Widok

~~WAKACYJNE MAMUŚKI 87~~

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE:

02.06. (7.07) - lolitka25 - chłopiec - Emilek - KLINICZNA/ 2270g, 46cm
14.06 (12.07) - basia-h - chłopiec - Bartuś - ZASPA/ 2410, 50 cm
09.07 (19.07)-pmagdalena-dziewczynka-Maja-KLINICZNA/3320, 52cm

2w1:

LIPIEC:
5 lipiec - karomign - dziewczynka - Milenka/Amelia - KLINICZNA
15 lipiec - i. burgraff - chłopiec - Kacper - ZASPA
17 lipiec - palla86 - chłopiec - ........................- KLINICZNA
20 lipca - kamila101 - dziewczynka - Zuzanna - ZASPA
22 lipiec - Madeleine - dziewczynka - Laura - HISZPANIA
22 lipiec - Strega - dziewczynka -Victoria -..............
24 lipiec - magberry - chłopiec - .......................... -WOJEWÓDZKI
26 lipiec - gosik534 - dziewczynka - Marcelinka - WOJEWÓDZKI
29 lipiec - Eliska - chłopiec - Bartuś - ZASPA
29 lipiec - kasia 16 - Niespodzianka - WOJEWÓDZKI
30 lipca - agu_pe - dziewczynka - Maja - PUCK

SIERPIEŃ
1 sierpień - maj@ - chłopiec - Mateusz - ZASPA
7 sierpień - małaaa - chłopiec - Igor - WEJHEROWO
10 sierpień - evak - chłopiec - Szymon - WEJHEROWO
10 sierpień - Agucha - chłopiec - Filip-.................
20 sierpień - perełka - dziewczynka - Maja - WEJHEROWO
22 sierpień - Adulka - chlopiec - ........ - ZASPA
30 sierpień - Gabi82 - dziewczynka -Natalka- ZASPA

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas tez pada - akurat sie rozpadalo jak rozwiesilam ciuszki na balkonie...
tez jeszcze nie jestem wykąpana, ani ubrana... :) ale za niedlugo trzeba bedzie sie wziac za siebie bo na 14 do lekarza :)

ech ja dziś mam czas do 16 na leniuchowanie!jak Mąż wróci z pracy jedziemy do rodziców zawieść zakupy-kupiliśmy kable na nasza budowę i trzeba je tam zawieść:)
a potem Dawid sie na siatkę szykuje-he zobaczymy czy nie będzie padało:)
no a potem to może rodzę dziś??

Macie jakies wieści od Madzi? Pewnie jak wszystko dobrze, to dziś wyjdą.

witam was dziewczynki z samego rana :)
Jakoś dziś to już mam takiego leniucha że szok, ale złożyliśmy z mężykiem karuzelę dla małej, teraz mój idzie po paterie do niej to wypróbujemy
widzę że nockę wszystkie w całości przetrwalyśmy, ja dziś stwierdziłam że to co wiem napewno to to że w ciągu tego miesiąca Marcelina będzie z nami i tyle nie ma co się nastawiać, Kasia a ty do swojej doktorki nie idziesz? Nam na szkole rodzenia mówili że jak już jesteś po terminie to powinnyśmy iść do szpitala na ktg
Zakochana ciasto z porzeczkami robiłam nie z jednej szklanki wszystkiego tylko z półtorej i kostki masła - wyszło super nawet chyba lepsze niż z jabłkami więc polecam bo szybko

iwonka a tą babeczką to będę szczerze zainteresowana bo cholercia smaruje sie jak wariatka na kremy juz nie liczę ile wydaje - jedna tubka na 6 dni a w tym miesiącu po prostu pękam , troszke załamka prze 8 miesięcy nic a teraz po prostu na brzuchu robie się jak zebra w paski

no moja gin na urlopie od dziś wiec nie mam do kogo iść;/
ja o tym badaniu nic nie wiem!jak do pon nie urodzę to jadę do szpitala i już na wywołanie!!
trochę sie zaczynam denerwować..

Kasia a ty masz skierowanie na to wywołanie czy jesteś umówiona z lekarzem ?

z położna:)

No to już chwila moment , nie ma co sie napinać jak jestes umówiona przynajmniej będziesz miała więcej czasu na pakowanie sie i przygotowania :)
wiecie co ja nie wiem co się zemną dzieje ja po prostu nie mam sił na nic ledwie stoję na nogach , a oczy mam na zapałki jestem zmeczona jak bym nie spala ze trzy dni to jest straszne kto mi zabrał moje bateryjki

gosik to podłącz sie do ładowania:P
hehe
tak mi sie skojarzyło bo ja właśnie podłączyłam baterie-akumulatorki-do ładowania do aparatu by były przygotowane na poród :)

może do karuzeli włożyłaś Gosia przez pomyłkę??? ;)

ja już ogarnięta, ale też jakoś tak niemrawo. Mimo, że od 5-tej nie śpię.
Dziś znów telefony z hasłem "czy już?"
A Młoda dziś spokojna, może wczoraj i poprzedniej nocy się wyszalała.

Kasia, jak sie pytałam połoznej to kazała mi przyjechac w dzień porodu i zrobic KTG, jezeli w ciągu 3 dni nie urodzę to znów jechać i tak co 3dni. Więc zadz do niej i się zapytaj - może powinnaś pojechac ?

dobra! nie wytrzymalam i poszlam po jabłka, bede robic te szarlotke:-))
tylko powiedzdzcie mi jak ja piec- bede piekla w piekarniku. czyli jaka temperatura z teroobiegiem czy bez poziom srodkowy czy raczej nizszy i ile czasu:)

gosiu nie ma probemu jak bedziesz chciala to podam ci jej nazwisko. babeczka naprawde super.

naczynia pomyte, pranko sie pierze zaraz zrobie ciacho i do sprzatania, wiecie taka dziwna energie mam :nic nie chce mi sie robic ale wysiedziec nie wysiedzedze bo mam takie uczucie ze musze ze wszystkim zdazyc a czasu coraz mniej i ganiam po domu jak glupia:-))

a ja za to leżę jak głupia, ciasto robiłam na środkowym , z termoobiegiem na 180 stopni jakieś 40 min, ale miałam większą porcję , zrób na ładny złoty kolorek
karuzela fajnie działa to pewnie dzięki tym moim bateryjką widocznie wcześniej były dobrze naładowane:)
kasia a ty na to ktg możesz jechać do każdego szpitala i nie musisz się z nikim umawiać po prostu idziesz i mówisz ze przyszłaś na ktg bo jesteś po terminie

kurcze Jadzia nie odbiera!
tak wiec zrobię tak,pojadę jak Dawid wróci z pracy!
i co mam pojechać na kliniczna i powiedzieć ze już 4dni po terminie i chcę Ktg?i zrobiła bez problemu??
co to wogle jest za badania bo ja za bardzo nie wiem i nie rozumiem tych skrótów??
badanie skurczy,czy bicia serduszka maluszka?napiszcie na czym polega oki??

Iwonka, ja robiłam bez termoobiegu na środkowej półce i piecze się do momentu aż góra się zarumieni - ok. 30 minut średnio.
Tylko dodaj więcej masełka na górę - będzie lepsza :)

Gosia, ja next time zrobię z malinami zamiast jabłek - też powinno dobrze wyjść :)

a powiedz kochana forme czyms smaruje, posypuje..?

Z malinami super i jeszcze mniej roboty to bedzie rewelacyjny przepis ja jeszcze chcę zrobić z wiśniami:)
Kasia ktg bada bicie srduszka maleństwa, ruchy, i twoje skórcze nic nie boli i możesz jak pisałam je zrobić wszędzie
Iwonka ja formę posmarowałam masłem , ale niczym nie sypalam

chyba tak, pojedziesz na kliniczna powiesz, ze jestes 4 dni po terminie. pójdziesz się położyć do takiej sali i tam dookoła brzucha założą Ci tak pas i dawid bedzie stał i patrzył czy cos tam nie spada poniżej 100 - hehe, już nie pamiętam co..

Ale ja nie wiem jak to jest, bo tam wisi info, ze ktg tylko za skierowaniem, ale P.Jadzia nic o skierowaniu nie wspomniała.

ok!dziękuję wam bardzo za info!
to kurcze muszę sie zbierać;/
podnieść dupkę-hehe!
to idę sie kąpać i czekam na M.i jedziemy:)
napisze jak wrócę co i jak!
będę spokojniejsza:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry