Widok

Viburcol na spokojny sen

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy dziala? moja roczna corka b.zle sypia w nocy, w dzien zreszta tez, zastanawiam sie czy Viburcol pomaga na spokojniejszy sen. jak jest w Waszym przypadku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podałam raz, jakiś tydzien temu jak mój synek szalał, nie chciał spać i płakał - ale to związane chyba z ząbkami. Chyba pomogło, bo się nawet nie obudził na jedzenie w nocy tylko dopiero nad ranem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Viburcol to środek homeopatyczny, oparty na wyciągu z ziół( proszę sprawdzić skład ) o działaniu otępiającym ( działają na układ nerwowy). Firma go produkująca nie zrobiła badań klinicznych więc preparat można podawać wg. załączonej instrukcji od 6-go miesiąca. Jest skuteczny, tylko czy chcemy małe dziecko w największym momencie wzrostu karmić farmaceutykami/chemią.

Jeśli twoje dziecko źle sypia to warto zrobić podstawowe badania - mocz, morfologię, wizytę u neurologa bo być może w ten sposób jego organizm sygnalizuje jakąś chorobę. ( np, zapalenie układu moczowego ) lub ma na co dzień zbyt wiele pobudzających bodźców i układ nerwowy, który własnie się kształtuje nie radzi sobie z ich przetwarzaniem ( np. od oglądania telewizji-reklam, hałas, głośna muzyka ) lub napięcie nerwowe rodziców wpływa na stan dziecka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W moim wypadku nie pomagał (ani na kolki ani na ząbki) wolałam podać eferalgan niż viburgol
u nas pomagał :) przy kolkach i ząbkowaniu :) Gabryś uspokajał się i szybko zasypiał :) stosowaliśmy jednak sporadycznie :)

Przy ząbkowaniu niezastąpiony. Dawałam na noc i córka spała kilka godzin bez wybudzania się i płaczu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry