Widok

Vision Express - czuję się oszukana

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę drogie, kilka razy droższe niż normalnie. Ocknęła się dwie godziny po wpłaceniu zaliczki i natychmiast zadzwoniła do nich, żeby zrezygnować, ale niby nie mogą już cofnąć, bo soczewki zostały zamówione u producenta. Nie zrobione, a dopiero zamówione!
Wiecie, czy przysługuje jej możliwość zrezygnowania z takiego zamówienia? Jak można to rozegrać, żeby odzyskać pieniądze? Z góry dzięki za pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Może mają jakieś swoje sposoby na omotanie klienta.. ? a w jakiej kwocie była zaliczka i jaka jest wartość zamówionych okularów.. ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to była zaliczka, nie zadatek, niestety. Dzięki za pomoc, jeszcze walczę z kolejnymi przełożonymi, zobaczymy po sobocie, czy coś wskóram.

Też myślimy, że warto olać zaliczkę w sumie nawet po kupnie nowych okularów w innym miejscu teściowa wyjdzie na mniej stratną.

Palla - nie chcę pisać, ile kosztowały te okulary, bo się wstydzę za teściową ;)
A to przepraszam kto zapłaci za zamówienie???-zakup szkieł?sprzedawca?bądźmy powazni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Stary watek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Odwrotnie, zadatku się nie zwraca lecz zaliczkę...jak mogą nie zwrócić za szkła skoro na zamówienie w moim mieście 10 dni roboczych czeka się
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zwrot w sklepie stacjonarnym jest dobrą wolą sprzedawcy. Soczewki zostały zamówione więc sklep ponosi koszt. Zwrotu w vision nie ma
To zle ci się wydaje. Nie ma czegoś takiego jak zwrot w sklepie stacjonarnym. To tylko dobra wola sprzedawcy a nie obowiązek
Miała badanie i zamawiała szkła pr,ez telefon?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry