Widok

~~WAKACYJNE MAMUŚKI 87~~

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE:

02.06. (7.07) - lolitka25 - chłopiec - Emilek - KLINICZNA/ 2270g, 46cm
14.06 (12.07) - basia-h - chłopiec - Bartuś - ZASPA/ 2410, 50 cm
09.07 (19.07)-pmagdalena-dziewczynka-Maja-KLINICZNA/3320, 52cm

2w1:

LIPIEC:
5 lipiec - karomign - dziewczynka - Milenka/Amelia - KLINICZNA
15 lipiec - i. burgraff - chłopiec - Kacper - ZASPA
17 lipiec - palla86 - chłopiec - ........................- KLINICZNA
20 lipca - kamila101 - dziewczynka - Zuzanna - ZASPA
22 lipiec - Madeleine - dziewczynka - Laura - HISZPANIA
22 lipiec - Strega - dziewczynka -Victoria -..............
24 lipiec - magberry - chłopiec - .......................... -WOJEWÓDZKI
26 lipiec - gosik534 - dziewczynka - Marcelinka - WOJEWÓDZKI
29 lipiec - Eliska - chłopiec - Bartuś - ZASPA
29 lipiec - kasia 16 - Niespodzianka - WOJEWÓDZKI
30 lipca - agu_pe - dziewczynka - Maja - PUCK

SIERPIEŃ
1 sierpień - maj@ - chłopiec - Mateusz - ZASPA
7 sierpień - małaaa - chłopiec - Igor - WEJHEROWO
10 sierpień - evak - chłopiec - Szymon - WEJHEROWO
10 sierpień - Agucha - chłopiec - Filip-.................
20 sierpień - perełka - dziewczynka - Maja - WEJHEROWO
22 sierpień - Adulka - chlopiec - ........ - ZASPA
30 sierpień - Gabi82 - dziewczynka -Natalka- ZASPA

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli tylko będzie wolna sala z wanną to ją wezmę chociaż nie przewiduje że sam poród się tam odbędzie, ale żeby sobie wcześniej ulżyć, a Ty ?
nie martw sie polozna ci przypomni o oddychaniu, ja slyszalam ze na sam moment kiedy to dziecko juz wychodzi to trzeba wyjsc z wanny a poza tym trzeba wziasc pod uwage ze wanna moze byc zajeta przez inna rodzaca

Ja też sie zastanawiałam czy np będe pamiętać jak oddychać bo pomimo tego ze w domku codziennie ćwiczę to w tym stresie mozna zapomniec , ale ja myślę ze w razie jak by co to położna przypomni, a wybierasz salę z wanną czy bez?

właśnie myślałam o tym bo każde spotkanie było cenną informacją, chyba że nie zdążę i dowiem się już wszystkiego na sali porodowej :)
a tak na marginesie to ciekawa jestem czy te zdobyte informacje się pamięta tam w tym stresie.
oj to raczej się nie spotkałysmy bo ja już dawno temu skończyłam, a te ostatnie zajęcia fajnie sobie nadrobić ja też byłam z inną grupą

ja w tamtym tygodniu miała ostatnie spotkanie , na którym nie byłam, spotkania również w środy wiec może gdzieś na korytarzu.
P. Kasia to naprawdę świetna kobitka, z chęcią sie ją słuchało i pośmiać się można było do łez.
Ja też chciałam iść do niego , ale polecono mi jeszcze innego, ale podobno to suy per lekarz ten fiutowski
Kasia przynajmniej zapoznasz się ze szpitalem i sprawdzisz czy wszystko u małej gra, posłuchacie sobie jej serduszka

(dr Fiutowski) - fajne nazwisko jak na ginekologa:) hehe:)

a ja już wyszykowana,czekam na Dawida i jedziemy:)

to sr miałyśmy tą samą :) a kiedy ją kończyłaś może się spotkałyśmy, ja jakoś kończyłam 6 tygodni temu , zajęcia miałam w środy
Ja ostatnio byłam w szpitalu i spotkałam p tereskę i kasię, tereska nieźle zakręcona i trzeba się przypomnieć, za to kasia kobitka złoto i pamietała i przysiadła się i pocieszyła naprawde rewelacja:)

może trafimy na siebie :), szkołę rodzenia prowadzą położne z wojewódzkiego "cud narodzin", bardzo jestem zadowolona wiele mi się rozjaśniło i zobaczyłam ta salę tortur, lekarza również wybrałam z tego szpitala (dr Fiutowski) może uda sie trafić na kogoś znajomego.
Mój Skarb też jest bardzo ożywiony od kilku dni, oczywiście ze zdwojoną siłą buszuje w nocy. Może poprostu jest już teraz większa, waży 3049g, i mocniej daje o sobie znać.
witam nową koleżankę , będziemy rodzić w tym samym szpitalu , chodziłaś do sr w kolejowym ? a jak z lekarzem prowadzącym jakiś z tamtych?

Zakochana porzeczki nie na wierzch, najpierw kładziesz to wymieszne suche potem część porzeczek potem znowu to suche ; porzeczki, suche, i na wierzch kostkę startego masła

My juz po obiadku, ja caly czas bez powera i mam tak zmęczony nastrój że tylko płakać mi się chce z bezsilności do własnej osoby- a wiecie że aż tak bardzo nie marudzę więc naprawde dziś ze mną jest licho , az sama na siebie jestem zła

nie wydaje mi się - skurcze przepowiadające mam już od 34tc, ale nic poza tym.
Młoda zamiast się uspokajać, to ostatnio buszuje ponad miarę...
Ale wiesz jak to jest - dziś nic Ci nie jest, a jutro możesz wylądować na porodówce. Teraz to może być już każdy dzień.

agu-pe a u Ciebie zaczęło się dziać coś, co zapowiada rychły poród ?
jakiś czas temu zaczęły mi się skurcze przepowiadające, bezbolesne, ale po ostatnim badaniu w poniedziałek tak mnie rwało, że naprawdę odechciało mi się porodu i zamierzam nosić mojego skarba do osiemnastki :)))
ale tak naprawdę ciąża przebiega u mnie bezproblemowo, ostatnio zaczęły mi puchnąc stopy i w nocy ciężko przewrócić się z boku na bok
Magda, widziałaś mnie 3 tygodnie temu - uwierz, że brzuchal wystrzelił ostatnio do przodu jak poduszka powietrzna. Nawet mama moja bekę kręci, że chodzę ze zderzakiem.

cavewoman, ja też dzisiaj wstałam lewą nogą. Poza ogólnych fochem oczywiście od razu zaczęłam wkręcać sobie,że może coś z Małą nie tak, ale to normalne pod koniec ciąży - takie durne myśli.
nic się nie martw - jutro się obudzisz z uśmiechem :)))

a w ogóle jak znosisz ciążę? piszesz, że masz już skurcze - ale chyba jeszcze nie tak bardzo bolesne? czy może zamierzasz przeskoczyć kilka lipcówek w kolejce do rodzenia????

a jeszcze piszecie o takich dobrych ciastach, a ja nie mam w tym mieszkaniu piekarnika, więc zlitujcie się :)
moje lustro znajduje się w pokoju do którego nieczęsto zaglądam, ale podczas zakupów kiedy przez przypadek zobaczę swoje odbicie w wystawie, to moje zdziwienie nie ma końca :) Wszystko jest ok dopóki nie nadejdzie taki dzień jaki jest np. dzisiaj, obudziłam sie w dołku i wszystko jakieś takie przygnębiające.
no Aga...wpadasz w przesadę...wyglądasz bardzo dobrze :) brzuszek masz tylkoz przodu i to wszystko
nie przesadzaj Sis :)

hehe, to nie jesteś sama :)
ja w ramach ochrony przed zgubnym wpływem własnego odbicia w lustrze - zamieniłam drzwi w szafie w przedpokoju tak, żebym nie widziała siebie jak tamtędy przechodzę :)
luzik - jeszcze troszkę i będziemy dwuczęściowe :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry