środek homeopatyczny, oparty na wyciągu z ziół( proszę sprawdzić skład ) o działaniu otępiającym ( działają na układ nerwowy). Firma go produkująca nie zrobiła badań klinicznych więc preparat można podawać wg. załączonej instrukcji od 6-go miesiąca. Jest skuteczny, tylko czy chcemy małe dziecko w największym momencie wzrostu karmić farmaceutykami/chemią.

Jeśli twoje dziecko źle sypia to warto zrobić podstawowe badania - mocz, morfologię, wizytę u neurologa bo być może w ten sposób jego organizm sygnalizuje jakąś chorobę. ( np, zapalenie układu moczowego ) lub ma na co dzień zbyt wiele pobudzających bodźców i układ nerwowy, który własnie się kształtuje nie radzi sobie z ich przetwarzaniem ( np. od oglądania telewizji-reklam, hałas, głośna muzyka ) lub napięcie nerwowe rodziców wpływa na stan dziecka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W moim wypadku nie pomagał (ani na kolki ani na ząbki) wolałam podać eferalgan niż viburgol
u nas pomagał :) przy kolkach i ząbkowaniu :) Gabryś uspokajał się i szybko zasypiał :) stosowaliśmy jednak sporadycznie :)

Przy ząbkowaniu niezastąpiony. Dawałam na noc i córka spała kilka godzin bez wybudzania się i płaczu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry